کُردها به دلیل صداقتی که دارند فروشندگان و بازاریابان خوبی نیستد
مهمترین چالش فعلی شهرستان سقز، چالش معیشتی است

دکتر “هادی ویسی” عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نشست چالشها و راهکارهای توسعه شهرستان سقز گفت:
در استان کردستان، شهرستان سقز به لحاظ زیرساخت شاید از بقیه شهرهای اطراف بهتر باشد اما به لحاظ معیشت قطعا ضعیفتر است، بنابر این تمرکز اصلی مسئولان باید مبارزه با بیکاری و روی آوردن به کارآفرینی باشد.

یکی از داراییهای ما در سقز برای نوآوری و کارآفرینی، کشاورزی است. اما دیگر آن کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازهای ما نیست و باید به نوآوری پناه بُرد و در این زمینه تولید آجیل و خشکبار میتواند جایگزین باشد.
در زمینه دامداری تنها به خام فروشی شیر، پوست، مو و… دام اکتفا میکنیم و هیچوقت به ارزش افزوده آن توجه نکردهایم. اما فراتر از گاو و گوسفند، کبک، زالو، بلدرچین و… وجود دارد و باید از آنها نیز بهره بُرد.
توریسم طبیعت و توریسم فرهنگی نیز یکی از پتانسیلهاست، اما ما چقدر از زیویه و پتانسیلهای آن در قالب بومگردی استفاده کردهایم؟ چغازنبیل در برابر قلعه زیویه هیچ چیزی ندارد اما در سال گذشته دو میلیون توریست از چغازنبیل بازدید کردهاند.
نزدیکی به عراق یکی دیگر از پتانسیلهاست، شهروندان زیادی از عراق برای مراجعه به پزشک به تهران مراجعه میکنند. آیا نمیتوان یک شرکت تأسیس کرد که مسافران عراقی را از استان کردستان به تهران و… جابجا کند؟
یکی از مطالبات ما از دولت این است که سنگ جلو کسب و کار نگذارد و زیرساختها را برای کسب و کار و نوآوری فراهم کند.
مهارت، گمشده دانشگاههای ماست و دانشگاهها دانشجویان را از این لحاظ فلج بار آورده و تنها به نظریه بسنده میکنند و در سقز نیز بازاریابی و فروش یک مهارت گمشده است. کُردها به دلیل صداقتی که دارند فروشندگان و بازاریابان خوبی نیستد و باید مهارت فروش را یاد بگیرند و این به معنای دروغ گفتن نیست.
قابل ذکر است نشست “چالش و راهکارهای توسعه شهرستان سقز” صبح امروز در دانشگاه آزاد سقز برگزار شد. همایش اصلی این نشست در اردیبهشتماه برگزار میشود.
جناب اقای دکتر ویسی اگر آنقدر برای سقز احساس مسئولیت می کنید بفرمایید.همایش دردی را دوا نمی کند .وارد میدان شوید پایتخت را ول کنید کسانی چون شما در دانشگاه حاضر شوید وبه دانشجویان یاد بدهید که چکار کنند.