داستان نان

کیفیت گندم و آرد، تجهیزات، مهارت و … عواملی هستند که برای خروج یک نان با کیفیت از تنور لازم است، اما قضیه به همین سادگی نیست چون ظرف همین یک ماه گذشته اداره صمت هشت واحد نانوایی را به دلیل آنچه کم‌فروشی عنوان شده پلمپ کرده است.

 

این اداره می‌گوید کم‌فروشی‌ها ربطی به کیفیت آرد ندارد و در بازرسی‌هایی که به عمل آمده این امر مسجل شده و پس از تذکرات مکرر پلمپ واحد صورت گرفته است.

بر اساس قانون نظام صنفی نظارت بر واحدهای صنفی بر عهده اتحادیه‌هاست، در همین ارتباط رئیس اتحادیه خبازان شهرستان سقز ضمن تأیید این نوع نظارت گفت: مشکل اینجاست که اولا قضیه نان حساس است و اگر یک نانوایی برای چند روز تعطیل شود شهروندان آن مسیر باید برای تهیه نان به سایر نانوایی‌ها مراجعه کنند که این ممکن است درست نباشد، از طرفی اداره صمت حق پلمپ خبازی را ندارد و باید پس از اعلام اتحادیه موضوع در نهادهای نظارتی مطرح و پیگیری شود. محمد صالح عمیدی تأکید کرد که دست اتحادیه در بسیاری از موارد از جمله تشویق نانوایی‌های که نان با کیفیت دارند خالی است.

اما قرائت رئیس اداره صمت جور دیگری است، رئیس این اداره با بیان اینکه بارها چنین تخلفاتی به صورت مکتوب به اتحادیه اعلام شده گفت: بیشترین تخلفات در حوزه اصناف مربوط به خبازی‌هاست اما تاکنون یک پرونده نیز در این رابطه در نهادهای مربوطه باز نشده است. میرزایی گفت: تمامی اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی زیرمجموعه آنها زیر نظر اداره صمت هستند و بنابر این این اداره می‌تواند خود رأسا ورود پیدا کرده و موارد لازم را توسط بازرسان پیگیری کند.

میرزایی در پایان با اشاره به پلمپ هشت نانوایی در سطح شهرستان به خاطر کم‌فروشی گفت: تعدد شُرکا در برخی واحدها، اجاره و واگذاری به نفرات دوم و سوم، فروش آرد در بازار آزاد عامل عمده این وضعیت هستند.

کارفرمایان به عنوان ضلع دیگر این قضیه نیز حرف‌هایی برای گفتن دارند؛ آنها که در بسیاری موارد خود کارگر مرکز محسوب می شوند در مقابل این گلایه ها می‌گویند: هزینه های جاری نانوایی از جمله پول آب، برق، گاز، اجاره مغازه، حق بیمه و … بسیار زیاد است، ضمن آنکه در برخی محلات تعداد مراجعین زیاد است و ما مجبوریم از بازار آزاد آرد لازم را تأمین کنیم که اینها برای یک کارفرما نمی‌صرفد. از طرفی کیفیت آرد، بی‌توجهی به مطالبات کارگری و کارفرمایی از سوی اتحادیه و اصناف و نیز مزید بر علت شده است.

به نظر می‌رسد بازبینی در امتیازات خبازی‌ها و ساماندهی آنها، ورود دقیق‌تر اتحادیه به بحث نظارت، بالا بردن کیفیت آرد و در نظر گرفتن طرح‌های تشویقی در بهبود این وضعیت مؤثر باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا