گزیدهای از صدها پیام ارسالی مخاطبین به واکاوی در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی بیمارستان سقز
واکنشها به نتایج آزمون استخدامی بیمارستان سقز
در پی قبولی تعداد کمی از شرکت کنندگان سقزی در آزمون استخدامی بیمارستان سقز، شرکتکنندگان مراتب اعتراض و نگرا نی خود را ابراز کردند.
معترضان با اشاره به رأی دیوان عدالت اداری اعلام کردند: از اردیبهشت سال ۹۸ بومیگزینی از آزمون وزارت بهداشت حذف شد اما به محض برگزاری آزمون استخدامی بیمارستان سقز، مجددا بومی گزینی در آزمون استخدامی حاکم گردید و این سبب اجحاف در حق آنان شده است. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از صدها پیام ارسالی مخاطبین به واکاوی در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی بیمارستان سقز
🔹یکی از مخاطبین گفته است:
لطفا از اجحافی که به سقزیها شده است بیشتر بگویید، از هزار نفر استخدامی در بخشهای مختلف، فقط ۳۷ نفر سقزی هستند و از ۴۰ نفر پرستار فقط ۳ نفر سقزی، ولی ۳۵ نفر بوکانی هستند. در آزمون مشابه در بوکان که سال گذشته برگزار شد تمام سقزیها با اعمال سیاست بومیگزینی رد شدند.
🔹کاربری به نام “مفیده” میگوید:
من یک پرستارم که در آزمون بیمارستان شرکت کردم. وقتی جواب اومد ۴۰ نفر بوکانی قبول شدند که مشخصه یه جای کار میلنگه. کسانی که دیگه شرایط سنی برای استخدام رو ندارن باید چیکار کنند؟ خدا میدونه کی دوباره استخدامی میاد!
🔹همچنین مخاطبی دیگر میگوید:
من به شخصه در آزمون استخدامی بانه و سنندج حد نصاب را کسب کردم اما بعد از اعمال سهمیهی بومی گزینی حذف شدم، الانم که واسه شهر خودمون استخدامی اومده بومی گزینی رو برداشتن. در رشتهی بیهوشی سه نفر سقزی و اتاق عمل هم یک نفر قبول شدن، این انصافه!؟ با مسئولین هم تماس گرفتیم، میگن خیلی قبول شدن از سقز شما خودتون نخوندین!!! یعنی واسه ایشون قبولی یک نفر جراحی زیاده!؟!؟
🔹کاربری به نام “کمال” در واکنش به قبولی غیر بومیها برای واکاوی نوشت:
من خودم، برادرم و یکی دیگر از دوستانم شرکت کردیم و تنها برادرم قبول شد که خودش از نخبههای علمی و پرستاری هست. همکاران بیمارستان میگفتند پرستارهای بوکانی که طرحشان را در بیمارستان سقز میگذرونن و در همین آزمون شرکت کردند برای یه سری از دروس معلم خصوصی گرفتن که برای یه ساعت چیزی حدود سیصد هزار تومان پرداخت کردند. بماند که در سقز و در حین آزمون چقدر سختگیری شد، درحالی که همکاران بوکانی اذعان کردهاند که چنین سختگیریهایی برای آنها اعمال نشده است.
🔹یک کاربر در انتقاد از حذف بومیگزینی گفت:
“ماڵ خۆ نەخۆر بۆ چەکمه بۆر!”
🔹”سیامک” گفته:
خواهشا یه جوری صدای ما رو به مسوولین برسونید الان از صد و چند نفر نیرو برای بیمارستان جدید فقط ۲۴ نفر سقزی هستن، بعد از ۱۰ سال آزمون اومد واسه شهرمون که اونم اینطوری شد. بیشتر قبولیها از شهر بوکان و ظاهرا از یه حوزه هستن، پس شاید یه اتفاقی افتاده واقعا!!!
🔹”هیوا” برای واکاوی نوشته:
من خودم پرستار هستم، در این آزمون همسرم شرکت کردن که قبول نشدن، در استخدامی شهرهایی مثل بانه و سنندج نیروهای بومی در اولویت بودند اما در سقز بیشتر نیروهای آزمون اخیر غیر بومی هستن و به عنوان نفرات اصلی به آنها گفته شده مدارک شان را تحویل دهند.
🔹”مظهر” گفته است:
بعد از ۱۰ سال این اولین آزمون استخدامی پیمانی در شهرستان سقز بود ولی متأسفانه با کم کاریهای مسئولین بر خلاف کلیه آزمونهای برگزار شده در شهرهای همجوار، امتیاز بومی گزینی در این آزمون حذف شد. آیا رواست که جوانان این شهر بیکار بمانند و غیر بومیها بر سر کار آیند، در حالی که این بیمارستان با بودجهی این شهر تاسیس شده؟؟؟
🔹”کورش” که از قبول شدگان است میگوید:
من به عنوان پرستار در آزمون شرکت کردم و قبول شدم اما متأسفانه تعداد قبولی در رشته پرستاری و در میان بومیهای سقز بسیار بسیار اندک میباشد و فضای غم انگیزی بر بیمارستان و همکاران حاکم شده و نگران و مضطرب از آینده کاری خود هستند. در ضمن پیامد و هزینه کارکردن افراد غیربومی در مکانی مانند بیمارستان در آینده مشخص خواهد شد.
