واکنش ها به پیروزی ترامپ در اقلیم کردستان عراق
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، اگرچه در اقلیم کردستان عراق با ارسال پیام های تبریک توأم با درخواست حمایت از سوی رهبران این منطقه همراه بود، اما گویا کردها، یکدست خواهان حمایت ترامپ از تلاش این منطقه برای دستیابی به استقلال هستند؛ حتی جنبش تغییر نیز که موضعی سرد در قبال انتخابات اتخاذ کرده، اما واکنش این جنبش نیز در همین چارچوب دیده می شود.
به گزارش ایرنا، مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در پیامی خطاب به ترامپ، ضمن تبریک پیروزی وی، به رنج کردها و سرکوب آنها اشاره و مدعی شد: کردها هم اکنون در جنگ سختی با تروریست ها بسر می برند و نیاز به حمایت بیشتر دارند.
بارزانی تصریح کرد: مردم کردستان چشم انتظار حمایت ترامپ از کردستان عراق برای رسیدن به ‘حقوق ملی شان’ هستند.
پیش از اعلام تبریک از سوی مسعود بارزانی، صفین دیزایی سخنگوی دولت اقلیم کردستان عراق نیز در سخنانی با اشاره به اینکه روابط کردها با آمریکا روابطی دیرینه است، خواهان ‘کمک نظامی’ بیشتر دولت ترامپ به نیروهای پیشمرگه شد.
دیزایی تأکید کرد که کردها برای تحکیم روابط با آمریکا تلاش خواهند کرد. به گفته وی، کردها امروز به نمایندگی از انسانیت با تروریست ها می جنگند و توقع دارند ترامپ این را درک کرده و نسبت به ارسال ‘سلاح سنگین’ برای کردها اقدام کند.
سخنگوی دولت اقلیم کردستان عراق همچنین تصریح کرد: این اقلیم امیدوار است دولت ترامپ نسبت به سازماندهی نیروهای پیشمرگه به عنوان یک ‘لشگر مدرن’، به دولت اقلیم کمک کند.
نیچروان بارزانی نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق نیز ضمن تبریک پیروزی دونالد ترامپ، اعلام کرد: مشتاقانه چشم انتظار سفر رئیس منتخب مردم آمریکا به اقلیم کردستان عراق هستیم.
پیروزی ترامپ در میان سایر گروه های سیاسی کرد عراقی نیز بازتاب داشت؛ با این تفاوت که این بازتاب ها متفاوت بود.
هادی علی رئیس انجمن سیاسی و مردمی اتحاد اسلامی کردستان عراق در خصوص پیروزی ترامپ به روزنامه نگاران گفت: از آنجا که پیام کلینتون برای کردها بسیار واضح و روشن بود، بخاطر همین اگر وی پیروز می شد، بهتر بود؛ هرچند پیروزی ترامپ هم خواسته مردم آمریکا بوده است.
شورش حاجی سخنگوی جنبش تغییر در اقلیم کردستان عراق نیز در سخنانی با موضع گیری متفاوت از سران دولت اقلیم کردستان عراق، اعلام کرد: هم جمهوری خواهان و هم دمکرات ها همواره از کردها در راستای منافعشان استفاده کرده اند و حمایت ها هم در میان دو گروه در سطح فردی بوده است.
وی ادامه داد: پیروزی هرکدام از کاندیداها تفاوتی برای کردها ندارد؛ چون هر دو طرف چیزی برای ارائه به کردها ندارند.
شورش حاجی گفت: حمایت کنونی آمریکا از نیروهای پیشمرگه در جنگ موصل تنها حمایت از کردها برای مبارزه با تروریسم است و این حمایت از کردها بخاطر ‘مسائل ملی کردها’ نیست.
در حالی احزاب کردی نسبت به انتخاب ترامپ واکنش نشان دادند که تا آخرین ساعات چهارشنبه شب، اتحادیه میهنی کردستان عراق نسبت به این انتخاب هیچ واکنشی نشان نداده است.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اقلیم کردستان عراق از سوی شبکه های تلویزیونی که عمدتاً در آمریکا نمایندگی دارند، به صورت مستقیم پوشش داده شد.
بیشتر کارشناسان حاضر در این برنامه ها از برنده شدن هیلاری کلینتون به عنوان یک شانس خوب برای کردها یاد می کردند؛ این در حالی است که این رسانه ها پس از پیروزی ترامپ، تمرکز خود را بر سیاست های ترامپ در خاورمیانه بنا گذاشتند.
منبع : ایرنا