اینها “نان”شان را از “پنیر” در می آورند

طبق تعریف بازار از دیدگاه اقتصاددانان هر مکانی که خریداران و فروشندگان برای تبادل کالا تجمع کنند بازار محسوب می شود. با توجه به این نکته که روستاهای اطراف برای تامین مایحتاج روزانه و تهیه ی آذوقه از روستا به سوی شهر می آیند قطعا تولیدات خود را برای عرضه می آورند پس می توان حدس زد در هر مکانی که وسایل نقلیه ی عمومی روستاها پارک می شود پتانسیل ایجاد یک بازار کوچک وجود دارد . شارنیوز این بار به سراغ یکی از این بازارها که در گوشه ای از میدان یادبود واقع شده رفته است تا از محل عرضه پنیرهای محلی با برند های متفاوت و خاص خود گزارشی تهیه کند.

این بازار بیشتر برای عرضه ی لبنیات و بخصوص پنیر به وجود آمده و هر روز از ساعت ۹صبح تا ساعت ۱۳ ظهر دایر می باشد.

برای جویا شدن وضع بازار و معاملات روزانه سراغ فروشنده ای رفتیم به اسم “خالو مه حموو”، پیر مردی که با ترازوی معمولی و آغشته به پنیر در کنار چند کوزه ی پر از پنیر نشسته و به قول خودش نانش را از پنیر در می آورد .خالو مه حموو داستان پنیرها را کاملا از بر بود. به ما پنیر تعارف می کند و می گوید:” شصت سال از خدا عمر گرفتم و نزدیک به سی سال است که پنیر می فروشم، سه نوع پنیر کووپه، سه لک و قاش و کره و روغن کوردی و کشک را معامله می کنم.”

 

 

خالو مه حموو و سایر فروشندگان دیگر بیشتر پنیر و کره ها را از روستاهای آیچی، کوچه طلا، کلتپه، قشلاق، مرخوز و آخکن تهیه می کنند.در ضمن وی پنیر “پوورێ خه جیج” را مرغوب ترین پنیری می داند که می فروشد و این “پورێ خه جیج” از دیدگاه سایر فروشندگان هم تولید کننده ی نمونه ی پنیر کووپه می باشد!

 

 

به جز پنیر و کره و روغن محلی معامله ی کشک هم می کردند اما دادو ستد کشک متفاوت بود این کار به عهده ی عمده فروشها بود آنها کشک را از روستاها می خریدند و به اصفهان و اهواز صادر می کنند. اما نکته ی جالب این بازار تفاوت قیمت بود در فاصله ی دو قدم تفاوت قیمت پنیرها به چند هزار تومان رسید، مزه ی پنیر ۲۲هزار تومانی و پنیر ۱۷هزار تومانی تقریبا همسان بود “خالو مه حموو” می گوید تفاوت قیمت ها به انصاف فروشندگان بستگی دارد.

 

 

دست کم همه ی فروشندگان از سالم و تازه بودن پنیرها مطمئن بودن و می گفتند که این اقلام توسط کدبانوهای روستا در محیطی بهداشتی تولید شده اند!!

اگر شما هم قصد خرید از بازار پنیر را دارید باید توسط فروشنده تکه ای پنیر با چاقوی بریده شود و شما مزه کنید ولی خرید را فراموش نکنید.

 

مطالب مرتبط

یک دیدگاه

  1. محصولات بومی و اصیل كوردستان در این اوضاع و احوال خراب اقتصادی می تواند به عنوان یك ظرفیت قابل توجه و اتكا جهت اشتغالزایی و كارآفرینی استفاده گردد اما متاسفانه همین بضاعت اندك نیز مغفول مانده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا