مصاحبهی مطبوعاتی دکتر بهرامی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز با رسانهها
کرونا در سقز؛ مشکوک به ابتلا: ۴۱ نفر، ۲۵ نفر مثبت و چهار نفر فوتی

دکتر انور بهرامی رئیس شبکه بهداشت و درمان سقز در مصاحبه مطبوعاتی که به صورت مجازی با رسانه ها شکل گرفت ضمن ترسیم وضعیت بیماری کرونا در سقز و ارائه آمار و اطلاعات در این باره، اقدامات شبکه بهداشت و درمان سقز را تشریح کرد:
انور بهرامی گفت: از اوایل اسفند که بحث کرونا آغاز شد، مراجعین به اورژانس روزانه ۳۵۰ نفر بود که دو سوم آنها مشکل تنفسی و یک سوم مشکلات غیر تنفسی داشتند. در همان ابتدا به بیماران تنفسی ماسک تحویل داده میشود و تریاژ تخصصی برای آنها انجام و اگر مشکوک به کرونا باشند وارد اتاق ایزوله اورژانس میشوند. ۱۰ تخت ایزوله اورژانس اماده پذیرش آنهاست و اگر کسی وارد ایزوله شد بار دوم برای ویزیت پزشک، عکسبرداری و سیتیاسکن وارد فضای اورژانس نخواهد شد. پس از تشخیص پزشک معالج وارد بخش مراقبتهای ایزوله خواهد شد. تا شب گذشته چهل تخت فعال در بخش ایزوله داشتیم که بخش دوم با ۳۸ تخت اضافه شد که ۵۶ پرستار در سه شیفت مشغول فعالیت هستند.
درمانگاههای شبانه روزی در سطح شهر باید ۲۴ ساعته باز باشند. مخصوصا در اینبازه زمانی که شرایط ویژه است. از فردا بازرسیها جدیتر انجام میشود و هر درمانگاهی که شبانهروزی خدمات ارائه ندهد ابطال مجوز خواهد شد.
ترخیصیها در بیمارستان تأمین اجتماعی ۲۰ نفر و در بیمارستان امام ۴۶ نفر بودهاند که به تمام این افراد علایم خطر گوشزد شده و روزانه نیز از نظر علایم، وضعیت و قرنطینه خانگی پایش روزانه میشوند.
این مدیر سقزی خطاب به فعالین مدنی و خیّرین سقزی گفت:
خواسته ما از فعالین مدنی و خیرین این است که کماکان ما را در تهیه ماسک، لباسهای مخصوص و مواد لازم برای ضد عفونی یاری کنند.
خواهشمندیم تیم درمان در شهرستان را همهی شهروندان یاری دهند که در خط مقدم با جان و دل در حال خدمت به شهروندان هستند.
بهرامی در باره چالش های مرتبط با درمان کرونا به خبرنگاران گفت: تلاشهای شهروندان باید بر پیشگیری متمرکز شود، تا کارشان به خط مقدم ما که بیمارستان است ، کشیده نشود. اولین توصیه ما عدم شرکت در تجمعات حتی به تعداد سه نفر در هر مکان و مسیری است و این بزرگترین چالش ما در مقابله با کروناست و همین موضوع آمار مبتلایان را بالا میبرد(بازار دلار، تجمع در پارک شهر، جاده سرشیو، شلوغی و ترافیک داخل شهر و…)
نظافت فردی و شخصی در مرحله دوم قرار دارد. با توجه به کمبود مواد الکلی در بازار، شستشو با آب و صابون بهترین و ایمنترین روش است.
استفاده از ماسک برای کسی که سالم است و با فرد مبتلا در ارتباط نیست ضرورتی ندارد. بهترین ماسکها باید در اختیار افراد مریض قرار بگیرد چرا که این فرد عامل انتشار بیماریست. همچنین کسی که از بیمار مراقبت کند باید از ماسک استفاده کند.
در بحث پرسنل پزشکی، پرستاری و تختهای بیمارستانی مشکلی تا این لحظه وجود ندارد.
این پزشک سقزی علایم مبتلایان به ویروس کرونا را اینگونه تشریح کرد:
علایم کرونا تب، تنگی نفس، گلودرد، سرفه و… است. این موارد اگر برای فرد خطر ایجاد نکند با توجه به توانایی و مهارت خانوادهها میتواند در منزل هم درمان شود.
مراجعه کنندگان به بیمارستان زیاد است و با توجه به محدودیتهای موجود قرار نیست همه آنها را پذیرش کنیم. افراد بستری شده مرتب ویزیت و پایش میشوند و اگر ترخیص شوند حتما تیمهای مراقب تا زمان رفع خطر مرتب در حال پایش آنها و اطرافیانشان هستند.
بهرامی ضمن اشاره به همکاری بخش بهداشت و بیمارستان تأمین اجتماعی سقز گفت:
بخش بهداشت و سایر بخشها به همکاری بخش درمان آمدهاند و وضعیت بیماران ترخیص شده را پیگیری میکنند. هرچند ساختار بیمارستان تأمین اجتماعی از دانشگاه علوم پزشکی جداست، اما بستری شدن بیماران کرونایی در این بیمارستان منوط به نبود تخت در بیمارستان امام است و اگر قرار بر بستری شدن کروناییها در تأمین اجتماعی باشد، هم به لحاظ نیرو و هم به لحاظ امکانات آنها را حمایت خواهیم کرد و ارجاع بیماران به بیمارستان مذکور جای نگرانی ندارد.
رئیس شبکه بهداشت در پاسخ به عدم استقرار تب سنج ها در ورودی های سقز گفت: عدم استقرار تبسنجها مورد انتقاد تعدادی از شهروندان بود، در اینجا یک مبحث اپیدمیولوژی مطرح است؛ بحث قرنطینه کردن زمانی اجرا میشود که یک محوطه کاملا پاک و هیچ فرد بیماری در آن وجود نداشته باشد و از ورود بیمار به محوطه جلوگیری کنیم و یا محوطهای کاملا آلوده باشد و اجازه ندهیم افراد آلوده از آنجا خارج شوند، همانند ووهان در چین که قرنطینه شد و از خروج افراد آلوده به محیطهای پاک جلوگیری شد و یا از ورود افراد سالم به ووهان که آلوده بود جلوگیری کردند، پس هیچکدام از این دو موضوع در منطقه ما صدق نمیکند. موضوع دیگر، انتقال آلودگی در محل استقرار چادرها و یا تجمعات است که به راستی یک ریسک محسوب میشود. همچنین، آیا میتوان از ورود کسی که تب دارد به سقز جلوگیری کرد یا از خروج او جلوگیری کرد؟ یا آنها را در جایی جمع و سپس قرنطینه کرد؟ امکان هیچکدام از این کارها وجود ندارد و به عنوان یک متخصص و یک مسئول اعلام میکنم که این کار نه تنها ارزش علمی ندارد بلکه ممکن است دارای عواقب خطرناکی نیز باشد. در چنین شرایطی باید ضمن دوری از شواف، به کارهایی بپردازیم که برای سلامتی مردم مؤثر واقع شود.
بهرامی در پایان ضمن قدرداتی از همه دست اندرکاران مقابله با کرونا گف: در آخر لازم است از فرمانداری، شهرداری، همکاران بخشهای درمان و بهداشت، صنعت معدن و تجارت، فعالین مدنی و شهروندان دلسوز و اصحاب رسانه و سایر ادارات و کسانی که این روزها دغدغه برون رفت از موضوع کرونا را دارند تشکر و قدردانی کنم.
واکاوی_اخبار سقز