تعطیلی کشتارگاه مادمرغ؛ دو راهی سلامت و اشتغال

قریب به از پنج ماه از تعطیلی تنها کشتارگاه مرغ در سقز می‌گذرد، این تعطیلی که به دلایل مختلف بهداشتی و محیط زیستی صورت گرفت عواقب ناخوشایندی در حوزه‌های مختلف به دنبال داشته است؛ از بیکاری بیش از ۵۰ نفر تا افزایش هزینه کشتار مرغ در شهرهای اطراف آنهم در روزهایی که قیمت مرغ سر به فلک کشیده است از عواقب این تعطیلی است.

در این ارتباط رئیس شبکه دامپزشکی سقز به واکاوی گفت: در بازدیدهای بعمل آمده از کشتارگاه مادمرغ؛ دامپزشکی ۲۷ ایراد، شبکه بهداشت ۶ ایراد و محیط زیست نیز ۵ ایراد از وضعیت موجود گرفتند و از آنجا که اولویت ما سلامت بهداشت جامعه و ارجحیت آن بر اشتغال چند نفر است ناچار به پلمپ این واحد شدیم.

همزمان رئیس اداره محیط زیست هم گفت: ناکارآمدی سیستم فاضلاب صنعتی، تخلیه غیرقانونی لجن‌ها به آبراهه مجاور و ایجاد آلودگی آب و خاک، عدم ایزولاسیون دیواره و مخازن سیستم تصفیه و عدم راهبری صحیح سیستم بوسوز و انتشار بوی ناخوشایند از ایراداتی بود که این اداره گرفته و تاکنون اقدامی در جهت رفع آن صورت نگرفته است.

در آن طرف قضیه، بهاالدین صادقی یکی از سهامداران کشتارگاه ضمن انتقاد از مسئولان شهرستان سقز گفت: تعطیلی کشتارگاه ناشی از دو عامل بود: اول عدم همکاری با سرمایه‌گذار و دوم فروش مرغ زنده در سطح وسیع و عدم جلوگیری از این موضوع توسط نهادهای مربوطه. صادقی افزود: ایرادها و نواقصی که مطرح شد از مدت‌ها قبل نیز وجود داشت، اما دامپزشکی اقدامی در این راستا انجام نداده بود و وقتی سهامداران جدید کشتارگاه را خریدند و مدیریت آن را به دست گرفتند بهانه‌های دامپزشکی و بهداشت شروع شد.

وی با مقایسه مسئولان دو شهر سقز و بوکان در این باره افزود: کشتارگاه بوکان نیز چنین وضعیتی داشت، اما مسئولان در آنجا با سعه صدر بیشتری برخورد کرده و ما نیز به مروز زمان تمامی مشکلات را رفع کردیم، اما در سقز بدون هیچ تعاملی در همان یک ماهه شروع مدیریت جدید مانع از ادامه کار شدند. صادقی در پایان گفت: در حال حاضر بخش زیادی از ایرادات رفع شده و برای مابقی موارد نیز در تلاشیم تا ظرف دو ماه آینده مشکلات رفع و فعالیت کشتارگاه از سر گرفته شود.

در پاسخ به این موضوعات رئیس دامپزشکی سقز گفت: مبارزه با زنده فروشی مرغ وظیفه کارگروهی است که در آن؛ شهرداری، اصناف، اماکن، دامپزشکی، راهنمایی و رانندگی و … عضویت دارند اما کمترین همکاری در این زمینه وجود ندارد و برخوردها مقطعی است. باباییان در مورد تعامل با مدیریت مادمرغ نیز گفت: قبلا نیز اخطارهای لازم به مدیریت سابق این واحد داده شده بود و زمانی که مجموعه جدید مستقر شد این موضوع مطرح شد و قرار شد در عرض ۴۰ روز ایرادات اساسی رفع و مابقی نیز به مرور مرتفع شود، اما در مدت زمان یادشده هیچ اقدام اساسی صورت نگرفت. باباییان قول داد در روزهای آینده مجددا از این مرکز بازدید بعمل آید تا اگر قابلیت فعالیت مجدد وجود داشت همراهی‌های لازم صورت گیرد.

بخش دیگر این موضوع به کارگرانی بر می‌گردد که در مادمرغ اشتغال داشتند. گرچه همکاری‌های لازم جهت دریافت بیمه بیکاری با این افراد صورت گرفته اما روند اداری این موضوع قطعا خسته کننده است. یکی از کارگران سابق این مجموعه در گفتگو با واکاوی ضمن دعوت طرفین به همراهی و تعامل بیشتر گفت: هرچند سلامت جامعه در اولویت است، اما در این روزهای سخت نباید بیکاری بیش از ۵۰ سرپرست خانوار نادیده گرفته شود. آنگونه که وی می‌گفت: در مدت این ۵ ماه کارگران این واحد مشکلات و سختی‌های زیادی را متحمل شده و تعدادی از آنها به شغل کولبری، دستفروشی، حضور در میدان کارگر و… روی آورده و اگر این وضعیت بیش از این طول بکشد شاید مشکلات ناخواسته‌ای پیش بیاید و آن زمان دیگر خیلی دیر خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا