ایستادگی و مطالبه گری در انتخاب

بدون شک هر انسانی در هنگام هر انتخابی ممکن است با شرایطی روبرو شود که انتخاب را برایش سخت و یا حتی غیر ممکن سازد، اما بر اساس نظریه فایده باوری؛ در هر وضع صحیح ترین رفتار اخلاقی آن است که بیش ترین و بالاترین فایده و نفع ممکن را برای جامعه و مردم به بار آورد.
۱- در سال۹۲ و پس از ۸ سال خرابکاری، بسیاری از ابعاد آن هنوز برای مردم روشن نشده است و جریان و تفکر حامی آن فرد هم اکنون یک به یک در حال تبری جستن از رییس دولت نهم و دهم هستند که اکنون دیگر دیر شده است و حنایشان برای مردم رنگی ندارد. پس از آن مردم با رفتن به پای صندوق رأی اعلام کردند که هنوز امیدی به بهبود اوضاع دارند چرا که اگر نتوان امیدی به هرگونه ترقی و بهبود داشت زندگی جز تلاشی درنگ ناپذیر در برابر تباهی و عقب گرد نخواهد بود. حرکات واپس گرایانه یعنی نا امیدی اگر آغاز شد با شتاب فزاینده ای پیش خواهد رفت و مهار آن دشوار خواهد شد که نمونه های تاریخی آن را به وفور دیده و یا شنیده ایم، آنچه امروز در اروپا از آن به عنوان دموکراسی یاد می شود محصول قرن ها تلاش، استمرار و پایداری نیروهای اجتماعی است که توانست این نتایج را برایشان به بار بیاورد.
۲- دولت روحانی از برخی وعده هایش عدول کرده، وعده های بزرگ و کوچکی که هرکدام از آنها در جای خود مهم هستند و عدول از آنها نابخشودنی است، سران اصلاحات در کنار مردم به انواع مختلف نسبت به این نوع حرکات و اقدامات واکنش نشان داده اند و اساساً نکته مثبت در رُکن جمهوریت نیز همین است که به واسطه انتخابی که داشته ایم بتوانیم فرد منتخب را نقد کنیم و روبروی آنچه که خیر و منفعت عموم مردم و فایده مندی را نادیده می گیرد بأیستیم، به همین دلیل نیز واکنش ها نسبت به آخرین نمونه این عدول ها در بودجه ۹۷ بود که مواردی از آن از جمله افزایش نرخ حامل های انرژی، کاهش بودجه فرهنگی و در مقابل افزایش قابل توجه بودجه نهادهایی خاص که هیچ درآمدی برای دولت ندارند، افزایش عوارض خروج و کاهش بودجه عمرانی کشور و… از کشور موجب تعجب و شگفتی مردم شد، هرچند این نکته را نباید از نظر دورداشت که این تنها لایحه ای پیشنهادی است و ممکن است در جریان تصویب توسط نمایندگان مجلس، در کمیسیون های تخصصی، در صحن علنی و در نهایت توسط شورای نگهبان جرح و تعدیل فراوانی در آن صورت گیرد و بر نمایندگان نیز لازم است تا نظرات مردم را که این روزها همه دیده و شنیده اند در بودجه ۹۷ لحاظ کنند.
۳- همه چیز را سیاه و سفید دیدن یکی از عیب های مردم ایران است که به واسطه آن دچار ضرر و زیان زیادی شده اند. نباید از یاد برد که این دولت روحانی بود که بعد از هشت سال بودجه را در موعد مقرر به مجلس داد، نباید از یاد بُرد که این دولت روحانی بود که با ایستادگی توانست فضای مجازی که متن حقیقی و بدون رتوش جامعه است را نگه دارد تا مردم در همان ساعات اولیۀ ارائۀ لایحه بودجه نسبت به موارد مختلف آن واکنش نشان داده و حتی اعتراض کنند. و اگر نبود انتخاب صحیح مردم در سال های ۹۲ و ۹۶ چه بسا اکنون اندک ارتباط و رفت و آمدها و مبادلاتی که با کشورهای اروپایی داشتیم قطع شده بود، فضایی مجازی برای بیان اعتراضات و دغدغه ها وجود نداشت، بودجه ۹۷ آماده نشده بود و متعاقب آن مبالغ بودجه از نظرها پنهان می ماند و هزاران اما و اگر دیگر. پس باید منتقد روحانی بودو با ایستادگی بر اهداف و آرمانها سعی در راه اصلاح امور داشت و آزادانه در این راه گام برداشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا