نارضایتی از عملکرد مربیان باشگاه فوتبال لیگ برتری؛
کادر فنی و بازیکنان تیم وچان کردستان تغییر مییابد

«کاظم مفاخری» مدیرعامل باشگاه وچان از عملکرد مربیان باشگاه در فصل گذشته لیگ برتر بانوان انتقاد کرده و معتقد است در فصل جدید با حضور نفرات باتجربه روی نیمکت تیم در لیگ برتر شرکت میکند.
پدیده عظیم فوتبال امروزه علاوه بر اینکه ورزش مفرح و بزرگی است، برای خودش صنعت بزرگی هم به شمار میرود که موردتوجه افکارعمومیست و بیشترین جلب توجهها را به دنبال دارد، برای موفقیت در این عرصه فاکتورهایی لازم است تا باشگاهی بتواند به اهدافش دست پیدا کند.
در لیگ برتر تیمها به ۳دسته تقسیم میشوند نخست برخی باشگاهها هدفشان صرفاً بودن در لیگ برتر و پرورش و فروش بازیکنان است، دسته دوم تیمهایی هستند که فقط برای حفظ سهمیه تلاش کرده و دسته سوم هم تیمهایی که برای قهرمانی بسته میشوند.
تیمهایی که برای قهرمانی بسته میشوند اول از همه باید ساختار درستی داشته باشند. یعنی اولا این تیمها بیشترخریدار هستند تا فروشنده، ثانیاً داشتههای تیم با ادعای تیم همخوانی دارد. این تیمها ترسی از هزینه کردن نداشته و برای حل مشکل، به راحتی ستارههای مورد نظر را بدست میآورند.
موفقیت هر گروهی تا حد زیادی به دانش، مهارت و توانایی اعضای گروه بستگی دارد. پیدا کردن افراد نابغه برای هر شغلی اولین مرحله خلق همکاریهای بینظیر انسانی بوده و گروههای بزرگ را کسانی میسازند که از جذب افراد بهتر از خودشان نمیهراسند؛ باتوجه به مطالب فوق مشکل اصلی باشگاه وچان در فصل گذشته را میتوان به “نبود افراد متخصص و از جنس فوتبال” دانست، موضوعی که مدیرعامل این تیم هم به آن اذعان کرده و حضور مشاورین فوتبالی را در کنار خود لازم میداند.
بحث دیگری که در تیمداری در این عرصه زمانی مهم است دور کردن دلالان از تیم است افرادی که همیشه دنبال تیمهای پولدار هستند تا با قالب کردن خود به این تیمها و با دادن رزومه پوچ و توخالی برای خود نامی دست و پا کنند.
بی شک وچان به عنوان نماینده استان باید مورد حمایت اداره ورزش و جوانان و هیئت فوتبال کردستان قرار بگیرد و چه بهتر که باشگاه وچان هم از هیئت فوتبال به عنوان متولی فوتبال استان بخواهد برای موفقیت تیم پای کار بیاید و در انتخاب نفرات و مشاوران فوتبالی، مالک علاقمند به فوتبال باشگاه را کمک کند.
«کاظم مفاخری» مدیرعامل باشگاه وچان درباره عملکرد این باشگاه در فصل گذشته لیگ برتر فوتبال بانوان اظهار داشت: فصل گذشته خیلی زود تمرینات تیم آغاز و با ورود به موقع در فصل نقل و انتقالات، نفرات مدنظر باشگاه جذب شد.
وی گفت: ما برنامهریزی خوبی در پیش داشتیم و تقریباً نفرات تیم هم کامل شده بود اما به دلیل وخیم شدن وضعیت کرونا مسابقات به تأخیر افتاد و همین مسئله باعث شد که برخی از بازیکنان تیم اعلام کنند در تیم آرامش ندارند، ما هم نمیخواهیم هیچ بازیکنی را به اجبار در تیم نگه داریم و حاضر نیستیم به هر قیمتی بازیکنی را جذب کنیم و وارد باند بازیکنان شویم، به همین دلیل رضایت این نفرات را صادر کردیم.
مفاخری افزود: نتایج تیم تا مرحله دوم قابل قبول بود و توانستیم به مرحله دوم صعود کنیم اما بعد از صعود به مرحله دوم حواشی و مشکلاتی در کادر فنی به وجود آمد که نتوانستیم نتایج دلخواه را کسب کنیم.
وی بیان کرد: اکثر تیمهای مدعی در لیگ از مربیان مرد در تیم خود بهره میگرفتند چرا که مربیان مرد دارای علم روز و تجربه بسیار بالایی دارند و قطعاً تفاوت ما با دیگر تیمها در مرحله دوم بر روی نیمکت و تجربه کادر فنی بود.
مدیرعامل باشگاه وچان استان کردستان درباره حضور پرحاشیه «اسماعیل زنگینژاد» که با سر و صدای زیادی به تیم پیوست و با حاشیههای مختلفی از تیم جدا شد، میگوید: آقای زنگینژاد توسط فردی که از بردن نامش خودداری کرده، به باشگاه معرفی شد و بعد از گفتن رزومه خود و این که در تیم پرسپولیس سابقه بازی دارد به عنوان مشاور باشگاه دعوت به همکاری شد.
وی به طرح این سؤال که آیا زنگینژاد در امور فنی تیم وچان کردستان دخالت داشت، واکنش نشان داد و عنوان کرد: او هیچگونه دخالتی در امور فنی تیم نداشته شاید جلساتی با کادر فنی داشتهاند اما براساس وظایف ابلاغی حق دخالت در امور فنی تیم را نداشتند، اگر هم اجازه دخالتی داده شده، ناشی از ضعف کادر فنی بوده است.
مدیرعامل باشگاه وچان استان کردستان اعلام کرد: «زنگینژاد» مشاور باشگاه وچان در همان نیم فصل اول بعد از بازی با شهرداری سیرجان به دلیل برآورده نکردن انتظاراتمان، از تیم کنار گذاشته شد؛ مبلغ ۵ میلیون تومان هم از تیم دریافتی داشتند که در یکی از سفرها به دلیل کمبود وجه نقد همراه تیم این مبلغ را متقبل کرد، عملا هیچ دریافتی از ما نداشتند.
وی دخالت زنگینژاد را در جذب بعضی از بازیکنان وچان کردستان رد کرد و افزود: تمامی بازیکنان جذب شده با درخواست رسمی کادر فنی بوده اما بعد از حضورشان، وی ادعای مدیربرنامه چند بازیکن تیم را میکرد در حالی که از قبل تنها مدیر برنامه «زهرا قنبری» بود.
مفاخری درباره حضور افراد غیر فوتبالی در رأس تیم وچان کردستان نیز اظهار کرد: یکی از افرادی که به عنوان مدیر اجرایی تیم حضور داشتند «امیر حسین کریمی» بودند که اول به عنوان اسپانسر و حامی مالی در کنار ما حضور داشتند اما بعد از چند هفته و به دلیل برآورد نکردن انتظاراتمان از جمع وچان جدا شدند.
وی از عملکرد کادرفنی تیم انتقاد کرد و افزود: ابتدا خانم فاطمه صادقی به عنوان بازیکن با ما قرارداد بستند و بعد از مصدومیتشان تصمیم گرفتیم باتوجه به سوابق و زحماتی که برای این تیم داشتند و جزو نفرات بومی تیم محسوب میشدند به عنوان مربی در کنار تیم باشند اما در کل از عملکرد کادر فنی اصلاً راضی نبوده و در فصل جدید از نفرات باتجربه تری کمک خواهیم گرفت.
مدیرعامل باشگاه وچان کردستان درباره شایعاتی مبنی بر قراردادهای سنگین بازیکنان تیم از جمله «زهرا قنبری» گفت: ۶۰ درصد از قرار داد کل تیم پرداخت شده و حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد به عنوان جریمه از همه اعضاء تیم کسر خواهد شد؛ درباره مبالغ تیم همین جا اعلام کرده که مبالغ تیم از ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بوده و آپشن قهرمانی هم برای همه از ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان لحاظ شده بود دیگر ما هیچ آپشنی از جمله خانه و ماشین نداشتیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برنامهای برای فصل آینده دارید، توضیح داد: فعلاً برای برنامهریزی زود است، شهریورماه تمرینات تیم را آغاز و تغییرات اساسی در کادر فنی و بازیکنان خواهیم داشت، همچنین از افراد ورزشی و با بنیه مالی مناسب در کادر هیئت مدیره تیم استفاده میکنیم.
مدیرعامل باشگاه وچان کردستان درباره برنده شدن در مزایده چمن استقلال سنندج میگوید: این چمن برای سرمایهگذاری و حمایت از تیم است اما باید یک چمن در اختیار تیم قرار بگیرد چراکه باتوجه به مکان چمن استقلال و محدودیتهای موجود در فوتبال بانوان امکان برگزاری مسابقات در این مکان وجود ندارد.
وی از استعدادیابی در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر مدرسه فوتبال باشگاه فعال است و در نظر داریم از این نفرات در سالهای آینده به تیم اضافه کنیم.
به گزارش تسنیم، بر خلاف گذشته که هر بازیکنی که از میادین بازیگری خداحافظی میکرد، بلافاصله روی به مربیگری میآورد، امروزه قوانین سختگیرانهای برای مربی شدن توسط فیفا تصویب شده که مربیان بایستی در یک دوره ۱۰ ساله آموزشی همراه امتحان شرکت کرده تا بتوانند در سطح اول فوتبال هر کشور مربیگری کنند. این دوره از مقطع درجه ۳ آسیا شروع و به مدرسین فیفا ختم میشود.
امروزه، دیگر نمیتوان به صرف حضور یک مربی صاحب نام به موفقیت تیم امیدوار بود. مطالعات نشان میدهد که تیم مربیگری متشکل از یک سرمربی، چند مربی تمرین دهنده، چند آنالیزور، یک متخصص تغذیه و یک روانشناس ورزشی شانس موفقیت به مراتب بیشتری نسبت به مربیانی که انفرادی همه امور را بر عهده میگیرند، دارند.
سرمربی عهدهدار مدیریت و رهبری تیم است و تصمیم نهایی در ارنج بازیکنان به عهده اوست که در کادر فنی تیم وچان کردستان نفرات خبره برای مربی بدنسازی و تغذیه و حتی روانشناس حضور نداشتند و همین مسئله باعث شد در دیدارهای حساس و تأثیرگذار، عملاً وچان نیمه بازی را خیلی راحت به تیمهای حریف واگذار کند.
منبع|تسنیم