سهم سقز شرکت در نماز عبادی سیاسی جمعه، سهم ملایر افتتاح پروژه هزار میلیارد ریالی
دوم شهریور به عنوان آغاز هفته دولت در تقویم ثبت شده است، در این هفته بازار افتتاح پروژه ها و یا کلنگ زنی ها گرم است و مقامات دولتی در هر شهر و استانی نتایج یک سال تلاش خود را در این هفته تشریح و یا به سرانجام می رسانند. اما این داستان در استان کردستان به طور عام و در شهرستان سقز به طور خاص بسیار متفاوت است. نه از طرحهای بزرگ و اشتغالزا خبری هست و نه از سرمایه گذاری هایی که شهروندان دلخوش به آن بوده تا در آینده ای نزدیک به ثمر نشسته و سامانی به وضعیت اشتغال دهد.
در جدولی که توسط فرمانداری سقز منتشر شده برنامه های هفته دولت در شهرستان سقزتشریح شده است، در اولین روز این برنامه شرکت در نماز عبادی سیاسی جمعه قید شده که بایستی مسئولان و کارکنان ادارات و سازمانها در مساجد جامع سقز، صاحب و مراکز بخش حاضر شوند. اینکه این افراد در نماز جمعه این هفته و یا هفته های قبل و بعد از آن حاضر شوند محل بحث نیست، شاید نیز مسئولان عنوان کنند که دستاوردهای دولت در سال گذشته و برنامه ها برای سال آینده تشریح می شود.
سایر برنامه هایی که در جدول مطرح شده است نیزبه موارد پیش پا افتاده ای چون ورزش صبحگاهی، افتتاح نمایشگاه کتاب، افتتاح مسکن برای معلولان و محرومان، تکمیل آسفالت، جدول گذاری در چند نقطه شهری و روستایی و … است. در این میان آغاز عملیات اجرایی ۶۳ طرح گازرسانی روستایی و نیز افتتاح واحد گاوداری ۱۰ رأسی گلتپه و ۲۳ طرح کشاورزی مهمترین برنامه های هفته دولت هستند. در سالهای گذشته اگر شهرداری با پول مردم اقدام به احداث یک دهنه پُل می کرد امسال به یُمن رکود در شهرداری نیز از این امر خبری نیست، یعنی دستاوردهای دولت در یکسال گذشته به گونه ای نیست که حتی با دعوت از یک مقام استانی اقدام به کلنگ زنی و یا افتتاح یک طرح ولو کوچک کرد.
در این راستا کافی است مقایسه ای داشته باشیم میان شهر سقز در کردستان و شهر ملایر در استان همدان، دو شهرستانی که هردو دومین شهر استان مربوطه و دارای فرمانداری ویژه می باشند. در شهرستان ملایر قرار است سه طرح تولید فروسیلیس شرکت آذرخش با ۷۵۰ میلیارد ریال، تولید آندلوزیت با دویست میلیارد و انبار نفت ملایر نیز با دویست میلیارد ریال اعتبار با حضور معاون اول رییس جمهور به بهرهبرداری می رسد که مجموعاً ۳۰۰ نفر مشغول به کار خواهند شد و این جدا از سایر پروژه های ریز و درشت دیگر در این شهرستان است. شاید از بعضی لحاظ مقایسهی این دو شهر قیاس مع الفارغ باشد، از جمله اینکه توجهات از سوی مرکز به این دو شهرستان و استان از اساس متفاوت بوده و نباید انتظار داشت که رسیدگی به امورات این دو منطقه در یک حد و اندازه باشد. اما به نظر می رسد این نوع تفکر درست نبوده و فارغ از نگاهها به این دو استان، همگی ما شهروند یک کشور محسوب شده و قانون و عدالت باید یکدست اجرا شود.
این تفاوت ها نشان دهنده این است که تلاش های مسئولین و نمایندگان در کردستان به گونه ای نبوده و نیست که مرکز را به این اقناع برساند که با توجه به آسیب های وارده در دوران جنگ و ادامهی بی توجهیها در این منطقه، دیگر تبعیض و بی عدالتی بس است و اگر تبعیضی قایل شوند باید تبعیض مثبت باشد. پس قبول کنیم که تفاوت مسئولین و نماینده این دو شهرستان به مانند تفاوت رفتن به نماز جمعه و افتتاح طرح چند ده میلیاردی است، وضعیت دو شهرستان نشان دهنده تفاوت وسعت دید مسئولین از یک نماز جمعه به یک کارخانه با سرمایه گذاری میلیاردی است، تفاوت ها نشان دهنده ی مسئولیت پذیری طرفین از یک سخنرانی به چندصد نفر اشتغالزایی است، پس نگاهها از مرکز نیز به همین اختلاف دید و وسعت نظر برگشته و اینکه مسئولین و نمایندگان ما به کمترینها راضی بوده و تلاشی اساسی از سوی آنان صورت نمی گیرد.
مردم سالهاست منتظر تغییر در وضعیت کسب و کار و اشتغال، بهبود وضعیت راهها برون شهری و روستایی، تلاش برای جذب گردشگر با استفاده از ظرفیت های موجود و یا ایجاد ظرفیت های جدید برای این امر، به سرانجام رسیدن پروژهای نیمه تمام شهری و برون شهری از جمله پروژه های حاشیه رودخانه سقز، کنارگذر، فرودگاه، بازگشایی بازارچه سیف و … هستند. با این وضعیت آیا برای مسئولین سقزی بهتر نبود به مردم اعلام کنند که امسال برنامه خاصی در هفته دولت ندارند و پروژه دندان گیری برای افتتاح و یا کلنگ زنی وجود ندارد و در عوض وقت خود را صرف اموری کنند که منتج به نتیجه شود و اینگونه ضمن حفظ احترام خود نزد مردم، به نوعی اعتراض خود و شهروندان را به گوش مسئولین استانی برسانند تا فکری به حال زار مردم کنند؟