مشکلات ناتمام کلینیک سقز

کلینیک تخصصی خیابان شهدا از روز افتتاح آن توسط وزیر بهداشت دارای حواشی زیادی بوده است و با توجه به حساسیت موضوع بهداشت و درمان نزد مردم، هر روز اخبار متفاوتی از این کلینیک به گوش می رسد. اخیر نیز نوبت دهی سونوگرافی و جمعیتی که جهت دریافت نوبت به آنجا مراجعه می کنند خبرساز شده است و مردم از نحوه نوبت دهی گلایه های فراوانی دارند.

 

در این ارتباط رییس شبکه بهداشت و درمان سقز در گفتگو با واکاوی با اشاره به اهمیت و حساسیت سونوگرافی گفت: سابق بر این پزشک مستقر در درمانگاه روزانه ۹۰ فقره سونوگرافی انجام می داد، اما از آنجا که از سه ماه قبل پزشک مذکور اقدام به تأسیس مطب کرده است قانونا دو روز می تواند در درمانگاه حضور داشته باشد و بر همین مبنا اخیرا نوبت دهی ها ماهانه انجام می شود، از سوی دیگر انجام سونوگرافی اقدامات خاصی را می طلبد و در انواعی از آن شرایط و حتی آزمایش هایی قبل از سونوگرافی لازم است انجام شود که اگر مریض خود شخصا اقدام به نوبت گیری کند با اینکه موفق به اخذ نوبت شده است اما هنگام مراجعه به پزشک مشخص می شود که اقدامات قبل از سونوگرافی (از جمله در بعضی موارد ضرورت انجام ماموگرافی) را انجام نداده است که این مهم به ضرر مراجعه کنندگان است، یا برخی دیگر از سونوگرافی ها شرایط ویژه و خاصی را می طلبد که آزمایشگاهِ درمانگاه قادر به انجام آن نیست که باز هم اگر افراد اقدام به نوبت گیری کنند موجب هدر رفت پول و انرژی و عنصر زمان خواهد شد. همه این عوامل باعث می شود که ازدحام قابل توجهی در روزهای خاصی صورت گیرد.

غوثی همچنین افزود: یک سوم از درخواست ها درخواست القایی مردم است و پزشکان به اصرار مردم اینکار را انجام می دهند که این کار به نوعی هدر رفت سرمایه، پول، تجهیزات و نیز وقت مردم است و لازم است این مهم از سوی شهروندان و جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد.

غوثی هرگونه فشار از جانب مراکز آزمایشگاهی و سونوگرافی خصوصی بر شبکه بهداشت مبنی بر محدود کردن تعداد نوبت ها در کلینیک را رد کرد و افزود: تمامی مراکز خصوصی ظرفیت های محدود و خاص خود را دارند و هیچگونه فشاری از این ناحیه بر شبکه بهداشت وارد نیست.

 

لازم به ذکر است که در این میان فرهنگ سازی میان مردم و حتی پزشکان حایز اهمیت است. بسیاری از مراجعه کنندگان با اسرار به پزشکان می قبولانند که برای آنان سونوگرافی، ام آر ای و … تجویز کنند که تعداد قابل توجهی از این موارد صرفا هدر رفت منابع است، همچنین پزشکان نیز از آنجا که حوصله و وقت کافی را در همراهی با بیمار به خرج نمی دهند تن به اصرار و خواسته های بیمار داده و با علم بر کمبود امکانات سونوگرافی، آزمایش و یا … را برای آنان نسخه پیچی می کنند که لازم است طرفین بیشتر به این موارد توجه نشان دهند.

ضروری است بحث تجهیزات پزشکی و نیز جذب پزشک جهت حضور بیشتر در درمانگاه دولتی در دستور کار مسئولین شهرستان و استان قرار گیرد موضوعی که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است تا در این شرایط اقتصادی مردم بیشتر بتوانند از امکانات دولتی استفاده کنند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا