دلیل اصرار دانشگاه آزاد سقز به برگزاری امتحانات به صورت حضوری چیست؟+ واکنش دانشگاه آزاد
این روزها تازیانههای کرونا هر روز سنگینتر بر پیکره جامعه میخورد و ظاهرا این بار بیشتر قصد جان جوانان را کرده است، در یک مورد صبح امروز دو فرد جوان و میانسال (۳۸ و ۴۳ ساله) که از شهروندان خوشنام سقزی بودند را از پا در آورد.
با هر پارامتر اعلامی از سوی وزارت بهداشت و ستاد کرونا حساب کنیم شهرستان سقز از همان روز اول یکی از کانونهای شیوع کرونا در کشور بوده و تعداد افراد بستری در بخش کرونای بیمارستان این شهر هیچوقت از ۱۰ نفر کمتر نشده و در برخی روزها این تعداد تا ۸۰ نفر نیز افزایش داشته است و با این حساب وضعیت این شهرستان نسبت به سنندج در شرایط بدتر و با اندکی خوشبینی مشابه بوده است.
در چنین شرایطی دانشگاه آزاد سنندج تصمیم به برگزاری امتحانات به صورت مجازی گرفته اما دانشگاه آزاد سقز تا این لحظه همچنان بر برگزاری امتحانات حضوری تأکید دارد. این در حالی است که شنیدهها از ابتلای چند دانشجوی این دانشگاه به کرونا حکایت دارد.
جالب اینجاست که مسئولان دانشگاه آزاد خودشان جزو شهروندان همین شهر هستند و به خوبی از وضعیت موجود آگاه هستند و مشخص نیست که چرا در چنین شرایطی به کمک دولت و شهروندان نمیآیند تا لااقل سبب تشدید بحران نشوند!؟ چرا تلاشی “منجر به نتیجه” برای اقناع تصمیم گیرندگان استانی نسبت به برگزاری مجازی امتحانات از خود نشان ندادهاند؟
اکنون باید از ستاد کرونای شهرستان هم پرسید چه تضمینی وجود دارد که یکی از این دانشجویان یک یا چند نفر از هم کلاسیهای خود را آلوده نکند و ادامه ماجرا…؟ فرماندار سقز در قضیهی کرونا جدیدتی مثالزدنی داشت اما مشخص نیست در قبال دانشگاه آزاد چرا خبری از آن جدیت همیشگی تا این لحظه نبوده است!
واکنش دانشگاه آزاد سقز
در راستای شفافسازی برگزاری امتحانات حضوری و احترام به دغدغههای تعدادی از دانشجویان عزیز و والدین آنها، به استحضار شهروندان عزیز میرساند که: با توجه به نظر ستاد پیشگیری از کرونا دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهایی میتوانند امتحانات را به صورت مجازی برگزار کنند که در وضعیت قرمز باشند. نظر به اینکه شهرستان سقز در وضعیت زرد قرار دارد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری برگزار میگردد. البته جهت حفاظت از دانشجویان عزیز و همکاران گرامی واحد، تمهیدات ذیل در نظر گرفته شده است:
۱. جهت کاهش تعداد دانشجویان در هر نوبت امتحانی، امتحانات در بازه زمانی چهار هفته و هر روز در ۴ نوبت برگزار می گردد.
۲. جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری هوشمند، چیدمان صندلیها با فاصله ۲ متر از همدیگر صورت گرفته است.
۳. در وردی دانشگاه با استفاده از دستگاه تبسنج، غربال گری صورت میگیرد و در صورت مشاهده موارد مشکوک، فرد مورد نظر به مراکز درمانی ارجاع داده میشود.
۴. دستگاه ضد عفونی کننده اتوماتیک جهت ضد عفونی دستها در ورودی سالنهای امتحانی قرار داده شده است.
۵. استفاده از ماسک و دستکش برای دانشجویان، اساتید، مراقبین و کلیه عوامل اجرایی امتحانات الزامی بوده و از ورود افراد فاقد ماسک و دستکش جلوگیری به عمل میآید.
۶. بعد از هر نوبت امتحانی، دسته صندلیها ضدعفونی شده و در پایان هر روز سالن و کلاسها گندزدایی میشوند.
۷.برای دانشجویانی که بیماریهای زمینهای دارند با ارائه مستندات پزشکی آزمون به صورت انفرادی و در مکانی جداگانه به عمل میآید.
۸. دانشجویان در صورتی میتوانند در امتحانات شرکت کنند که فرم خوداظهاری در سایت وزارت بهداشت را تکمیل نموده و پیامک سلامت اخذ شده را به دانشگاه اعلام نمایند.
۹. دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که محل تحصیلشان خارج از سقز است در سامانه امن امتحانات دانشگاه ثبت نام نموده و محل برگزاری امتحانات آنها این واحد دانشگاهی خواهد بود؛ که این امکان باعث عدم تردد دانشجو به خارج از شهرستان و عواقب ناشی از آن میشود.
باتوجه به اینکه تمهیدات بسیار عالی تدارک دیده شده اما باز اگر امکان ارائه ازمونها به صورت مجازی میبود بسیار بهتر میشد