اگر به فکر کردستان هستید به معادن کردستان دست نزنید

اخیرا رئیس صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در مصاحبه ای گفته است: حدود ۶۵ درصد طلای کشور در استان کردستان تولید می شود و این می تواند از نظر اشتغازایی برای این استان بسیار به صرفه باشد. ده ره وزمی همچنین گفته است: معدن ساریگونی قروه در سال گذشته سه هزار و ۴۰۰ کیلوگرم طلای خالص تولید کرده است.
هنگامی که از این میزان تولید طلا سخن به میان می آید ناخودآگاه نگاهی به اطراف انداخته و با این سوال روبرو می شویم که سهم توسعه استان از این میزان تولید طلا چقدر است؟ چرا روز به روز بر فقر و محرومیت استان افزوده می شود؟ چرا با این میزان طلا هیچ اثری از توسعه نیست؟ تنها راه بهره مندی از این معادن افزایش اشتغال است، با توجه به اینکه ظرفيت توليد معادن نسبت به سال ٩٥ كه دوتن اعلام شده بود ٧٠ درصد افزايش داشته، آيا آمار شاغلين هم طبق ليست تامين اجتماعى افزایش داشته و یا این را تنها در مصاحبه ها و گفتگوهای خود عنوان می کنند؟
مسئولین توضيح دهند که آیا ٩ درصد ارزش افزوده ٣٤٠٠ كيلوگرم طلا ٢٠عيار را محاسبه وآيا دريافت كرده اند؟ اثر گزاری این میزان از ارزش افزوده کی و کجا خود را نشان خواهد داد؟
مدیرکل این حوزه همچنین گفته است مطالعه بر روی پهنه های معادن در سایر شهرهای استان از جمله سقز، دیواندره و … نیز شروع شده است، اما بهتر نیست اگر طرح و برنامه ای برای پیشرفت این استان وجود ندارد از این نوع طرح های مطالعاتی نیز دست بکشند و این منابع را برای آیندگان و نسلی از مدیرانی بگذارند که شاید اندک برنامه ای برای تغییر و تحول داشته باشند و منابع را این گونه هدر ندهند؟
در پایان باید گفت، توسعه استان و بازگشت ارزش افزوده این معادن و ایجاد صنایع پایدار در منطقه یکی از خواسته های بحق مردمی است که هر روز زیر پایشان خالی می شود و بیش از پیش زمین گیر می شوند. لازم است یک بار برای همیشه نوع نگاه به کردستان تغییر و جلوی سوءاستفاده هایی که از ظرفیت های بالقوه استان میشود گرفته شود تا بیش از این واژه هایی همچون توسعه، پیشرفت، عدالت و… نزد این مردم غریب نماند.