🔹یکی دیگر از شرکت کنندگان گفته است:
من یکی از شرکت کنندهها در آزمون بودم و مطمنم که داره حق من و امثال من که تلاش کردیم ضایع میشه چون از آزمونم راضی بودم و قبولی رو برا خودم با درصدهای خوب تصور میکردم اما نتایج کاملا برعکس صورم بود. امیدوارم کسی باشه حقمون رو بهمون برگردونه.
🔹یکی از پرسنل [طرحی] بیمارستان سقز:
چند ساله آزمون شرکت میکنیم و به خاطر اجرای بومیگزینی نتونستیم قبول بشیم، نوبت به ما رسید شرط بومیگزینی حذف شد و از بیش از صد نفر قبولی، کمتر از بیست نفر سقزی هستن.
🔹کاربر دیگری گفته:
با روزی ۱۴ ساعت درس خوندن قبول نشدم بعد میان نظر میدن که سقزیها آماده نبودن. با ۹ سال سابقه آزمون دادن به این نتیجه رسیدم ک درس خوندن و آمادگی ملاک نیست و اگه کسی بتونه جوابارو بهت برسونه قبولی. هرچند من به کارنامه این آزمون مشکوکم چن درس که مطمئن بودم درصدام بالای ۸۰ هست رو دیدم که در کمال ناباوری منفی اومده. بار کج به منزل نمیرسه.
🔹کاربر به نام “سامان” اینگونه واکنش نشان داده:
متاسفانه اینبار هم حق صددرصدی را از سقزیها گرفتند و مانع اشتغال جوانان سقزی دلسوز و کارامد در بیمارستان ۲۳۵ تخت خوابی سقز شدند.
چرا نباید اولویت با جوانان سقزی باشد؟ آیا کارآمد نیستند؟ بنده خودم به عنوان یک پرستار طرحی مشغول به کارم و به دلیل کمبود نیرو بیشترین اضافهکاری را بر ما تحمیل میکنند و الان نیز نوبت به غیر بومیهاست و جوانان سقزی باید به فکر رفتن به شهرهای دیگر و کار در سیستمهای خصوصی باشند.
🔹”محمد” میگوید:
سقز بعد از سالها فقط یکبار ۵۰ نفر پرستار خواست که آنهم به دلیل کم توجهی مسئولان سهم غیر بومیها شد. تکلیف اینهمه جوان بیکار فارغالتحصیل چیست؟
🔹کاربر به اسم “ناصح” به واکاوی گفت:
بندە در آزمون شرکت نکردەام ،ولی با توجە بە علاقهای کە بە شهرم دارم عرض میکنم کە:
با اینکه شهروندان بوکانی و شهرهای اطراف هم کُرد هستند، اما چون شهر سقز دارای بیشترین جمعیت جوان و بیکار در استان است لازم است کە محدودیتی در استخدام غیر بومیها در نظر گرفتە شود.
🔹یک کاربر دیگر برای واکاوی نوشت:
برادر من و همسرش که پرستاری و مامایی خوندن و تازه تشکیل زندگی دادهاند امیدوار به قبولی در این استخدامی بودند اما جای آنان را افراد غیر بومی گرفتند و این یک ایراد بزرگ است، از یه طرف با تبعیضهای مختلفی که در حق این مردم شده آمار بیکاری این شهرستان وحشتناک بالاست و بعد از چندین سال امیدواری به این طرح پُر وعده وعید، نتیجهای عاید سقزیها نشد. از طرف دیگه، قراره افردادی پرستار و کارمند این شهر بشن که غیر بومی هستند و با فرهنگ این شهر بیگانهاند. این میتواند از بُعد روانی و ارتباطی در روند درمان بیماران خللی ایجاد کند.
🔹یک کاربر با نظری متفاوت گفته:
اگر استخدام بر اساس مهارت و شایستگی و تعهد باشد بهتر است از اینکە بومی کردن سبب شود افراد غیر متعهد و فاقد مهارت سبب مرگ بیماران شوند.
🔹یک فارغ التحصيل علوم آزمايشگاهی نوشته:
با هزار اميد در اين آزمون شركت كردم. بخاطر عدم بومی گزينی سهم سقزیها در این رشته فقط سه نفر بود. چرا بايد بومی گزينی فقط برای سقز حذف بشه؟ چه کسی مسئول اين كار و جوابگوی جوانِ بيكار و نااميد است؟
🔹کاربری با نام “جوان فوقلیسانس مستأصل” گفته:
آزمون استخدامی برگزار شد و صدها نفر از بيكاران شهرمون با هزار اميد و آرزو ثبت نام كردن كه شايد بلاخره از بلاتكليفی و بيكاری خلاص بشن. بومی گزينی برای آزمونهای استخدامی همه شهرها اعمال شد، چون شهرشون دلسوز داشت و كسی بود كه از حقشون دفاع كنه، در بانه و سنندج سقزیهایی که تراز بالا هم داشتن قبول نشدن، اما این سختگيریها برای بیمارستان سقز نبود و امروز فهميديم اين بيمارستان رو برای جوانان بيكار بوكان و سنندج و مريوان تاسيس كردن.
@vakawii