بی مهری های مسکن مهر همچنان ادامه دارد
مسکن مهر با اینکه به عنوان یکی از پروژههایی که تورم بیش از حد تصوری را بر روی دوش کشور قرار داد و انتقادات زیادی در نحوه ساخت و ساز و جانمایی آن متوجه مدیران این حوزه کرد، اما توانست تا حدی ولو اندک به وضعیت مسکن در کشور سر و سامان دهد.
مشکلات این پروژه شامل حال شهرستان سقز از جمله مسکن مهر کوهدشت نیز شده است. بیش از ۹۰ درصد متقاضیان این پروژه ۸۴۸ واحدی در واحدهای خود مستقر شدهاند اما کماکان از مشکلاتی رنج می برند.
جمشید عزیزپور از اعضای هیأت امنای این پروژه در گفتگو با واکاوی در خصوص مشکلات کوهدشت گفت: آنچه بیش از همه ساکنین مجتمع را آزار می دهد وضعیت آسانسور آن است و از آنجا که در بعضی خانوارها بیمارانی هستند که دقیقه و ثانیه در زندگی آنان تعیین کننده است اما متاسفانه از این امکان بی بهره اند و شرکت سنهدژ که مجری نصب آسانسورهاست تا کنون به تعهدات خود عمل نکرده است و از ۵۳ بلوک این مجتمع تنها آسانسور ده بلوک و آنهم در صورت تأیید نهایی از سوی اداره استاندارد آماده سرویس خواهد بود و مابقی نیز به درصدهای متفاوت نیمه تمام مانده است و در این میان اختلاف حساب سنهدژ و کوهدشت مانع تکمیل مابقی شده است.
عزیزپور با توجه به اختصاص کد نوسازی از سوی شهرداری به این مجتمع گفت: علی رغم اینکه شهرداری نسبت به صدور قبض عوارض اقدام می کند اما تاکنون نسبت به مواردی از جمله تنظیف محیط و جانمایی سطل های زباله و اختصاص خط واحد اتوبوس علی رغم قول هایی که داده است عمل نکرده است. همچنین سیستم اطفای حریق این مجتمع فعال نبوده و در صورت بروز مشکل در این زمینه کار بسیار سخت خواهد بود.
وی یکی دیگر از مشکلات را متراژ واحدهای تحویلی عنوان کرد و گفت: در قراردادها راجع به ۷۵ متر مفید سخن گفته شدهبود حال آنکه کارشناس رسمی دادگستری متراژ واحدها را ۶۸.۵ برآورد کرده است و از سوی دیگر در قرارداد فیمابین حق هرگونه اعتراض و شکایت در مراجع قضایی از متقاضی صلب شده است و بسیاری از متقاضیان بدون خواندن این بند قرارداد را امضا کرده اند، همچنین واریزی جهت اخذ واحد مسکونی در ابتدا ۸میلیون تومان بود که این مبلغ به ۱۹ میلیون تومان برای ۷۵ متر رسید و چون مبلغ زیر بیست میلیون تومان بود رفع اختلافات به شورای حل اختلاف سپرده خواهد شد و شعبه و یا دفتر خانه ای که پیگیری ۸۴۸ واحد و شاکی را برعهده بگیرد امکان پذیر نخواهد بود.
این عضو هیأت امنای کوهدشت در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با خیانتهای پیمانکاران به متقاضیان گفت: پیمانکاران سیمانکاری، گچکاری، ایزوگامکار و … نیز هر کدام به نوبهی خود در انجام امور مربوطه کوتاهی کرده و زیانهای متعددی را متوجه ذینفعان کردند اما چون شرکت کوهدشت به عنوان یک شرکت غیربومی تنها بر روی کاغذ وجود دارد پیگیری مشکلات بسیار سخت است و از دست نماینده این شرکت در سقز نیز کاری برنمیآید و باید اذعان کرد که ادارهکل راه و شهرسازی در این مورد و تعیین پیمانکاران کم تقصیر نیست.
وی همچنین افزود: شرکت کوهدشت در واگذاری واحدها تعلل به خرج داد و بایستی برای این دیرکرد مبلغ چهار میلیون و هشتصد هزار تومان بابت هر واحد به بانک پرداخت میکرد اما از این پرداخت سر باز زد و مردم هماکنون این میزان دیرکرد به اضافه سود سالیانه را به بانک پرداخت میکنند و به این ترتیب وام سی میلیونی به ۳۵ میلیون به اضافه سود سالیانه افزایش یافته است.
عزیز پور افزود: با این وجود توانستهایم بخشی از مشکلات از جمله گچ کاری، ایزوگام و موضوعات اساسی را با ضبط سپرده و ضمانت نقدی شرکت کوهدشت به مبلغ ۵۴۰ میلیون تومان حل کنیم، همچنین به کمک اداره راه و شهرسازی شهرستان در صدد هستیم تا مبلغ ۹ میلیارد تومان چک و سفته این شرکت را توقیف کنیم تا بتوانیم بخشی دیگر از مشکلات را با آن حل و فصل کنیم.
عزیز پور در پایان گفت: علی رغم تبلیغات منفی از سوی سودجویان علیه مسکن کوهدشت، اما سازه این مجتمع به طور قطع هیچگونه مشکلی ندارد و سایر مشکلات نیز به همت و پیگیری های مردم تا حد زیادی رفع شده و تلاش هیأت مدیره بر آن است تا پایان مشکلات به پیگیری های خود ادامه دهد.