مشاغل مرتبط با عروسی: در بحران کرونا، یک زمان طلایی را از دست دادیم

شیوع ویروس کرونا تمام معادلات و مناسبات فرهنگی و اجتماعی از جمله مراسم عروسی را به هم زد. بسیاری از عروس و دامادها این مراسم را به تعویق انداختند، تعدادی هم که عجله داشتند به یک مراسم ساده ولی پر خطر بسنده کردند.

اما مشاغل مرتبط با این مراسم کم ضرر نکردند. هر ماه به طور متوسط ۷ مراسم در یک تالار برگزار می‌شود، حدود ۱۵ تالار در سطح سقز فعال‌اند و در هرکدام ۱۰ تا ۳۰ نفر به صورت دایم و پاره وقت شاغل هستند. یکی از کارکنان تالارهای سطح شهر به واکاوی گفت: آخرین مراسمی که داشتیم اول اسفند بود، رمضان نیز که آمد و مشخص نیز اوضاع در خرداد چگونه می‌شود.

بیشتر از این تعداد تالار، مزون عروس فعالیت دارند. صاحب یک مزون می‌گوید: ۴ نفر در اینجا شاغل هستیم، مراجعه حداقل بیست عروس و داماد در یک ماه به صفر رسیده، کسب و کار تعطیل و حمایت‌ها نیز در حد حرف باقی مانده است.

و یا صاحب بوتیکی که می‌گوید: کت و شلوارهایی که می‌فروشم بیشتر برای دامادی است و اکنون دو ماه است که مغازه‌ را تعطیل کرده‌ام. تمام چک‌ها را به امید بازار مناسب برای اسفند و فروردین نوشته بودم، کرونا ورق را برگرداند و بدهی تلنبار شد. تنها حمایتی هم که شده بخشش دو ماه اجاره از سوی صاحب پاساژ بوده و بس.

پارچه فروشی، طلا فروشی، لوازم یکبار مصرف و چندین صنف دیگر که در زمینه عروسی و تشریفات آن فعالیت دارند کم و بیش از این بحران متضرر شده اند و خلاصه حرف آنها این است که یک زمان طلایی از سال را از دست داده و حمایت ها نیز تا این لحظه در حد حرف و شعار باقی مانده است. اینها تنها گوشه‌ای از تبعات اقتصادی و اجتماعی بحران کروناست و هنوز تا پایان راه زیادی مانده و به نظر می رسد که همگی باید خود را برای بحران های احتمالی ناشی از کرونا آماده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا