‍ سلام آموزش و پرورش به زبان روسی

وزیر آموزش و پروش به جای رسمی کردن آموزش ‎زبان مادری که جزوی از تبلیغات انتخاباتی دولت بوده، خواهان ٱموزش ‎زبان روسی به عنوان زبان دوم است، یعنی تغییر محتوا و شکل آموزش بر اساس مراودات سیاسی در عرصه بین المللی!
در چند سال گذشته بحث روی آموزش زبانهای خارجی کم نبوده است، در دوره دوم روحانی اول بنا بود آموزش زبان انگلیسی در پایه‌ی ابتدایی هم تدریس شود اما با موانعی همراه شد؛ سپس روی ماهیت و چرایی آموزش زبان انگلیسی صحبتهایی شد، باری به هر جهت یکی از دلایل تدریس زبان انگلیسی در مدراس دنیا کاربرد این زبان است، در واقع زبان انگلیسی به زبانی جهانی تبدیل شده است. در این خصوص چند پرسش را باید مطرح کرد. آیا زبان روسی به جز در کشور روسیه در جایی دیگر هم با ٱن صحبت می‌کنند؟
ٱیا در کشور ایران قومی یا اقلیتی هستند که با زبان روسی حرف بزنند تا بتواند توجیهی باشد برای این تصمیم؟ تکلیف زبان انگلیسی و زبان عربی ( که باتوجه به دین اکثریت ایرانیان آموزش ٱن ضروری است) چه می‌شود؟ چند کشور همزمان به جز زبان رسمی سه زبان خارجی دیگر را تدریس می‌کنند؟ به فرض آنکه مدرس زبان روسی در ایران زیاد باشد، آیا برای اشتغال معلمان زبان روسی بودجه‌ی کافی در اختیار دارید؟
به فرض اینکه زبان روسی به عنوان زبان دوم و جایگزین زبان انگلیسی شد، آیا ما با یادنگرفتن زبان انگلیسی مشت محکمی به دنیای غرب می‌زنیم؟ این وسط چه کسانی متضرر می‌شوند؟ اگر منابع مالی برای جذب معلم زبان روسی داریم پس چرا در بخش عمرانی برای نوسازی مدارس به کار نمی بریم؟

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا