راه برون رفت از وضعیت پیش آمده؛ مهندسیِ مجدد و تغییر استراتژی ها و بازگشت به اهداف و اصلاح آنهاست.

در حضور معاون رییس جمهور مطرح شد: نقش دولت در بوجود آمدن وضعیت کنونی، قطع ارتباط دولت با بدنه اجتماعی، عدم بهبود فضای کسب و کار و عدم رونق تولید، بی توجهی به شایسته سالاری و کم کاری های دولت در کردستان و…

🔹دکتر جمشید انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور عصر پنجشنبه مهمان فعالین سیاسی و مدنی استان کردستان بود. در این جلسه همچنین استاندار کردستان، معاونین وی و جمعی از فعالین سیاسی و مدنی استان حضور داشتند و افرادی از جمله دکتر اردلان، دکتر توکلی، جواد کرمی، مصیب ورمقانی و مسعود الماسی به بیان مطالبات و نیز خانم سوما عبداللهی به نمایندگی از تشکلات بانوان به ایراد سخنرانی پرداختند.
اهم مطالبی که از سوی فعالین استان مطرح شد بدین قرار بود:

🔹دکتر توکلی: بی توجهی دولت به نهادهای مدنی به عنوان یک سپر و لایه میان مردم موجب شده است اعتراضاتی که باید مدنی برگزار شوند شکل خشونت به خود بگیرند. در استان کردستان و شهرستان سقز رفتارهای دولت قبل و بعد از انتخابات یکسان نبوده و قبل از انتخابات با افتتاح پروژها و تعطیل شدن آنها در بعد از انتخابات یک نوع بازی کردن و توهین به شعور مردم را در پیش گرفت. تنگ تر شدن حلقه اطرافیان و انتصابات دولت در مرکز و به تناوب آن در استان و بی توجهی به نظرات منتقدان موجب آسیب هایی شده است که هم اکنون شاهد آن هستیم.

🔹دکتر اردلان: تنوع و گستردگی فرهنگی در ایران باید به رسمیت شناخته شود و هر نوع تلاش در راستای یکپارچه سازی فرهنگی با شکست مواجه می شود. دولت و حاکمیت باید امکان رشد و گسترش فرهنگ ها را فراهم ساخته و در راستای صیانت از آنها تلاش کند.

🔹دکتر سوما عبداللهی: توسعه با نادیده گرفتن نیمی از جامعه امکان پذیر نیست، حقوق زنان که به کرات در تمام تریبون ها اعلام شده رعایت نشده است، توجه ویژه به امنیت زنان در خانه و اجتماع، تقویت تشکل های غیر دولتی، توجه به آمار بالای هفتاد درصد بیکاری زنان از جمله این حقوق است که باید مورد توجه قرار گیرد.

🔹سید کمال حسینی در بیان مطالبات اقتصادی: در دنیای کنونی باور به توانایی بخش خصوصی یگانه راه رشد و شکوفایی و کاستن از بحران هاست که بهبود فضای کسب و کار و خصوصی سازی واقعی از شروط آن است. ضعف ویژه در زیرساختهای اقتصادی کردستان خصوصا در حوزه راه و حمل و نقل جاده ای و عدم استفاده از مرزها به عنوان یک پتانسیل عظیم موجب نهادینه شدن بحران اقتصادی در استان شده است.

🔹دکتر جواد کرمی فعال سیاسی: دولت تدبیر و امید به مثابه یک سازمان که باید دوره های طفولیت، بلوغ، اشرافیت و افول را به صورت پیوسته طی کند، در چهار سال اول دوره های طفولیت و بلوغ را به سرعت طی کرد و در سال ۹۶ به سرعت وارد دوره اشرافیت شد و سرمست از پیروزی ها اهداف خود را گم کرد و نگاه مشتری مدارانه به بدنه اجتماعی خود را از مردم و ناصحان خود گرفت که این مهم موجبات رشد چاپلوسان، دفع حامیان و به حاشیه رفتن افراد کلیدی و خوشحال کردن مخالفان را در پی داشت و نتیجه آن سرخوردگی همراهان و تبدیل شدن آنان به منتقدین، منسجم شدن مخالفین، رابطه سالاری، تبدیل اتاق فکر به اتاق لابی قدرت خواهد بود. همه این موارد در کنار سیاست های اقتصادی نادرست در بودجه ۹۷ از جمله عدم توجه به طبقات فرودست، عدم توجه به بخش تولید، عدم کاهش هزینه های دولت و بذل و بخشش به نهادهای خاص موجبات نارضایتی عموم را فراهم کرد.

🔹مصیب ورمقانی: دولت بعد از گذشت ۵ سال نباید با فعل آینده با مردم صحبت کند و اکنون وقت آن است تا به مردم بگوید در زمینه هایی از جمله: راه آهن، اختصاص سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی، تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد و جلب نظر مجلس، زنجیره فولاد استان، جلوگیری از خام فروشی معادن و تشویق هلدینگ های بزرگ به سرمایه گذاری در کردستان چه کرده است؟

🔹در پایان این سخنان دکتر انصاری با عنوان اینکه دولت هیچوقت خواسته و یا ناخواسته در صدد تبدیل همراهان و حامیان خود به مخالف نبوده است گفت: یک جریان سیاسی همیشه نیازمند نقد درون است و از این بابت دولت خرسند است که حامیان خود او را نقد می کنند. وی در مورد اعتراضات اخیر نیز گفت: اگر قرار است کسانی که در یک رقابت سالم نتیجه را باخته اند وارد میدان اعتراض شوند و دولت به خاطر آنان اکثریتی را که همراه وی بوده اند کنار نهد سیاست درستی در پیش نگرفته است اما باید سخنان معترضین را شنید، در مواردی که لازم است تجدید نظر شود و در آنچه که درست نیست با قناع مخالفین سعی در آرام کردن اوضاع داشت.
رییس سازمان برنامه و بودجه دولت در مورد آنچه منتقدین به عنوان قطع ارتباط دولت با بدنه اجتماعی می خوانند نیز افزود: این مورد به جد در هیأت دولت مطرح شده و با شخص رییس جمهور نیز در میان گذاشته شده است و تلاش در راستای ترمیم این ارتباط شروع خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا