سیاست دولت در قبال کشاورزان؛ بکار و نمیر

 

بعد از ۷ ماه کش‌وقوس و اختلاف‌نظر میان جهاد کشاورزی و شورای اقتصاد درباره نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی خصوصا گندم و به نتیجه نرسیدن بر سر نرخ واحد، سر انجام دولت آب پاکی را روی دست کشاورزان ریخت و همان قیمت سال گذشته یعنی ۱۳۰۰ تومان را اعلام کرد. این اعلام قیمت برای بسیاری از جمله کشاورزان غیر منتظره بود چرا که با توجه به تورمی که در جامعه حاکم است حداقل انتظار بر این بود که این نرخ افزایش ده درصدی پیدا کند.

در کردستان و نیز شهرستان سقز که فصل برداشت گندم از تیرماه شروع می شود کشاورزان از هم اکنون در تکاپوی  آماده سازی برای این فصل مهم و دیدن نتایج زحماتشان هستند، در همین ارتباط ابراهیم آذری که کسب و کار وی در این مقطع از طریق کمباین داری رونق می گیرد به واکاوی می گوید: ظاهرا کشاورزان نسبت به این قیمت رضایت ندارند و با توجه به نام گذاری سال مبنی بر حمایت از تولید داخل انتظارشان بر این بوده که حداقل تورم را برای آنان در نظر بگیرند. وی با عنوان اینکه سال گذشته دولت در بحث خرید چغندر از مردم کوتاهی کرد و این امر موجب ضرر و  زیان به چغندرکاران شد افزود: کشاورز مجبور است برای جلوگیری از هدررفت محصول و تکرار این واقعه قیمت اعلام شده را قبول کند.

در همین حال سوران شریفی زاده کارشناس کشاورزی در گفتگو با واکاوی با بیان اینکه این قیمت منطقی به نظر نمی رسد می گوید: هم اکنون کشاورزان برای تهیه موادی از جمله سم، کود و سایر مواد مورد نیاز با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصد دست و پنجه نرم می کنند حال آنکه قیمت گندم ثابت مانده است. این کارشناس با بیان اینکه هنوز گندم به صورت مستقیم و غیر مستقیم کالای اصلی سفره دهک های مختلف جامعه است گفت: عدم حمایت از تولید گندم به شدت آسیب زا بوده و از آنجا که کشت غالب در منطقه کردستان گندم است این مورد می تواند آسیب جدی به حوزه کشاورزی و سایر حوزه های اقتصادی منطقه داشته باشد. شریفی  زاده همچنین افزود: سوی مثبت این قضیه بارش های مناسب امسال بوده است که باعث شده است گندم مزارع دیم نسبت به سال گذشته چیزی حدود سه برابر به نظر آید و این تا حدودی می تواند عدم افزایش قیمت را برای کشاورز جبران کند اما اگر بارندگی ها همچنان ادامه داشته باشد نگرانی هایی از این ناحیه نیز به کشاورزان دست خواهد داد.

نافع علایی نیا رییس اداره جهاد کشاورزی نیز گفت: سیاست جهاد کشاورزی حمایت از کشاورزان است و قیمت پیشنهادی وزارتخانه بیشتر این قیمت اعلامی بوده اما شورای اقتصاد نهایتا همان قیمت سال گذشته را اعلام کرد و این در حالی است که امسال بر خلاف سالهای گذشته این قیمت بسیار دیرتر اعلام شده چرا که می بایست در مهر ماه با اعلام قیمت تضمینی کشاورز را دلگرم به ادامه کار می کردند که این تصمیم اخذ نشد. علایی نیا با توجه به آب و هوای امسال وضعیت گندم رابسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: سال گذشته حدود ۱۰۴ هزار تُن گندم خرید تضمینی و ۱۶ هزار تن گندم خود مصرفی که در مجموع ۱۲۰ هزار تن گندم برداشت شد، اما اگر وضعیت جوی خوب پیش برود و بارندگی ها باعث ایجاد آفت در محصولات نگردد امسال این میزان برداشت گندم به مراتب بیشتر خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا