یک ماه بلاتکلیفی در شهرداری برای هیچ

بعد از چند روز بحث بر سر طرح سوال از شهردار توسط شورای شهر سقز بلاخره عصر شنبه در یک جلسه طولانی که به بامداد یکشنبه منتهی شد سوالات پشت درهای بسته مطرح و خروجی جلسه برخلاف پیش بینی هایی بود که از قبل مطرح شده بود. یعنی طرح سوال نه به استیضاح منجر شد و نه به عدم استیضاح وتنها به دادن فرصتی چند ماهه بسنده شد. در این باره لازم است مواردی مطرح گردد:
اعضای شورای شهر حدود یک ماه فکر و ذکر خود، شهردار و شهروندان را به این مسأله مشغول کردند، با تهیه لیستی بلند بالا از سوالات مختلف به گونه ای وانمود کردند که مدیریت شهری به کل مختل شده و لازم به اقدام عاجل در این زمینه است، طولانی بودن جلسه شب گذشته نشان داد که در این مدت شهردار نیز به خود آمده و با تهیه پاسخ هایی طولانی که مؤید اخذ مشورت های لازم از اطرافیان بود خود را برای پاسخگویی آماده کرده بود. اما آیا صرف این همه وقت و هدر دادن نیرو و توان مجموعه شورا و شهرداری برای طرح سوال به مصلحت شهروندان بود؟ و آیا اعضای شورا در یک نشست نمی توانستند بدون طرح سوال موارد لازم را به شهردار اعلام کنند تا این همه وقت صرف چنین بیهوده کاری نگردد؟
شورا در ابتدا با درخواست علنی بودن این نشست از سوی مجموعه ای از خبرنگاران مخالفت کرد، اما شب گذشته و در جریان برگزاری جلسه هریک از کانالهای خبری به صورت ویژه درباره این نشست اطلاع رسانی می کردند و حتی از اینکه در فلان دقیقه و ساعت کدام سوال مطرح و کدام سوال جواب ارائه می شود مطلع بوده و جلسه را پوشش ویژه خبری می دادند و به نظر می رسد که بیشتر اعضای شورا پیش از آنکه درگیر پاسخ های شهردار شوند در ارتباط با سایت و کانال های متبوع خود بودند تا اخبار را مخابره کنند.
به نظر می رسد برخلاف ادعای رییس شورای شهر در مصاحبه با واکاوی که در روز شورا انجام گرفت دو دستگی در شورا وجود دارد و شواهد حاکی از این است که همانند شورای قبل که بعد از یکسال اختلافات علنی شد این شورا نیز به همان راه رفته و کم کم اختلافات علنی گشته و ممکن است منجر به چند دستگی نیز گردد. از همان ابتدای آغاز به کار شورا و شهردار فعلی صحبت هایی مبنی بر نفوذ ستاد و اطرافیان نماینده در اعضای شورا مطرح بود که در روزهای گذشته بیشتر به آن پرداخته شد، اتفاقی که شب گذشته افتاد این مهم را آشکار کرد و نفوذ لابی های خاص در میان اعضای شورا و شاید اکثریت اعضای شورا مسجل گردید. اگر غیر از این است خوب است که اعضای شورا این مهم را در عمل نشان و صلابت خود را در نظارت بر شهرداری نشان دهند، ابتکار عمل را به دست گرفته و به دخالت هایی که در مجموعه شهرداری خصوصا در بعضی معاونت ها اعمال می شود پایان دهند.
سیستم و موجودیت شهرداری در کل این کشور به عنوان یک سیستم فساد خیز شناخته می شود و کمتر کسی اگر به آن دچار شود بتواند خود را وارهاند و مؤید آن فسادهایی است که در شهری مانند سقز تا کلانشهری همچون تهران هر روز در اخبار می شنویم، تنها راه جلوگیری از این خسارت تقویت شورای شهر به عنوان ناظر بر این نهاد فساد خیز است و اگر روزی شورا نیز به این گرداب مبتلا گردد آن وقت امید به بهبودی اوضاع نباید داشت، مادامی که شورا و شهرداری دچار روزمرگی گشته و توان خود را برای اموری اینچنین پیش پا افتاده صرف کنند و با فرصتهای دو، سه و یا چند ماهه بخواهند سامانی به اوضاع دهند قطعا محکوم به شکست خواهند بود. خواسته کلیه شهروندان داشتن شهری آباد و توجه به همه شاخص های توسعه است، توجه بیش از حد به عمران شهری هرچند لازم اما، در هنگامی که سراپای مجموعه را بدهی های کلان گرفته است این توجه بیش از حد می تواند آسیب زا باشد و ضروری است به دیگر اموری که در حوزه اختیارات مجموعه است نیز توجه گردد.