بوروکراسی و بی توجهی بانک‌ها مهمترین عامل رکود در شهرک صنعتی

معاون وزیر صمت، ضمن بازدید از چند کارگاه و بررسی مشکلات این واحدهای تولیدی و اعلام این موضوع که پنجاه درصد فعالیت‌های تولیدی در کردستان تعطیل شده است گفت: این میزان در کشور سی درصد است اولویت ما حفظ واحدهایی است که سر پا هستند و در ادامه بررسی چرایی تعطیلی واحدهایی تولیدی است که باید مورد به مورد توسط مدیران شهرستان و استان بررسی و آسیب‌شناسی شود.

وی با اشاره به اینکه روند آغاز به‌کار کارخانه تولید سیگار سقز طولانی بوده است گفت: سه الی چهار سال مدت زمان کمی برای این پروژه نیست و اگر این پروژه در کشوری همچون ترکیه بود هشت ماهه تمام خواهد شد.

 

نجفی با اشاره به ظرفیت های شهرک شماره یک سقز گفت: با وجود زیرساخت هایی که هم اکنون فراهم است این شهرک را می توان گسترش داد اما وضعیت داخلی شهرک مطلوب نبوده و لازم است مسئول شهرک‌های صنعتی استان در اسرع وقت برای بهسازی محوطه و سایر نیازمندی‌ها اقدام کند که برای این کار دو میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر صنعت ضمن اشاره به وضعیت جغرافیایی سقز و مزیت‌هایی از جمله مرزی بودن و دسترسی آسان به چند استان همسایه افزود: تجهیز واحدهای تولیدی که در خط مونتاژ وسایل خانگی و سایر صنایعی که نیاز چندانی به سرمایه ندارند کار می کنند بایستی در اولویت جهت صدور پروانه باشند و در این میان نیز مدیران استانی خصوصا بانک‌های عامل بایستی به این امر مبادرت و در آن همکاری کنند.

محمد دره وزمی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این بازدید با اشاره به حضور سرمایه‌گذاران خارجی در سقز گفت: اهلیت سرمایه‌دار از یک سو و راهنمایی و تسهیلاتی که برای وی در نظر گرفته می‌شود دو فاکتوری است که باید برای ایجاد یک واحد تولیدی در کنار هم قرار داده شوند و کارخانه سیگار سقز نمونه موفق این کار است.

نماینده سقز و بانه در مجلس نیز با اشاره به عزم دولت در رفع مشکلات واحددهای تولیدی گفت: همگی صاحبان صنایع با می توانند موارد مربوطه را به سلسله مراتب اداری اعلام تا با همفکری در راستای رفع موانع اقدام شود. بیگلری در ارتباط با وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه نیز گفت: مطابق با هماهنگی های صورت گرفته فاز یک این منطقه تا چند ماه آینده اجرایی شود. وی افزود: بحث منطقه ویژه اقتصادی سقز اخیرا در کمیسیون اقتصادی مجلس مصوب و به هیأت دولت ارجاع شده است که اگر موافقت دولت مبنی بر متولی بودن شرکت شهرک های صنعتی در این امور، وزارت مربوطه رسیدگی های لازم را انجام خواهد داد.

حسین فیروزی معاون اقتصادی استاندار نیز با اشاره به صدور مجوز پیله‌وری برای روستاییان مرزی گفت: حدود هفت هزار کارت پیله‌وری برای روستاییان تا شعاع بیست کیلومتری صادر شده است و این افراد می‌توانند از طریق مرز سیران‌بند به ورود مواد اولیه برای صنایع و حرفه‌های موجود در شهرک‌های صنعتی اقدام کنند.

لطیفه نوروزی رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نیز با اعلام اینکه در شهرک صنعتی سقز حدود ۶۶ واحد تولیدی وجود دارد گفت: از این میزان ۳۸ واحد فعال هستند که بسیاری از آنها نیز به دلیل مشکلات در حوزه صنایع با درصدهای مختلفی در حالت نیمه فعال به‌سر می‌برند.

 

اما بحث اصلی و اساسی در این میان گلایه هایی است که صاحبان سرمایه و واحدهای تولیدی داشتند. به باور این افراد بوروکراسی اداری و نقش آن در دلزدگی سرمایه‌گذاران بحث جدیدی نیست و لازم است این روند متوقف و یا حداقل کوتاه گردد. این افراد با اشاره به سخت‌گیری‌ها و بی توجهی‌هایی که از سوی بانک‌ها و بعضی مدیران میانی صورت می‌گیرد روند أغاز و ادامه کار یک واحد تولیدی را بسیار سخت ارزیابی کردند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا