حذف دفترچه بیمه؛ یک گام به جلو، چند گام به عقب

چند روزی از اجرای برنامه‌ی حذف دفترچه‌های بیمه تأمین اجتماعی می‌گذرد و کم کم نواقصی که در این طرح وجود داشت خود را نشان می‌دهد. از جمله این نواقص عدم هماهنگی بین مراکز درمانی، داروخانه و پزشکی است که داروها را تجویز کرده است.

عدم صدور دفترچه جدید، عدم تمدید تاریخ، عدم ثبت داروها در نسخه الکترونیکی و … از دیگر نواقصی است که در این چند روز شهروندان با آن روبرو شده‌اند و هرچند مسئولان اعلام کرده‌اند که حذف دفترچه کاغذی در راستای اجرای ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه و بند ز تبصره ۱۷ قانون بودجه سال جاری کشور است اما تاکنون چاره‌ای برای نواقص این طرح اندیشیده نشده است.

در یک موضوع دیگر که مربوط به حوزه بیمه و درمان است، مشاهده شده که با وجود نسخه کاغذی، دارو از سوی پزشک در سامانه ثبت نشده و متصدی داروخانه نیز از ارجاع مجدد بیمار به پزشک و الزام به ثبت آن خودداری و داروی مذکور را آزاد حساب می‌کند، موضوعی که محل انتقاد جدی برخی شهروندان است و خواهان چاره‌اندیشی و تذکر جدی به داروخانه‌ها هستند.

در این ارتباط یکی از داروسازان سطح شهر به واکاوی گفت: متصدی داروخانه مؤظف است دارویی که شامل بیمه می‌شود را طبق تعرفه بیمه حساب کند، مگر اینکه در برخی موارد از جمله داروهایی که زمانبندی مشخصی داشته و اگر زودتر از آنچه پزشک تجویز کرده تمام شود داروی جدید به صورت آزاد حساب می‌شود، و یا داروهایی که برای افراد زیر ۱۲ سال بیمه است.

این داروساز به کم کاری برخی متصدیان داروخانه نیز اشاره کرد و گفت: شاید برخی‌ها چندان حاضر به راهنمایی بیمار نباشند که و گاهی چون این پرداخت‌ها به تأخیر می‌افتد داروخانه حاضر نیست دارو را با بیمه حساب کند که البته هیچکدام از این‌ها نمی‌توانند دلیلی برای اهمال در خدمات به بیماران باشد.

در این زمینه رئیس شبکه بهداشت و درمان سقز نیز گفت: در یک مورد دیگر داروخانه مجاز است دارو را آزاد حساب کند و آن زمانی است که یک پزشک عمومی دارویی تخصصی را تجویز کرده باشد و غیر از اینها تخلف محسوب می‌شود و شهروندان می‌توانند موضوع را به شبکه بهداشت اطلاع دهند تا رسیدگی و با داروخانه مربوطه برخورد شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا