واکنش‌ها به نرخ جدید دستمزد کارگران ساختمانی

چند روز قبل خبری با این عنوان که “موج مهاجرت به امارات به لوله‌کش و کابینت‌ساز و… رسید” از سوی حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی منتشر شد که نشانی بود از افزایش میل به مهاجرت و عمده دلیل آن نیز ناهمخوانی تورم و درآمد می‌تواند باشد.

با این مقدمه می‌پردازیم به نرخ‌های جدید دستمزدی که از سوی انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی در امور مختلف (از جمله لوله‌کشی، گچ‌کاری، آرماتور بندی و…) منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی اعم از موافق و مخالف را در پی داشته است.

مخالفین می‌گویند “چنین افزایش قیمتی در مقایسه با شهرهای اطراف غیرمتعارف بوده و این اقدام باعث گرانی بیشتر مسکن و اجاره‌بها می‌شود”.

در مقابل، مدافعین حقوق کارگران و فعالین کارگری می‌گویند: در حالی که هر روز شاهد افزایش سرسام‌آور قیمت همان مصالح ساختمانی هستیم چنین واکنش‌هایی آنهم نسبت به قشری که کمترین پشتیبانی را دارند منطقی به نظر نمی‌رسد و نرخ‌هایی که اعلام شده حداقلی است.

همزمان یکی از اعضای هیأت‌مدیره انجمن به واکاوی گفت: این ادعا که نرخ اعلام شده بالاتر از شهرهای اطراف است واقعیت ندارد و از آنجا که سقز یک شهر کارگری است و این قشر نیز از حمایت خاصی برخوردار نیستند و بخش زیادی از ایام سال نیز بیکار هستند این نرخ‌ها باید به گونه‌ای باشند تا حداقل معاش خانواده تأمین شود. اسعد پاکدل در مورد نحوه تعیین این نرخ‌ها گفت: در هر رشته و شغلی اساتیدی که چندین سال فعالیت داشته‌اند با توجه به نرخ تورم نظر خود را در انجمن اعلام و نرخ نهایی توسط انجمن منتشر می‌شود.

علیرغم همه‌ی این موضوعات، این یک واقعیت است که این روزها و بر اثر فشارهای اقتصادی، بسیاری از اقشار نسبت به افزایش درآمد خود در حال چانه‌زنی هستند و طبیعی است که کارگران و استادکاران رشته‌های مختلف ساختمانی نیز همین رویه را در پیش بگیرند، چرا که در غیر این صورت و به دلیل ناهمخوانی تورم و درآمد مجبور به مهاجرت‌های فصلی به شهرهای بزرگتر و یا اقلیم کردستان و اخیرا نیز به کشورهای عربی هستند که آن هم پیامدهای خاص خود از جمله از دست رفتن نیروی کار ماهر است را به دنبال دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا