به بهانه افتتاح درمانگاه باران در میدان قدس؛ نقدی بر تمرکز مراکز درمانی سقز در یک نقطه از شهر
امروز ششمین درمانگاه خصوصی در سقز افتتاح شد، کسی منکر اهمیت بخش خصوصی بویژه در حوزه درمان و آنهم در شهری مانند سقز نیست و اتفاقا باید حمایتهای ویژه نیز از آنها به عمل آید.
اما یک پرسش؛ کسانی که مجوز این درمانگاه را دادهاند آیا متوجه هستند که این چهارمین درمانگاه در شعاع چند صد متری میدان قدس است (بیمارستان امام، درمانگاه ساریژ، تخصصی کودکان در آلان و دیلان و درمانگاه جدید باران).
باید از فرماندار، دانشگاه علوم پزشکی، شبکه بهداشت شهرستان، شورای ترافیک و سایر مسئولان مربوطه پرسید که این چه تدبیری است که از تمام نقاط شهر مردم را در یک نقطه (هەڵۆ تا قدس) جمع میکنید؟ مسیری با موقعیت خاص جغرافیایی، خیابانهای کم عرض، حجم ترافیک، وجود ادارات مختلف و …
جای تعجب است که مسئولان، به جای خلوت کردن مرکز شهر و جلوگیری از شلوغیِ اعصاب خرد کن مسیر مذکور، مدام در پی شلوغکردن هر چه بیشتر هسته مرکزی شهر هستند.
اگر قرار بر دسترسی عموم به چنین مراکزی است آیا بهتر نبود در مناطق حاشیهای شهر که دسترسی کمتری به مرکز شهر دارند سرمایهگذاری شود؟ بهانههایی همچون حمایت از سرمایهگذار بخش خصوصی و یا اینکه چون مراکز درمانی، داروخانه، آزمایشگاه و … در مرکز شهر است و ایجاد مراکز درمانی در حاشیه صرفه اقتصادی ندارد و… نمیتواند توجیه مناسبی بر این تمرکزگرایی باشد.
در اینباره فرماندار سقز در گفتگو با واکاوی، ضمن تأکید بر لزوم تمرکززدایی از مراکز اصلی شهر گفت: این درمانگاهها مجوز خود را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت میکنند، اما چون ممکن است در مناطق حاشیه استقبالی از آنها نشود ناچار به حضور در محدوده شلوغ شهر هستند. سرپرست شهرداری سقز هم گفت: تاکنون آغاز بکار این مرکز در شورای ترافیک مطرح نشده و اگر مطرح شود دلایل خود را مبنی بر شلوغ شدن بیش از حد مسیر مذکور به دلیل تجمع مراکز درمانی اعلام خواهیم کرد.