واکنشها به نرخ جدید دستمزد کارگران ساختمانی

چند روز قبل خبری با این عنوان که “موج مهاجرت به امارات به لولهکش و کابینتساز و… رسید” از سوی حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی منتشر شد که نشانی بود از افزایش میل به مهاجرت و عمده دلیل آن نیز ناهمخوانی تورم و درآمد میتواند باشد.
با این مقدمه میپردازیم به نرخهای جدید دستمزدی که از سوی انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی در امور مختلف (از جمله لولهکشی، گچکاری، آرماتور بندی و…) منتشر شد که واکنشهای متفاوتی اعم از موافق و مخالف را در پی داشته است.
مخالفین میگویند “چنین افزایش قیمتی در مقایسه با شهرهای اطراف غیرمتعارف بوده و این اقدام باعث گرانی بیشتر مسکن و اجارهبها میشود”.
در مقابل، مدافعین حقوق کارگران و فعالین کارگری میگویند: در حالی که هر روز شاهد افزایش سرسامآور قیمت همان مصالح ساختمانی هستیم چنین واکنشهایی آنهم نسبت به قشری که کمترین پشتیبانی را دارند منطقی به نظر نمیرسد و نرخهایی که اعلام شده حداقلی است.
همزمان یکی از اعضای هیأتمدیره انجمن به واکاوی گفت: این ادعا که نرخ اعلام شده بالاتر از شهرهای اطراف است واقعیت ندارد و از آنجا که سقز یک شهر کارگری است و این قشر نیز از حمایت خاصی برخوردار نیستند و بخش زیادی از ایام سال نیز بیکار هستند این نرخها باید به گونهای باشند تا حداقل معاش خانواده تأمین شود. اسعد پاکدل در مورد نحوه تعیین این نرخها گفت: در هر رشته و شغلی اساتیدی که چندین سال فعالیت داشتهاند با توجه به نرخ تورم نظر خود را در انجمن اعلام و نرخ نهایی توسط انجمن منتشر میشود.
علیرغم همهی این موضوعات، این یک واقعیت است که این روزها و بر اثر فشارهای اقتصادی، بسیاری از اقشار نسبت به افزایش درآمد خود در حال چانهزنی هستند و طبیعی است که کارگران و استادکاران رشتههای مختلف ساختمانی نیز همین رویه را در پیش بگیرند، چرا که در غیر این صورت و به دلیل ناهمخوانی تورم و درآمد مجبور به مهاجرتهای فصلی به شهرهای بزرگتر و یا اقلیم کردستان و اخیرا نیز به کشورهای عربی هستند که آن هم پیامدهای خاص خود از جمله از دست رفتن نیروی کار ماهر است را به دنبال دارد.