گوهری به نام شفافیت
در روزهای اخیر و در پی انتشار لیست شرکت هایی که #ارز_دولتی دریافت کرده اند و از آنجا که یکی از این شرکت ها متعلق به یکی از شهروندان سقزی است صحبت ها و اظهار نظرهای متفاوت در این ارتباط صورت گرفته است.
صدیق غلامی از معدود سقزی هایی است که خواص و عوام نسبت به خوشنامی وی اتفاق نظر دارند، چرا که وی برخلاف بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان سقزی با تمرکز بر سرمایه گذاری در این شهر موجبات اشتغال بسیاری از جوانان را در سقز فراهم کرده است و با این کار مانع از بیکاری، مهاجرت جوانان به سایر شهرها و بسیاری آسیب های اجتماعی دیگر شده است. منافع این سرمایه گذاری و توجه به زادگاه تنها در حوزه اشتغال نبوده و هر شهروندی به نوبه خود از این مهم سهیم شده است چرا که غلامی با پرداخت مالیات، سالانه مبلغ قابل توجهی از ارزش افزوده به شهرداری شهر سقز تزریق می کند، اما طبیعتا هر مجموعه ی خوب و کارآمدی دارای نقاط ضعفی است که باید در صدد مرتفع کردن آن برآید، شرکت های تحت مدیریت صدیق غلامی در سال های اخیر شاید دچار نوساناتی شده است و در برخی مقاطع با تعدیل نیرو مواجه شده باشد که در شرایط اقتصادی حاکم بر ایران امری معمول است، اما این مجموعه کماکان سر پا بوده و مشغول ارائه ی خدمات می باشد. آنچه در این میان حایز اهمیت است دریافت ارز دولتی از سوی این شرکت همانند سایر شرکت ها در ایران است که این حق طبیعی و قانونی آنهاست تا از امکانات و فرصت هایی که برای آنان فراهم می شود استفاده کنند، اما با توجه به خوشنامی این شرکت انتظار بر این است تا نسبت به ارز دریافتی و اینکه آیا محصولات وارده را بر اساس منطق حاکم بر دریافت ارز در بازار به فروش رسانده است یا خیر شفاف سازی شود تا از هرگونه ایجاد شبهه در این باره جلوگیری شود.
یکی از اظهار نظرهایی که در رابطه با دریافت ارز توسط شرکت های حاضر در استان و شهرستان سقز ایراد شده مربوط به محسن بیگلری نماینده شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی است. بیگلری همزمان با حضور شریعتمداری در استان کردستان و در شصت و هشتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید گفته است: “انتظار داریم شرکتهایی که بهنام کردستان ارز دولتی گرفتهاند، حتماً بررسی شود که آیا کارگاههای خود را تعطیل یا نیمهتعطیل کردهاند که متأسفانه در شهرستان سقز نیمهتعطیل شده اما چندصد میلیارد تومان ارز گرفتهاند و جای نگرانی است”. به نظر می رسد این اشاره، غیر مستقیم به شرکت تحت مدیریت صدیق غلامی بر می گردد. لازم به یادآوری است که نماینده سقز و بانه دو سال قبل و در جریان وقفه در واردات شکر تلاش خود را در راستای واردات مستقیم شکر از سوی صدیق غلامی به کار بست و رایزنی های لازم را با معاون وقت وزیر صنعت و رییس شرکت شهرک های صنعتی به کار بست، اینکه امروز نماینده سقز و بانه اینگونه اظهار نظر می کند در نوع خود جالب بوده و چه اتفاقی پشت پرده ممکن است میان این دو افتاده باشد معلوم نیست.
آنچه در این میان از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است اطرافیان این دو (نماینده و صدیق غلامی) هستند. در مورد شرکت های تحت مدیریت صدیق غلامی حوزه منابع انسانی و علی الخصوص مدیر منابع انسانی این مجموعه نزد افکار عمومی همیشه مورد نقد بوده است و در گفتگوهایی که واکاوی با بعضی از کارمندان فعلی و سابق این مجموعه داشته است همگی نسبت به عملکرد مدیر منابع انسانی این مجموعه نقدهای جدی داشته اند و با این اوضاع لزوم بازنگری در مدیرت این حوزه ضروری به نظر می رسد.
از سوی دیگر برخی اطرافیان نماینده نیز چنین ویژگی هایی دارند و حال که نماینده از شفاف سازی سخن می گوید خوب است این مهم را از خود و اطرافیانش شروع کند که بر چه اساسی خود به وزارت_نفت منتقل شده و ایضا بر چه اساسی تمامی دوستان و اعضای ستاد خود را در پست ها و مناصبی گمارده است که شاید نه تنها کمترین تأثیر مثبت را در ارگان تحت مدیریت نداشته بلکه روز به روز بر نارضایتی ها نیز افزوده اند.
در مورد شفاف سازی این مهم، نیازی به غور اتفاق نیست، آنکه که راحت و شفات از خود دولت ارز دریافت میکند با آنکه راحت پست وزارتیش تعویض میشود هم سان با هم عمل می کنند. در مورد تداوم چنین شرکتهایی و اشتغال و سرمایه گذاری شاید تأثیر مثبتی برای منطقه داشته باشد، لیکن پشت این تداوم کار و وقفه کاری ناگهانی و رفع موانع ناگهانی بازی سیاسی نهفته است بازیی که دو طرف معامله ذینغع هستند. اشتغال عده معدودی از مهره های بازی سرانجام بازی شفافیت اخذ ارز میلیاردی و تعویض آسان پست وزارتی جناب نماینده می باشد،
باش تا صبح دولتت بدمد