بخشی از درآمد ترانزیت مرز باشماق باید در کردستان هزینه شود/تاکید براتمام و بهره‌برداری از فرودگاه سقز

به گزارش واکاوی استاندار کردستان امروز در نشستی با خبرنگاران  گفت: امسال برای نخستین بار از محل ردیف های متفرقه بودجه سال ۱۳۹۶ برای ارتقای شاخص های توسعه استان ۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

وی افزود: با پیگیری‌های مجدانه از طریق مذاکره و پیشنهاد به ریاست جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در لایحه قانون بودجه سال ۱۳۹۶، علاوه بر اعتبارات عمرانی که هر ساله به استان اختصاص می یابد مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای ارتقای شاخص‌های استان کردستان ، تکمیل پروژه های نیمه تمام و احداثی استان در نظر گرفته شد.

عبدالمحمد زاهدی اظهار داشت: کردستان از لحاظ صادرات وضعیت خوبی ندارد، کاهش قیمت نفت و درگیری اقلیم کردستان عراق با یک سری مشکلات، یکی از دلایل این مسئله است.
به گفته استاندار کردستان، بخش عمده‌ای از صادرات کردستان به کشور عراق، مصالح ساختمانی بود که به خاطر توقف ساخت و ساز در اقلیم عراق، متوقف شده است.
زاهدی، مشکل دیگر بخش صادرات کردستان به عراق را مشکلات امنیتی ذکر کرد که مردم به آینده و سرمایه‌گذاری در کردستان عراق اطمینان ندارند.
وی افزود: مباحث بسته‌بندی، کیفیت کالا و بروکراسی اداری از دیگر دلایل کاهش صادرات کالا از مرزهای رسمی به خارج از کشور است.
زاهدی تصریح کرد: کیفیت کالا یکی از ایراداتی است که طرف مقابل در بحث صادرات از ما می‌گیرد و بروکراسی اداری هم گاها موجب می‌شود که صادرکننده ما نتواند به موقع تعهدات صادراتی خود را انجام دهد.
استاندار کردستان گفت: حجم وسیعی از ترانزیت کشور از مرز باشماق مریوان انجام می‌شود که عمدتا سوخت است و به جاده‌های استان آسیب جدی می‌‌زند که باید بخشی از درآمد این مهم به خود استان داده شود.
وی افزود: مرز سیرانبند بانه نیز پس از چند سال مورد پذیرش دولت مرکزی عراق قرار گرفت که زیرساخت‌های آن در حال فراهم شدن است.
وی مهم‌ترین راه‌های تقویت بخش صادرات در کردستان را، ایجاد پایانه‌های صادراتی در مرزهای استان‌، تقویت و توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و اتمام و بهره‌برداری از فرودگاه سقز عنوان کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا