جولان مواد غذایی غیر استاندارد در استان های کمتر برخوردار

کردستان به آزمایشگاه توزیع تولیدات سایر استانها تبدیل شده است؛ از ۴۴ برند قند توزیعی در استان، تنها چهار برندِ آن استانداردهای لازم را دارند.
از میان چهل واحد تولید تیرچه در شهرستان تنها یک واحد استاندارهای لازم را بکار می‌برند. اداره استاندارد با حوزه کاری گسترده‌ای که دارد فاقد نیرو است و برای تأمین نیرو از سربازان امریه استفاده می‌شود.

به مناسبت روز استاندارد، ظهر روز گذشته هیوا اردلان رییس اداره استاندارد شهرستان سقز در جمع خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و اقدامات این اداره، از وضعیتی گفت که کمتر کسی می‌تواند از آن به عنوان یک وضعیت سالم و مناسب سخن بگوید.

سازمان استاندارد از آنجا که ارتباط مستقیمی با زندگی شهروندان در حوزه های ایمنی و بهداشت دارد حایز اهمیت بوده و همکاری این اداره با سایر ارگان ها از جمله صنعت، معدن و تجارت تأثیر مستقیمی بر زندگی افراد دارد. اما این اداره قبل از هر چیز، خود با مشکلاتی مواجه است و در رأس آن می توان به خوزه ریاست اداره اشاره کرد که یک نفر همزمان در دو شهرستان سقز و بانه مشغول به کار است. دامنه این معظل به نیروی انسانی اداره نیز رسیده است و اکنون اداره استاندارد شهرستان سقز و بانه صرفا با نیروهای سرباز امریه اداره می‌شود و تا کنون موفق به اخذ مجوز استخدام نیرو نشده‌اند و اگر این موضوع جدی گرفته نشود می توان گفت حوزه گسترده استاندارد با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

همچنین کمبود اعتبار جهت تأمین امکانات و تجهیزات در راستای انجام آزمایشات پزشکی که سلامت مواد مختلف غذایی را تأیید کند یکی دیگر از معظلات استاندارد سقز و حتی استان به شمار می رود، به گونه ای که برای انجام برخی آزمایشاتِ حساس و ضروری از جمله آزمایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین بایستی به بیرون از استان مراجعه شود. از سوی دیگر در روزها و ماههای اخیر نوسانات قیمت ارز و کالاهای مختلف، وظایف اداره استادارد را دو چندان سخت کرده است، به گونه ای که اگر این اداره بخواهد از سوء استفاده محتکران جلوگیری و در مقابل کسانی که در صدد ضربه زدن به سلامت مردم هستند قدمی بردارد بایستی تلاش و جدیت مضاعفی از خود نشان دهد که خود موجب بروز مشکلاتی دیگر می شود، به عنوان مثال در صورت اقدام به تعطیلی و یا پلمپ یک واحد تولیدی، اشتغالی که شاید سالها برای آن زحمت کشیده شده است به خطر می افتد و اینجاست که تصمیم بر حفظ سلامت شهروندان در اولویت قرار می‌گیرد.

سوی دیگر مشکلات، مهجوریت کردستان در حوزه توزیع مواد غذایی است، به گونه ای که می توان گفت کردستان به آزمایشگاهی در سطح کشور تبدیل شده است و برخی محصولات تولیدی از جای جای ایران که کیفیت چندانی ندارند در این استان توزیع می شوند و موارد عدیده ای از این اقدامات مشاهده شده است که اگر اداره استاندارد و سایر ارگان های مرتبط دیر بجنبند به صورت مستقیم سلامت شهروندان را تهدید جدی خواهد کرد، به عنوان مثال هفت تُن قند بدون داشتن استانداردهای لازم، که تولید یکی از استان های شمالی کشور بود در کردستان توزیع شد و پس از پیگیری های اداره استاندارد مشخص شد که واحد تولیدی مذکور در استان مبدأ به عنوان واحد غیر فعال شناخته شده است اما به راحتی در کردستان محصولات خود را توزیع می کند. اردلان در گزارش کاری خود با تأکید بر اهمیت قند در سفره غذایی مردم گفت: طی بررسی های بعمل آمده، از ۴۴ برند قندی که توزیع می شود تنها ۴ برند مطابق استانداردهای موجود بوده اند.

بخش دیگری از فعالیت های اداره استاندارد در حوزه عمران و همکاری با شهرداری است. اظهارات نگران کننده رییس اداره استاندارد در رابطه با مصالح ساختمانی بی کیفیت و بدون استاندارد نیز قابل توجه بود. به گفته اردلان، از ۴۰ واحد تولید تیرچه در شهرستان سقز تنها یک واحد استانداردهای لازم را در زمینه تولید تیرچه بکار می برند و جالب اینجاست که مهندسین ناظر در شهرداری و نظام مهندسی نیز این مصالح را تأیید می کنند، اما به گفته اردلان، اخطارها و مکاتبات لازم از سوی اداره استاندارد انجام شده است. مطابق با گفته های اردلان آسانسورهای آپارتمان های مسکن مهر جاقل و کوهدشت استاندارد نیستند و اقدامات جدی در این زمینه لازم است و شهروندان نیز بایستی صرفا به شرکت هایی مراجعه کنند که مجوز نصب و تجهیز آسانسور را داشته باشند.

سایر اقدامات، فعالیت‌ها و گزارش عملکرد اداره استاندارد را در جدول پیوستی ذیل مشاهده می‌کنید؛

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا