موردی از آبله میمون و تب کریمه کنگو در سقز شناسایی نشده

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از دو بیماری “آبله میمون” و “تب کریمهکنگو” در سقز شناسایی نشدهاند گفت: اما این نمیتواند به معنی سادهانگاشتن این دو بیماری که خطرناک نیز هستند باشد.
پروین خسروپور با برشمردن علائم عمومی آبله میمون ازجمله سردرد، تب و بدن درد و علایم اختصاصی آن همچون تورم در ناحیه غدد لنفاوی گلو و کشاله ران و بثورات پوستی از دانههای کوچک تا تاولهای گسترده، گفت: در سقز یک مورد مشکوک با علایم خفیف مشاهده شد که آزمایشات لازم از وی اخذ و به انستیتو پاستور ارسال شده که اگر مثبت بود به دانشگاه علومپزشکی و شبکه بهداشت سقز اعلام میشد.
دوری از حیوانات ناقل، انسان بیمار و یا مشکوک به آبله، اجتناب از دست زدن و تماس با وسایل استفاده شده توسط فرد بیمار، استفاده از ماسک، دستکش و عینک در هنگام مواجهه با افراد یا حضور در محیطهای آلوده و البته تزریق واکسن، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نقش دارد.
همچنین بیماری تبکریمهکنگو که یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است. از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود و تاکنون ۹ نفر مبتلا به آن در ایران شناسایی شدهاند که یک نفر از آنها جان باخته است.
خسروپور در مورد این بیماری هم گفت: هنوز هیچ مورد مشکوکی شناسایی نشده، اما با توجه به عامل انتقال این بیماری (کنه) و فصلی که در آن قرار داریم بایستی اقدامات مراقبتی ازجمله سم پاشی و ضدعفونی اسطبلها و واحدهای دامداری و همچنین اجتناب از دست زدن و له کردن کنه روی بدن دام و… را به کار گرفت.
چند روز قبل نیز مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به شیوع این بیماری در عراق و برخی نقاط کشور از مردم خواست گوشت قرمز مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز و دارای مُهر بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند. مجتبی ورمقانی تأکید کرد که زمان آمادهسازی و قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یک بار مصرف استفاده و پس از آن نسبت به شستشوی کامل دست و لوازم آماده سازی گوشت اقدام شود.
علائم فرد مبتلا به این بیماری در ابتدا مانند سرماخوردگی است. فرد مبتلا در ابتدا بدن درد و سر درد دارد. پس از آن کم کم خونریزی دماغ اتفاق میافتد. بعد از آزمایشات مشخص میشود که پلاکت و گلبولهای سفید خون به مقدار چشمگیری کاهش پیدا کرده است.