علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد؛ هوشیارتر باشیم

ماهیت رفتار کجروانه از یک جامعه به جامعه دیگر و از یک زمان به زمانی دیگر متفاوت است و می توان گفت رفتار کجروانه تابع شرایط زمانی و مکانی است که ممکن است تعدادی افراد ولو اندک که زمینه رفتار کجروانه برای آنان مهیاست دست به رفتارهایی بزنند که برای خود و سایر افراد جامعه خطر آفرین و زیانبار باشد.
در شرایط موجود که وضعیت اقتصادی حرف اول را می زند و معیشت بسیاری از خانواده ها در خطر افتاده است این نوع رفتارها نمود بیشتری یافته و ممکن است امنیت خانواده ها خصوصا زنان و کودکان در خطر بیفتد. در روزهای اخیر اخبار متفاوتی به گوش رسیده مبنی بر اینکه در بعضی محلات سرقت هایی ولو جزیی صورت گرفته و هرچند بسیاری از آنها منجر به نتیجه نشده و به نوعی ناکام مانده اند اما ترس و دلهره برای مدتی بر محله و همسایگان سایه افکنده و احساس امنیت این افراد تا حدودی سلب می شود.
همچنین مواردی نیز در زمینه زورگیری به روش های مختلف دیده شده است و در عملیاتی که این افراد بعضا برنامه ریزی های خاصی برای آن انجام می دهند پول و اشیای قیمتی از برخی شهروندان به سرقت رفته است و جالبست که کمتر کسی از آنان حاضر به پیگیری موضوع هستند. ادامه وضعیت موجود ممکن است پیامدهای جدی تری به دنبال داشته باشد اما در این موارد علاوه بر هوشیاری نیروهای انتظامی، شهروندان نیز بایستی هوشیاری لازم را به خرج داده و مواردی ( از جمله طلا و جواهر همراه زنان) که ممکن است زمینه ساز طمع ورزی افراد کجرو شود را از بین ببرند.
هرچند این موارد ممکن است برای کوتاه مدت جوابگو باشد، اما راهکار اصلی جهت جلوگیر و توقف این وضعیت تنها و تنها امنیت خاطر زندگی مردم و خصوصا جوانان از راه اشتغال است، بدون شک هیچ کس کجرو و منحرف متولد نخواهد شد، اما شرایط اجتماعی ممکن است هر فردی را در این رده قرار دهد و در شرایطی که ما در آن قرار داریم انگشت اتهام به سوی شرایط اقتصادی است که هرچه زودتر بایستی بهبود یابد.