پیشنهادی به شورای ششم؛
با برنامه و مطالعه پروژههای عمرانی را کلید بزنید

دو هفته قبل بود که شهرداری سقز از آغاز احداث پارک ۲۲ هکتاری حاشیه رودخانه سقز به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی استان کردستان در سقز خبر داد.
آنطور که شهرداری اعلام کرده، فاز اول این پروژه _پل کهوه سوار تا پل جهاد_ با مساحت ۱۰ هکتار خواهد بود. همچنین ساماندهی و اجرای فاز بعدی پروژه از پل قوخ تا پل جهاد (سمت بلوار شهید بهشتی) نیز ادامه این پروژه بوده که در اولویت بعدی کاری قرار خواهد گرفت.
فارغ از جزئیاتی که این پروژه به عنوان یک مجموعه تفریحی دارد، اما ذکر چند نکته در این زمینه خالی از لطف نیست که البته میتواند در قالب پیشنهادی برای شورای ششم نیز مطرح شود؛
۱_ تجربهی دورههای قبل؛ احداث پارک و چندین مجموعه فرهنگی و تجاری و … در اطراف رودخانه سقز از چند دهه قبل و در روران شهرداران اسبق آغاز شد. با اینکه در زمینه فضای سبز عملکرد مناسبی دیده شد، اما در مورد مجتمعهای تجاری و تفریحی و فرهنگی تقریبا با شکست مواجه شده و اکنون نیز میبینیم که در چند نقطه مختلف تن این رودخانه زخمی و پروژهها نیمهکاره رها شدهاند که فضای بصری مسیر را به شدت به هم ریختهاند.
۲_ هزینه فایده؛ احداث یک پارک ۲۲ هکتاری در این مسیر چه مزیتی دارد وقتی که این همه هزینه نه تنها منجر به اشتغالزایی از این منبع طبیعی نمیشود بلکه سبب آسیب بیشتر به رودخانه میشود.
۳_ تمرکزگرایی؛ آیا لزومی به تمرکز چند مجموعه تفریحی و رفاهی در یک نقطه از شهر وجود دارد؟ چرا نصف این هزینه بعنوان مثال در پارک تپه مالان صرف نمیشود که هم زیبایی دوچندانی دارد و هم از تمرکز جلوگیری میکند؟ و یا پایین دست پُل جهاد که نیمی از شهر (بهارستان و شهرکهای در امتداد آن از یک طرف و نشمیلان و خیابان استادشیرازی و … در طرف دیگر رودخانه) به آن دسترسی خواهند داشت.
۴_ اولویتبندی؛ اگر قرار بر اولویت باشد، احتمالا بیشتر شهروندان بر این نظر باشند که در حال حاضر کمبود فضای سبز برای آنها اولویت نیست، بلکه احتمالا موضوعات بزرگتری همچون حل گرههای ترافیکی، ساماندهی صنوف آلاینده که تا امتداد تازهآباد پیش رفته و حتی جمعآوری زبالهها در سطح شهر که بوی نامطبوع آنها و وضعیت سطلها امان مردم را بریده است در اولویت هستند.
۵_ و در نهایت کم توجهی به تواناییهای بخش خصوصی؛ کمتر کسی از شهروندان از وضعیت شهرداری به لحاظ بدهی، ناتوانی در تأمین هزینهها و پرداخت حقوق و مزایا و … بی خبر است، اما چرا این نهاد هیچوقت برای رفع این مشکلات دست یاری به سوی بخش خصوصی در زمینههایی همچون چابکسازی بدنه شهرداری، برونسپاری امورات شهرداری و… دراز نمیکند؟
امیدواریم شورای ششم و گزینهی آنها برای شهردار آینده، در مواردی که ذکر شد با برنامه و مطالعه گام بردارند.