کمبودهای دارویی در سقز

زمزمه حذف ارز دارو و کمبود آن هر روز بیشتر به گوش می‌رسد تا جایی که امروز رئیس سازمان غذا و داروی ایران هم اعلام کرد که “کمبودهای دارویی برای یک ماه آینده ۵٠ قلم و برای ٣ ماه آینده ١٩٠ قلم است”. موضوعی که می‌تواند برای بسیاری از خانواده‌ها و خصوصا کسانی که با بیماری‌های سخت‌تری دست و پنجه نرم می‌کنند محل نگرانی باشد.

در این ارتباط یک داروساز با تأکید بر اینکه کمبود دارو یک مسأله کشوری است و به تبع در سقز نیز شاهد آن هستیم به #واکاوی گفت: هم اکنون داروخانه‌های سقز در برخی داروها از جمله؛ پرازوسین، ترازوسین، ریتالین، آمانتادین، تگاتارد، گلی کلازید ۸۰، آرتلاک، آساکول، ترازودون، آمپول ب کمپلکس، آمپول کلرفنیرآمین، سلژیلین، فنی توئین کامپاند، میکساکورت، اوتیسپت، دایجستیو، سرتیکان،نکسیوم، دپومدرول، بتاسرک، شربت آزیترومایسین، سرسوزن انسولین قلمی، یکسری شیرهای رژیمی کودک و… با کمبود مواجه است.

دکتر تقی‌زاده این موضوع را متأثر از برخی تحریم‌ها و شرایط سخت مبادلات مالی از سوی شرکت‌های پخش دارو (در داخل) با شرکت‌های تأمین کننده دارو (در خارج) دانست و گفت: شاید تحریم دارویی وجود نداشته باشد، اما چون انتقال پول به سختی صورت می‌گیرد این موضوعات رخ می‌دهد.

وی در مورد تولیدات داخل هم گفت: با اینکه بسیاری از داروها در داخل تهیه می‌شود اما مواد اولیه اکثر این داروها از خارج تأمین می‌شود و بخشی از کمبودها نیز از این ناحیه است.

تقی‌زاده در مورد وفور یک دارو در یک شهر و کمبود آن در شهر دیگر که شاید مورد انتقاد برخی از شهروندان باشد هم گفت: شرکت‌های پخش دارو تحت نظر سازمان غذا و دارو این داروها را در استان‌ها توزیع و استان‌ها نیز زیر نظر سازمان مربوطه میان شهرستان‌ها بر اساس جمعیت، میزان بیماری و یا مراکز درمانی که برخی بیماری‌های خاص را پوشش می‌دهند توزیع می‌کند.

وی در پایان در مورد حذف ارز دارو نیز گفت: از آنجا که هنوز جزئیاتی از این اقدام احتمالی منتشر نشده، اما موضوع سبب نگرانی مردم به دلیل احتمال گران شدن دارو شده است، ولی باید در نظر داشت که حذف ارز دارو مبادی قاچاق آن را هم کاهش می‌دهد، به این صورت که شرکت‌های پخش، دارو را با قیمت آزاد تهیه می‌کنند و در مقابل شرکت‌های بیمه بخش بیشتری از سهم مصرف کننده را پرداخت می‌کنند که البته مانند هر کار دیگری در ابتدا با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا