کرونا صنعت مرغداری سقز را از پا درآورده است

وجود ۱۲۴ واحد مرغداری گوشتی، ۳۰ واحد تخم گذار و ۲ واحد مرغداری مادر در سقز و سایر مشاغل وابسته به این صنعت از جمله کارخانه بسته‌بندی و قطعه‌بندی، ۲ سردخانه، ۲ کارخانه تولید خوراک دام و طیور، کارخانه فراوری کود و غیره نشان می‌دهد که این صنعت در سقز جایگاه ویژه‌ای دارد.

البته صدور بی‌رویه‌ی احداث مرغداری‌ در سال‌های گذشته نه تنها در شهرستان سقز بلکه در سطح استان کردستان مشهود است که همگی ناشی از ورود افراد غیر کارشناس به این صنعت و سیاست‌ها و برنامه‌های غیر کارشناسی دولت‌های مختلف است و این موضوع سبب شده تا بحث مرغ و سایر بحث‌های پیرامون آن هر از گاهی به بحث روز تبدیل شود.

اما با آمدن کرونا، صنعت مرغداری هم مانند سایر صنایع متحمل ضررهای زیادی شد. به گفته‌ی یکی از صاحبان واحدهای مرغ مادر در سقز؛ با آمدن کرونا و اعمال محدودیت‌های مختلف در کسب و کارها از جمله تعطیلی هتل‌ها، رستوران‌ها و سایر مراکزی که مرغ یکی از مواد اولیه آنهاست و همچنین عدم برگزاری برخی مراسمات از جمله عروسی و … مصرف مرغ به نصف رسیده است و درنتیجه خرید مرغ مادر از سوی سایر مرغداری‌ها کم شده، به گونه‌ای که تاکنون ناچار به معدوم سازی چند صدهزار جوجه شده‌ایم که هزینه‌های میلیاردی بر دوش ما گذاشته است. این مرغدار افزود: از آنجا که بیشتر واحدها با دریافت تسهیلات بانکی تأسیس شده و ادامه کار میدهند، در این وانفسا بانک نیز با تأکید بر بازپرداخت هرچه سریعتر این تسهیلات فشار مضاعفی بر واحدهای تولیدی وارد کرده و این موضوعات، بسیاری را تا آستانه ورشکستگی کشانده است.

همچنین یکی دیگر از مرغداران در گفتگو با واکاوی با اشاره به سوء استفاده‌هایی که در این زمینه می‌شود گفت: قیمت تمام شده هر کیلو گوشت مرغ حداقل ۸ هزار تومان است، اما اخیرا برخی از واحدها در اطلاعیه‌ها و آگهی‌های مختلف قیمت فروش را حتی از قیمت تمام شده کمتر اعلام می‌کنند که بسیار جای تعجب است.

این افراد در پایان اعلام کردند که شرایط کنونی به هیچ وجه به نفع مرغداران سقز نیست و لازم است هم بانکها و هم سایر مسئولین شرایط کنونی را به صورت ویژه ببینند، چرا که کوچکترین آسیب به صنعت مرغداری در سقز آسیب به وضعیت اشتغال این شهرستان است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا