استاندار کردستان: وامدار هیچ شخص و جریانی نیستم/ مشاورین و اتاق فکر من اساتید دانشگاه هستند
استاندار کردستان در دیدار رئیس و معاونین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با بیان اینکه باید برای رشد و توسعه کردستان از توان و پتانسیل همه دلسوزان بهره برد تا هیچ فرصتی از دست نرود گفت: هدف من انجام کار در بهترین شکل آن است و در تصمیمگیریها با آزادی کامل عمل خواهم کرد، چرا که خود را وامدار هیچ شخص و جریانی نمیدانم.
اسماعیل زارعیکوشا با بیان اینکه کردستان در زمینه نیروی انسانی توانمند و خصوصا نخبگان و اساتید دانشگاه جزو استانهای سرآمد است گفت همین اساتید دانشگاه مشاورین و اتاق فکر من خواهند بود.
زارعیکوشا ابراز امیدواری کرد با بە نتیجە رسیدن کارها و پروژەهای در دست اقدام در استان، طی دو سال آیندە جایگاە کردستان در میزان بیکاری تغییر پیدا کند.
وی همچنین با بیان اینکه در هشت سال گذشته زحمات زیادی برای کردستان در بخش صنعت و معدن کشیده شده و اقدامات انجام شده درخور تحسین است، اظهار کرد: کردستان از لحاظ داشتن منابع خدادادی و نیروی انسانی توانمند چیزی کم ندارد و ما باید از این منابع و امکانات با برنامه ریزی درست بهترین استفاده را ببریم.
در این دیدار محمد دره وزمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گزارشی از جایگاه و وضعیت استان در بخشهای صنعت، معدن و تجارت ارائه کرد. دره وزمی گفت: از آغاز شروع بکار در سازمان صمت گفتمان توسعه را با همکاری همه مدیران و استاندار کردستان سرلوحه کار خود قرار دادیم.
وی توسعه کردستان را در گرو سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: بر این باور بوده و هستیم که اگر میخواهیم مشکلات استان به حداقل ممکن برسد باید به سرمایه گذاری و اشتغال توجه ویژه داشته باشیم.
دره وزمی با تاکید بر اینکه ما در آغاز کار تلاش کردیم وضعیت موجود تولید و اشتغال استان را در ابتدا حفظ کنیم، اظهار داشت: برای حفظ وضع موجود در شروع کار تاکنون ۲٨۲ کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شده که در آن هزار و ۶۵۰ فقره پرونده با دو هزار و ۵۰۰ مصوبه مطرح شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در ادامه سخنان خود به وضعیت صنایع پیشران در استان اشاره کرد و افزود: از مزیت های نسبی و رقابتی کردستان، حوزه معدن است که عمدتا خام فروشی می شد و درآمد چندانی نصیب استان نمی شد.
محمد دره وزمی اضافه کرد: ما در مدت زمان ۱٨ ماه کارخانه طلای زرکوه را راه اندازی کردیم که امروز با هزار و ۴۰۰ اشتغال مستقیم پنج تن طلا تولید می کند و طلای دوم نیز در سقز راه اندازی می شود.
وی افزود: حوزە سنگ آهن از دیگر مزایای کردستان است که برای تولید یک و نیم میلیون تن فولاد و محصول نهایی برنامه ریزی شد که در آیندە نزدیک به یک میلیون ۹۰۰ هزار تن می رسد.
درە وزمی عنوان کرد: در حوزە فولاد کردستان ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام میشودو چهار هزار اشتغال مستقیم بوجود می آید.
رئیس سازمان صمت کردستان تصریح کرد: امروز ۵۵ هزار میلیارد تومان یعنی معادل دو میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخشصنعت و معدن صورت گرفته در حالیکه تا سال ۹۳ مجموعه سرمایه گذاری های این حوزه ۳۴۰ میلیون یورو بوده است.
دره وزمی با بیان اینکه کل اشتغال بخش صنعت کردستان حدود ۱۴ هزار نفر است و ۷۴ درصد اشتغال این بخش در هفت سال گذشته ایجاد شده گفت: در هر چهار و چهار دهم روز یک واحد تولیدی در کردستان راه اندازی و هر هشت و هشت دهم روز یک پرونده اکتشاف معدنی صادر شده است.