در گفتگو با نمایندگان استان مطرح شد؛
استاندار بعدی کردستان کیست؟

در روزهای اخیر لیستهای متعددی با عنوان گزینههای نهایی استانداران سراسر کشور منتشر شده است. در مورد کردستان نیز گمانهزنیها و صداهای متفاوتی از محافل تأثیرگذار شنیده میشود، اما هیچکدام تأیید نشده است.
واکاوی با تعدادی از نمایندگان استان کردستان در مورد روند انتخاب استاندار، نحوهی تعامل آنها با وزارت کشور و گزینههای مطرح برای این پُست گفتگو کرده است. آنها اگرچه نامی از گزینهها نبردند اما به شاخصهایی که مدنظرشان است اشاراتی کردند.
محسن فتحی که در حال حاضر ریاست مجمع نمایندگان استان را نیز بر عهده دارد در اینباره گفت: جلسات مجمع نمایندگان برای انتخاب استانداری که بتواند مدیریت استان را برعهده بگیرد از همان روزهای آغاز به کار دولت شروع و کماکان ادامه دارد. فتحی با اشاره به انتخاب معاون سیاسی وزیر کشور و پیشینهی علمی وی در زمینه تقریب مذاهب اظهار امیدواری کرد که برای اولینبار یک استاندار کُرد و اهل سنت برای استان کردستان انتخاب شود. وی در عین حال تأکید کرد: در کنار این دو شاخصه، رویکرد فرد نسبت به توسعه استان و قدرت ایجاد همگرایی مابین مردم و دولت نیز مدنظر نمایندگان است. رئیس مجمع نمایندگان کردستان در پاسخ به این سؤال که آیا نمایندگان ادوار و یا استانداران پیشین در میان گزینهها هستند یا خیر گفت: چون لیست ما هنوز نهایی نشده است نمیتوان این موضوع را تأیید یا رد کرد.
بهزاد رحیمی نماینده سقز و بانه نیز گفت: با توجه به شرایطی که در ستاد انتخاباتی رئیسجمهور حاکم بود افراد زیادی با مراجعه به نمایندگان خود را برای استانداری معرفی کردند که تعداد آنها به بیش از ۲۰ نفر نیز میرسید، اما نمایندگان با حساسیت ویژه و با توجه به رزومه و تواناییهایی که این افراد دارند پس از جلساتی که در گذشته بوده و در روزهای آینده نیز ادامه دارد نهایتا چند گزینه را به وزارت کشور معرفی خواهند کرد. رحیمی نیز ضمن امتناع از نام بردن از گزینهها و با اشاره لیستهای متعددی که در روزهای اخیر با عنوان گزینههای نهایی مطرح شدهاند گفت: با انتخابی که چند روز قبل در مورد خوزستان صورت گرفت معلوم میشود که این لیستها صرفا گمانهزنی است و حداقل باید تا هفتهی آینده صبر کرد.
همچنین شیوا قاسمیپور دیگر نماینده استان کردستان به واکاوی گفت: در روزهای آینده با تعدادی از افرادی که مدنظر نمایندگان هستند جلساتی برگزار خواهد شد و در این جلسات رویکرد، اهداف و برنامههای این افراد بررسی میشود. قاسمیپور گفت: انتخاب استاندار باید با توجه به ظرفیتها و محرومیتهای استان کردستان صورت بگیرد و فرد مورد نظر علاوه بر توان و سابقهی مدیریتی قدرت همافزایی میان نیروهای دخیل در استان را داشته باشد، کما اینکه ما در استان کردستان از این نیروها کم نداریم. نماینده مریوان و سروآباد در پایان گفت: امیدواریم در کمترین زمان استاندار مطلوب انتخاب شود اما با توجه به جمیع شرایط نمیتوان زمان دقیقی برای آن تعیین کرد.