منافع شخصی یا منافع عامه؟!

وضعیت حاکم بر شورا و شهرداری سقز می رود تا به یک بن بست اساسی برسد و این امر نقل محافل رسمی و غیر رسمی شهر شده و کسی از این افراد پاسخگوی وضعیت بوجود آمده نبوده و نیست.
ابتدا از شهرداری باید گفت که با وجود اینکه خود تجربه یک دوره شورا در همین شهر سقز را دارد اما در کمترین حد توانسته است از این تجربه درس گرفته و مدیریت خود بر اوضاع را اعمال کند.از شهرداری که صرفا یا با تکیه بر اختلافات داخلی شورا و یا با تکیه بر ستاد و باند حامی اش توانسته است تا کنون بر مسند شهرداری بماند نباید انتظار داشت که شهر و توسعه شهر و منافع جمع را بر منافع شخصی و گروهی ترجیح دهد. وضعیتی که اکنون بر شهرداری حاکم است نه بر اختلاف دیدگاه در امر توسعه و خدمات رسانی بلکه بر اساس قدرت طرفین بوده و در این مسیر کسی خود را برنده می داند که در یارگیری ها دست بالا را داشته باشد وگرنه کسانی که حامی و پشتیبان محکم شهردار هستند و از عملکرد وی دفاع می کنند این حمایت صرفا بر اساس هیچ است، چرا که همگان می دانند که شهرداری در این دوره عملکردی نداشته است تا از آن حمایت و یا از در مخالفت با آن درآمد. این افراد بایستی صادقانه بگویند از کدام عملکرد شهردار در زمینه عمران، خدمات، پرداخت بدهی، پرداخت حقوق کارگران، دریافت حقوق چند میلیونی شهردار و معاونین و… دفاع می کنند تا افکار عمومی نیز با سنجش قضایا در این مورد قضاوت کنند.
اما روی سخن واکاوی با چهار نفری است که اخیرا بیش از گذشته به تکاپو افتاده اند تا با طرح سوال و یا نهایتا استیضاح شهردار دست پیش بگیرند تا پس نیفتند. همانطور که حمایت سه یار همیشگی شهردار صرفا بر اساس هیچ است، مخالفت چهار عضو دیگر نیز بر همین اساس بوده و پشت این قضایا اهداف از پیش تعیین شده وجود دارد. این اعضا بدون آنکه آلترناتیوی برای برون رفت از وضعیت موجود داشته باشند با ارائه برخی برنامه های روتین به شهردار بیشتر در صدد محدود کردن شهردار برآمده تا بلکه به مقاصدی برسند که برای آن برنامه ریزی کرده اند، وگرنه همگان خوب می دانند که عدم ثبات در مدیریت شهرداری کمکی به بهبود وضعیت نخواهد کرد و در مقابل نیز نبود برنامه و نقشه راه مشخص وضعیت را بیش از پیش پیچیده خواهد کرد. همانگونه که افرادی که همراه شهردار هستند دلیلی منطقی برای حمایت ندارند، مخالفین نیز پیشنهادی برای عمران، خدمات، پرداخت بدهی، پرداخت حقوق کارگران و پیمانکاران ندارند و قطعا دود این نوع تصمیمات و اختلاف سلیقه های غیر تخصصی صرفا به چشم شهروندان خواهد رفت.
اما این وضعیت بیشتر از کجا ناشی می شود؟ بدون شک نحوه انتخاب و گزینش افراد و ساز و کاری که در این راه وجود دارد نیز پر آسیب و چالش زاست و می توان گفت مردم در مواجهه با انتخابات و نحوه انتخاب نمایندگان خود در بخش های انتخابی، هنوز از آگاهی لازم برخوردار نبوده و مسئولیتهای اجتماعی در قبال خود و جامعه را نادیده گرفته اند. در این چند دوره ای که از عمر نهاد شورای شهر می گذرد غلبه احساسات بر آینده نگری موجب از دست رفتن فرصت ها و پشت پا زدن به فرصتی به اسم شورای شهر شده است و رأی دهندگان صرفا به جاده صاف کن افرادی تبدیل شده اند که وضعیت امروز را رقم زده اند و این افراد بعد از ورود به نهادهای انتخابی به طور قطع آنچه برایشان مهم نبوده و نیست منافع شهر و مردمان شهر است که اگر غیر از این بود امروز شاهد این وضعیت نبودیم.
در مورد وقایع اخیر پایگاه خبری تحلیلی واکاوی میکوشد اخبار را آنگونه که هست منعکس کند نه آنگونه که اصحاب قدرت میخواهند، این پایگاه چون منافعی وابسته به طرفین ندارد، هیچ کدام از اعضای واکاوی در شهردار مشغول به کار نیست و یا مسئول نشر آگهی و اخبار شورا و شهرداری نیست طبیعی است که مورد هجمه برخی افراد و سایت های وابسته به شورا و شهرداری قرار گیرد، اما آنچه برای ما مهم است ضمن انعکاس واقعی رویدادها حفظ استقلال و رویکرد انتقادی است.