سرمایه گذاری ۷ هزار میلیارد ریالی وزارت نیرو در کردستان
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو گفت: این وزارتخانه با هفت هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال تکمیل زیرساخت های منابع آبی کردستان است.
به گزارش ایرنا رحیم میدانی روز پنجشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کردستان با محوریت بررسی مطالبات بخش آب استان که با حضور جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری در سنندج برگزار شد افزود: این میزان اعتبار در حوزه های مختلف آب شرب، سدها و سایر زیرساخت های استان هم اکنون در حال هزینه شدن است.
وی گفت: با توجه به منابع آبی موجود کردستان تخصیص آب برای استان های مبدا به شرط توجیه اقتصادی برای دولت از اولویت های وزارت نیرو است تا با کمک مسئولان استان طرح هایی برای توسعه صنعت و کشاورزی استان تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه تامین آب شرب مورد نیاز روستاها و شهرها بدون هیچ توجیهی هم قابل اجراست و وزارت نیرو در این ارتباط مشکلی ندارد افزود: آب مورد نیاز صنایع نیز بدون هیچ مشکلی در تمامی شهرستان های کشور توسط این وزارتخانه تامین می شود.
به گفته معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو، مسئولان استان ها برای سهولت در تامین آب مورد نیاز، صنایع را در جایی مکانیابی و مستقر کنند که با کمترین هزینه ممکن این نیاز تامین شود.
میدانی گفت: انتقال آب از سدهای ژاوه و آزاد به دشت های قروه و دهگلان از طرح های اولویت دار وزارت نیرو با سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری است.
وی افزود: مازاد آب سد ژاوه پس از انقال به سد آزاد هم اکنون در حال بررسی است که مقداری از آن طبق سنوات گذشته به سد سورال منتقل و بقیه نیز در اختیار بهره برداران استان برای اجرای طرح های کشاورزی و صنعتی توجیه دار قرار بگیرد.
** اراضی مورد نیاز کشاورزی کردستان از دیم به آبی تبدیل می شود
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: سیاست وزارت نیرو در کردستان تخصیص منابع آبی به اراضی کشاورزی کردستان برای تبدیل از دیم به آبی است و برای تحقق این هدف آب مورد نیاز تمامی طرح هایی که توسط مسئولان با توجیه اقتصادی تعریف شود در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
به گفته میدانی، در گذشته اراضی کشاورزی در مسیر انتقال سد ژاوه پیش بینی نشده بود اما هم اکنون بین ۲ سد ژاوه و قشلاق حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی برای تبدیل به آبیاری شناسایی شده است.
وی در خصوص میزان بهره مندی کردستان از سد داریان نیز گفت: هم اکنون آبرسانی به اراضی در ارتفاع ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری این سد بررسی و تائید شده است.
به گفته، همچنین اگر بخش خصوصی به انتقال آب از این سد در ارتفاع های بیشتر با هزینه خود اقدام کند تمامی آب مورد نیاز این بخش بدون هیچ مشکلی تامین می شود.
رحیم میدانی معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو به همراه جمشید انصاری رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور که نماینده معین دولت در ستاد اقتصاد مقاومتی کردستان است امروز پنجشنبه به این استان سفر کردند.
انصاری پس از برگزاری جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی راهی شهرستان مرزی مریوان شد تا در مرز باشماق در جمع اهالی یکی از روستاهای این شهرستان حاضر شود.
کردستان با مساحت ۲۹ هزار کیلومتر مربع دارای حجم بارشی معادل ۱۳٫۲ میلیارد متر مکعب در سال (۳٫۱ درصد کل بارندگی کشور) و ۱۷ رودخانه دائمی و ۲۴ رودخانه فصلی با حجم منابع آب سطحی ۴٫۳ میلیارد مترمکعب(۶٫۶ درصد روان آبهای کشور) بوده و دارای سه حوضه آبریز درجه یک کشور است.
منبع : ایرنا