سفر وزیر نیرو به کردستان و چند نکته در مورد مشکل آب در سقز

آنگونه که شورای اطلاع رسانی صنعت آب و برق کردستان اعلام کرده است قرار است در روزهای آتی علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو به کردستان سفری داشته باشد.

با اینکه سابقه این نوع سفرها زیاد است و نتیجه‌محور بودن آنها نیز محل بحث جدی است، اما سفر محرابیان را می‌توان تا حدودی مهم ارزیابی کرد، چرا که در روزها و ماه‌های اخیر مشکلات حوزه آب در شهرهایی از جمله سنندج، سقز و بانه بازتاب زیادی در رسانه‌های شهرستان و استان داشته و احتمالا نشست‌های جداگانه‌ی دو نماینده سنندج و نماینده سقز و بانه با وزیر نیرو هم راستا با این مطالبات بوده است.

اما مشخصا در حوزه شهرستان سقز مطالب مهمی وجود دارد که لازم است به صورت جدی پیگیری شود. این مطالب را می‌توان در سه موضوع سد شهید کاظمی، سد چراغ‌ویس و تصفیه‌خانه آب شرب دسته‌بندی کرد.

۱) سد شهید کاظمی: این نکته که عمده آب ورودی این سد از سقز سرچشمه می‌گیرد اما کمترین استفاده را شهرستان سقز از آن می‌برد به یک نکته تکراری تبدیل شده و نه تنها قرار نیست تغییر مثبتی به نفع سقز رخ دهد بلکه حتی تراز ۱۴۰۳ نیز از سوی آذربایجان غربی رعایت نمی‌شود و همین موضوع سبب ایجاد مشکلاتی برای آب شرب شهر سقز می‌شود. بنابر این مهم است که یکبار برای همیشه تکلیف این موضوع از سوی وزارت نیرو و آب منطقه‌ای دو استان حل شود.

۲) سد چراغ‌ویس: آبگیری ناتمام این سد سبب مشکلاتی در حوزه تأمین آب شرب و کشاورزی شهرستان شده است. ظاهرا دلیل این کار عدم جابجایی بخشی از روستای میرده است که دولت هنوز نتوانسته است مطالبات ساکنان این بخش را تأمین و یا با آنها به توافق برسد.

همچنین ورود فاضلاب چندین روستا به داخل سد، کندی احداث جاده دسترسی به ۶ روستای بالادست، تأمین حقابه محیط‌زیستی پایین دست از دیگر مواردی است که پیرامون این سد وجود دارد.

مهمتر از همه‌ی اینها تخصیص آب به ۶ هزار هکتار از زمین‌های پایاب سد است که سالهاست از سوی مردم منطقه به عنوان مطالبه و از سوی مسئولان به عنوان وعده مطرح است، اما تاکنون عملی نشده است.

۳) آب شرب شهرستان سقز: اینکه سقز با قرار گرفتن بین دو سد و با دو تصفیه‌خانه مشکل آب شُرب دارد و آبی که به دست مردم می‌رسد دارای طعم و بوی بد و حتی تهوع‌آور است از آن دست معماهایی است که کماکان لاینحل باقی مانده است. بخشی از این موضوع به کاهش بارندگی برمی‌گردد، اما بخش مهم آن ناشی از نحوه مدیریت و نیز فرسودگی شبکه آب سقز و لزوم ایجاد شبکه‌ای بزرگتر جهت تأمین این موضوع است.

حال ببینیم با آمدن وزیر نیرو که اولین سفر از سوی وزرای دولت سیزدهم به کردستان است مشکلات حوزه‌ی آب به چه نحوی مطرح و چه میزان از آنها حل می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا