نشستی با چاشنی نیش و کنایه های فرماندار و نماینده سقز به همدیگر
واکنش فرماندار سقز به انتقادات نماینده از دولت در نشستی رسمی
فضای نشست امروز که به بهانه گردهمایی شوراهای اسلامی و دهیاران شهرستان سقز و با محوریت رونق تولید و بررسی مشکلات روستاها برگزار شد فضایی انتقادی بود. انتقاداتی که از سوی نماینده مجلس و شوراهای روستا نسبت به مدیران دولت مطرح شد. اما برای ترسیم فضای کلی این جلسه باید به چند ماه قبل برگردیم، پس از نشست بیگلری با اصولگرایان سقزی و عدم هماهنگی فرماندار با نماینده در چند انتصاب، شایعه اختلافات میان نماینده و فرماندار مطرح شد.
امروز در گردهمایی که جمعی از مدیران کل سطح استان حضور داشتند، بیگلری با حضور در پشت تریبون با اشاره به وظیفه نماینده به عنوان ناظر و قانون گذار و تفاوت این موضوع با کار اجرایی و با ارائه امار و ارقامی (که عمدتا از سوی سایت های خبری نزدیک به کاندیداهای اصولگرای ریاست جمهوری منتشر می شود) گفت: دولت به شعارهای خود پایبند نبوده، اما مردم نماینده را مسئول این کم کاری ها می دانند. محسن بیگلری با انداختن توپ در زمین دولتی ها گفت: شاخص های توسعه در استان نشان میدهد در بسیاری از زمینه ها کردستان عقب مانده است. بیگلری در بخش دیگری از سخنان خود و به روال هفت سال گذشته گفت: برای اتصال سقز به شبکه ریلی کشور حدود ۴۰ میلیارد تخصیص داده شده که هر دو فرمانداری سقز و بانه در طول یک سال این میزان بودجه در اختیار ندارند اما با پیگیری هایی که انجام داده ام این امر محقق خواهد شد. فرودگاه، بیمارستان و… دیگر مواردی بود که نماینده سقز و بانه از پیگیری ها برای به سرانجام رسیدن آنها سخن گفت.
در استان کردستان کمتر دیده شده که مدیری ضمن دفاع از اقدامات دولت در برابر نماینده نیز به صراحت سخن بگوید، اما امروز کامیل کریمیان ضمن پذیرش انتقادات مطرح شده، در دفاع از عملکرد دولت برآمد و غیر مستقیم منتقدان از جمله نماینده را مورد خطاب قرار داد و گفت: تمام کم کاری های ۴۰ سال اخیر را برعهده می گیرم، اما این دلیل نمی شود که تنها نیمه خالی لیوان را ببینیم. کامیل کریمیان افزود: چرا کسانی که اکنون اینگونه صحبت می کنند شش سال پیش که همین تریبون ها را در اختیار داشتند از کم کاری ها نمی گفتند و لب به انتقاد نگشودند؟ چرا هیچوقت نگفتند که فلان پروژه در بیست سال تنها بیست درصد پیشرفت داشت اما در دولت روحانی این پیشرفت به بیش از ۷۰ درصد رسیده است؟ کریمیان در آخر گفت: در شرایطی که دولت تحت فشارهای متعدد قرار دارد بهتر است ضمن بیان انتقادات سازنده و راهگشا کمک کنیم تا از این شرایط به بهترین شکل عبور کنیم.
همچنین در این نشست نمایندگان بخش های چهارگانه سقز مطالبات خود را به شرح زیر مطرح کردند
🔸احمد لگزی، نماینده شورای بخش زیویه:
روستا خط مقدم تولید است و از ظرفیتهای آبی برای این تولید باید استفاده شود.
معادن موجود در شهرستان، تنها موجب ایجاد مزاحمت برای مناطق روستاییاست.
�تعداد قابل توجهی از روستاهای این بخش فاقد دسترسی جادهای مناسب، آنتندهی، آب شرب، گاز و… هستند.
🔸گلالی، نماینده بخش امام:
بر مشکلات موجود از جمله تحریم، سیلاب و… واقفیم، اما این دلیلی بر بیتوجهی به امور خصوصا در حوزه روستا نیست.
روستاهای منطقه خورخوره در بحث دسترسی جاده در مضیقه کامل هستند، حداقل تسطیح شود.
احداث سیلبند در روستاهای دور افتاده و لایروبی رودخانهها به جهت جلوگیری از خسارات احتمالی سیل لازم است.
عمده آب سقز از بخش امام جاری میشود اما این بخش از آن بیبهره و عمده زمینهای آن کماکان دیمی است.
تعدادی از دهیاریها مقروض هستند و حتی توانایی پرداخت حقوق دهیاران را ندارند.
🔸اسماعیل احمدزاده نماینده بخش مرکزی:
مسئولین از برنامهریزی صحبت میکنند، مطابق برنامهریزیها بایستی فرودگاه، کریدور شمالغرب به جنوبغرب و … سالها قبل تمام میشد، اما پیشرفتی در این مسائل ایجاد نشده است.
سالهاست از مجتمع زلفیله و باغلوجه جهت تأمین آب شُرب چند روستا سخن گفته میشود، اما احداث این مجتمعها حتی آغاز نشده است.
جانمایی قسمتی از روستای میرده به سبب قرارگیری در حوزه سد چراغویس لازم و ضروری است.
مادامیکه قول و وعده میدهید باید به آن عمل کنید.
فرماندار و یا استانداری ندیدهام که خود شخصا اقدام به خرید کند، پس این افراد منکر تورم و گرانی میشوند، اما مردم با گوشت و پوست خود مشکلات را حس میکنند.
صلاحالدین سیاری نماینده بخش سرشیو:
سکوت مردم از نجابت آنهاست نه از رضایتشان، باید به خواست مردم که زندگی شرافتمندانه است توجه شود.
لازم است به بخشهای کم برخوردار توجه بیشتری شود.
مردم بخش خواهان پایان یافتن جاده سقز-مریوان هستند.
خواستههای مردم کماکان همان خواستههای دهه شصت است. مطالبه آسفالت جاده به تسطیح آن کاهش یافته است.
افزایش سقف معاملات دهیاریها، اعمال مدرک و سابقه کار در احجام دهیاران، تعامل رؤسای ادارات با دهیاران، نشست مشورتی با دهیاران، افزایش فضاهای ورزشی و … نیز از خواستههای نماینده دهیاران شهرستان بود.