اعتصاب بخشی از بازار سقز

بازار به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین ارکان و به نوعی قلب تپنده ی یک شهر از جمله سقز به شمار می رود. بازار سقز که می توانست در زمینه هایی از جمله پارچه به عنوان یک قطب معرفی شود دیگر رونقی ندارد، این بی رونقی تنها در پارچه خلاصه نشده و به سایر صنوف از جمله پوشاک، لوازم خانگی، صوتی تصویری و… نیز سرایت کرده است، قلب این شهر آن تپندگی و سرزندگی را از دست داده است و مادامی که قلب به کندی کار کند طبیعی است که سایر اعضا نیز دچار اختلال خواهند شد. اما مشکل کجاست؟ چرا چرخ این چرخه از حرکت باز ایستاده است؟
عمده کسب و کار اهالی منطقه ارتباط مستقیمی با مرز دارد، موردی که به کمترین میزان از پتانسیل های آن استفاده شده است. در چند سال اخیر بارها شاهد بسته شدن این مرزها و برنامه های و سیاست های متفاوت در مورد آن بوده ایم. اما تاکنون راه به جایی نبرده اند، اخیرا و با تعیین دو مرز سیرانبند و باشماق به عنوان تنها مبادی ورود کالا و با اجرا شدن طرح ساماندهی کولبران و ارائه کارت الکترونیک به آنان، بخشی از پول پرداختی به مرزنشینان و کولبران از طریق دریافتی هایی که از تجار و کسبه به عنوان عوارض گمرکی دریافت می شود پرداخت خواهد شد. با چنین اتفاقی کم رونقی و رکود بر مرزهای استان غالب گشت و باعث شد کسبه و بازاریان سقز خصوصا عمده فروشی ها امروز و به صورت هماهنگ اقدام به تعطیلی بازار کردند.
در رابطه با انسداد مرزها و عوارض گمرکی اعمال شده بر کالاها، محسن بیگلری نماینده شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با واکاوی گفت: در روز بیست و دوم اسفند از معاون اول رییس جمهور دستوری مبنی بر بازگشایی هرچه زودتر مرزها از سوی وزارت کشور اخذ کردم، همچنین دستوری دیگر از سوی آقای جهانگیری مبنی بر طرح تخفیف چهل درصدی توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت در هیأت دولت اخذ شد که بنا بر صحبت هایی که با اکثر وزرا داشته ام و اتفاق نظر در محرومیت منطقه و استان با این درخواست ها موافقت خواهد شد.

هم اکنون و با رکودی که بر اقتصاد کشور و وضعیت معیشتی مردم حاکم است این امر بدون شک بایستی مورد توجه مسئولین و نمایندگان مجلس قرار گرفته و برای این معضل چاره ای اساسی اندیشیده شود و به مسکّن هایی مقطعی اکتفا نکنند. در نظر گرفتن تخفیفات قابل قبول گمرکی، بازگشایی هرچه زودتر بازارچه سیف سقز و در نظر گرفتن ترانزیت منطقه به صورتی که بیشتر کالاهای وارده در شهرهای مرزی ماندگار شوند از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا