اقبال سقزی ها به سازمان های مردم نهاد

به گزارش واکاوی، طی روزهای اخیر خبر آغاز به کار چند انجمن و یا سازمان مردم نهاد (انجمن مفاخر فیض الله بیگی، انجمن ماناشهر و هیمنی لاوانی سوران) در شهرستان سقز جزو اخباری بود که کمتر به آن پرداخته شد. این نوع سازمانها که در قالب جامعه مدنی جای می گیرند و در کنار دولت و بخش خصوصی سه بال یک جامعه را تشکیل می دهند از اهمیت بالایی برخوردارند که با عدم وابستگی مالی و تشکیلاتی به نهادهای دولتی، بیانگر تمایلات و دغدغه های شهروندان بوده که به نوعی مسئولیت پذیری آنان را آشکار می کند. این امردر نوع خود امر مبارکی است و باید آن را به فال نیک گرفت.

نهادینه شدن کار و خرد جمعی از جمله مواردی است که هر شهروند بایستی به آن توجه کند. زمانی که این فرهنگ نهادینه شد و عموم شهروندان با توجه به تخصص و دغدغه خود به این نوع از سازمان ها روی آوردند دیگر عرصه و مجال برای دولت تنگ خواهد شد، چراکه هدف غایی این نوع نهادها می بایست کاهش تصدی گری دولت و به نوعی نظارت بر دولت باشد که خروجی آن به طور قطع کارآمد کردن دولت خواهد بود. در برابر پیچیدگی ساختارسیاسی-اجتماعی ایران و فسادهای ناشی از آن و همچنین نبود احزاب فراگیر و نقش کمرنگ آنان در مجاب کردن دولت به پاسخگویی ضرورت روی آوردن به این نوع نهادها دوچندان بوده تا ابزاری باشند برای کنترل و نظارت بر این ساختار پیچیده و از طرفی نیز شهروندان از این راه حس و دغدغه های اجتماعی که دارند را بروز دهند.

در شهرستان سقز علاوه بر انجمن های خیریه، هم اکنون بیش از ۱۲ انجمن اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که حوزه فعالیت آنان شهرستانی، استانی و منطقه ایست. اعضای این انجمن ها بایستی با بهره گیری از تجارب موجود و توانایی متخصصین و افراد صاحب نظر اهداف خود را به سوی مسایل کیفی هدایت کنند تا شاهد بازخورد مثبت آنان در جامعه باشیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا