دانشگاه پیام نور سقز در رکودی بی سابقه

دانشگاه پیام نور سقز از قدیمی ترین مراکز پیام نور شمال غرب کشور می باشد که در زمان آغاز به کار با هدف گسترش دانش و ایجاد عدالت در آموزش عالی، ارتقای سطح علمی و توسعه فرهنگی جامعه، رفع محدودیت‌های آموزشی و… تاسیس شد. این مرکز علمی همچون سایر مراکز در اقصی نقاط کشور در بدو تاسیس با استقبال عمده و چشمگیری روبرو شد تا جایی که در یک مقطع زمانی قریب به پنج هزار دانشجو از سقز و شهرهای اطراف در آن مشغول به تحصیل بودند. اما گویا این روزها از آن شلوغی و پر سر و صدایی دانشگاه پیام نور سقز خبری نمانده و به نظر می رسد این مرکز علمی با رکود قابل ملاحظه ای مواجه شده است.

البته باید گفت این وضعیت تنها مختص به پیام نور نبوده و سایر مراکز علمی سقز را نیز در بر گرفته است، اما از آنجا که یکی از اهداف اولیه این دانشگاه عدالت در امر آموزش بود و نسبت به تحصیل در دانشگاه آزاد هزینه کمتری داشت انتظار بر رونق این مرکز علمی بیشتر بود و هم اکنون علی رغم آغاز به کار چند رشته در مقطع کارشناسی ارشد اما شاهد حضور کمتر از دو هزار نفر دانشجو در این دانشگاه هستیم به گونه ای که تعدادی از رشته ها با عدم استقبال دانشجویان روبرو شده اند و دانشجو در آن رشته پذیرش نمی شود.

دلایل عمده ای را می توان در این امر دخیل دانست، جدا از وضعیت کیفی دانشگاهها، وضعیت کمی و تعداد دانشجویان در سراسر کشور غیر از دانشگاههای دولتی به هیچ وجه مناسب نبوده و از سوی دیگر آینده نامعلوم افراد تحصیلکرده جای امید برای کسانی که بخواهند وارد این چرخه شوند باقی نگذاشته است و موید آن آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که کمتر جذب بازار کار در بخش های مختلف دولتی و خصوصی شده اند.

از سوی دیگر، نبود مراکز علمی کاملا دولتی و بی توجهی دولت و مسئولین شهرستانی و استانی به این امر، رشد قارچ گونه مراکز علمی با عناوین مختلف در تمامی شهرها با دریافت شهریه های متفاوت که اساس و مبنای تشکیل آنها نه رقابت و برتری علمی که کسب سود و ارائه ی کمترین خدمات علمی و آموزشی به دانشجویان بوده است از مهم ترین این دلایل است. همچنین ناتوانی در جذب اساتید خوشنام از طیف های مختلف فکری جهت علاقمندی جوانان به تحصیل در این مرکز علمی می تواند از دیگر دلایل این رکود می باشد.

همگان شاهدیم که زمانی اساتید دانشگاه پیام نور همزمان با تدریس دراین مرکز در شهری همچون بناب نیز مشغول به امر تدریس بودند، اما اکنون می بینیم که مراکز علمی بناب رشد قابل توجهی از نظر کمی و کیفی به خود دیده اند ولی شهرستان سقز کمترین بهره را از این پیشرفت داشته است و این مهم ترین نشانه ضعف مدیران در این حوزه بوده است.

عواقب این امر تنها محدود به دانشگاه پیام نور نشده و سایر کسب و کارهایی که به نوعی با این دانشگاه در ارتباط هستند نیز از این امر رنج می برند، از جمله موسسه “زانکو” به عنوان نمایندگی کتابفروشی و انتشارات پیام نور در یک مقطع با چند نفر نیروی کار پاسخگوی دانشجویان نبود، ولی طبق گفته مدیر موسسه مذکور اگر امر بر همین منوال پیش برود قادر به ادامه کار نخواهد بود.

به نظر می رسد وقت آن است که توجه بیشتری به امر آموزش عالی چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی مبذول شود و وعده هایی که جهت تأسیس دانشگاه فنی از سوی وزارت علوم و تأسیس مجتمع آموزش عالی سلامت از سوی وزارت بهداشت داده شده است عملی گردد تا بخشی از رکود حاکم بر مراکز علمی سقز کاسته شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا