آنچه بر سر بودجه ادارات سقز می‌آید؛ بلاتکلیف، برداشت، جابجایی و …

حدود بیست روز قبل استاندار کردستان در جریان پنجمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، از بلاتکلیفی ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی در دستگاه‌های اجرایی خبر داد و برای تعیین تکلیف و هزینه‌کرد آن تا پایان ماه گذشته مهلت داده بود.

حالا پس از بیست روز خبر دیگری که در حوزه بودجه و اعتبارات عمرانی در شهرستان سقز به گوش می‌رسد این است که اعتبارات عمرانی چند اداره ازجمله میراث فرهنگی، فنی و حرفه‌ای و آموزش و پرورش بنا به دلایلی به سرنوشت دیگری دچار شده است. امری که نشان می‌دهد عمران و آبادانی سقز در سایه نحوه عملکرد تعدادی از مدیران شهرستانی و استانی در بی‌توجهی و بلاتکلیفی به سر می‌برد و چه بسا در یک بررسی دقیق‌تر تعداد این ادارت و مدیران آنها بیشتر هم باشند که با نگاهی به وضعیت شهرستانی می‌توان به این مهم پی برد.

برای بررسی بهتر این موضوع و آنچه بر سر بودجه زبان بسته این شهرستان آمده با مدیران اداراتی که ذکر آنها رفت تماس گرفتیم.

میراث فرهنگی: پول به دلیل شکایت شاکی خصوصی از حساب اداره‌کل برداشت شده است

صلاح نصراللهی مدیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان سقز در رابطه با این موضوع گفت: در پی شکایت یک شخص حقیقی در شهر سنندج و محکومیت قضایی و مالی اداره‌کل میراث فرهنگی به این شخص، حدود ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات این اداره‌کل برداشت شد و به فرد مذکور پرداخت شد که سهم سقز از این ۱۵ میلیارد، حدود سه میلیارد تومن بود که کل بودجه سال ۱۴۰۲ حوزه میراث فرهنگی شهرستان بود.

فنی و حرفه‌ای: اتمام ساختمان برعهده راه و شهرسازی است، ما فقط بهره‌برداریم

مدیر فنی و حرفه‌ای شهرستان نیز در مورد سهم این اداره از اعتبارات سال گذشته گفت: حدود ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام ساختمان فنی و حرفه‌ای مصوب شد و اگرچه بخش کمی از آن تخصیص داده شد اما این بودجه به اداره‌کل راه و شهرسازی واگذار شد چراکه مجری این پروژه اداره کل راه و شهرسازی است و نه اداره کل فنی و حرفه‌ای! اگرچه مکاتباتی برای اتمام هرچه سریعتر پروژه انجام شده است اما نظر به اولویت‌بندی‌هایی که در سطح شهرستان، اداره‌کل استان و همچنین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان وجود دارد، اتمام این ساختمان در اولویت قرار نگرفته است.

آموزش و پرورش: ساخت پروژه‌های آموزش و پرورش در حیطه کاری اداره‌کل نوسازی است

فریدون گلباغی رئیس آموزش و پرورش شهرستان نیز در رابطه با برگشت بودجه مدرسه یکی از روستاهای شهرستان سقز گفت: چنین موضوعی مبنی بر برگشت پول مطرح نیست و از طرفی اداره آموزش و پرورش یک بهره‌بردار است و امور آماده‌سازی یک مدرسه چه به صورت مشارکتی (خیّرساز) و چه غیر از آن برعهده اداره کل نوسازی است و فقط هنگام اتمام به ما تحویل می‌دهند.

نماینده مجلس: به عملکرد تعدادی از مدیران نقد جدی وارد است

نماینده نماینده شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در تکمیل و توضیح این موضوعات به واکاوی گفت: اتفاقات مذکور در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاده است ولی من مؤظف به پیگیری آنها هستم، ازجمله در مورد میراث فرهنگی و پولی که برای مرمت و رفع بسیاری نواقص دیگری در حوزه میراث فرهنگی شهرستان در نظر گرفته شده بود و در حساب اداره‌کل بود در پی شکایت یک شهروند سنندجی مسدود و بعد برداشت شده است که ما نسبت به این قضیه معترض هستیم و ضمن پاسخگو کردن مدیرکل مربوطه، موضوع را تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری می‌کنیم.

محسن بیگلری در مورد اتمام ساختمان فنی و حرفه‌ای هم گفت: اگرچه اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان بهره‌بردار ساختمان مذکور است اما اینکه چرا پیگیری آن را برای بهره‌برداری زودتر در دستور کار قرار نداده است محل نقد جدی است، با این حال اعتبار مذکور برگشت داده نشده است، بلکه با توجه به اهمیت حوزه راه و ضرورت کار بیشتر در این زمینه، این اعتبار در حوزه راه شهرستان خرج شده است.

بیگلری در مورد مباحث بودجه آموزش و پرورش هم گفت: در جلسه روز گذشته بحث بر سر جابجایی بودجه اتمام سالن شهید ترکمن بود که اداره‌کل نوسازی بودجه مربوطه را در این پروژه خرج نکرده و به مدرسه دیگری در سطح شهر اختصاص داده است.

بی‌عملی و قایم شدن پُشت اولویت‌بندی

توضیحات و بعضا توجیهات مذکور بیش از آنکه نشان دهنده تلاش برای آبادانی شهر باشد نشان از ناهماهنگی، پشت میز نشین بودن مدیران و بسنده کردن به بخشنامه و مکاتبات اداری و نیز عدم لابیگری و تلاش آنها برای گرفتن سهم بیشتر از بودجه است.

اینکه یک شاکی خصوصی در مرکز استان بتواند یک اداره‌کل را در یک فرآیند حقوقی شکست دهد و سهم سایر شهرستان‌ها ازجمله سقز با انبوه مشکلات در حوزه میراث فرهنگی را برداشت کند، غیر از بی توجهی به مباحث میراث فرهنگی چه در سطح شهرستان و چه در سطح استان چه معنای دیگری می‌تواند داشته باشد؟ مگر بودجه میراث فرهنگی چقدر است و چرا زودتر تعیین تکلیف نمی‌شود که همه آن را در یک فقره شکایت شخص حقیقی از دست بدهید؟

در موضوع ساختمان فنی و حرفه‌ای، اگرچه شاید اختصاص پول این ساختمان به وضعیت راه‌های شهرستان با توجه به اهمیت حفظ جان انسان‌ها توجیه مناسبی است، اما عدم اتمام ساختمانی که قریب به دو دهه از آغاز ساخت آن می‌گذرد هیچ توجیهی ندارد و اداره فنی و حرفه‌ای اگرچه بهره‌بردار است اما باید تلاش بیشتری برای بهره‌برداری سریعتر آن به خرج می‌داد.

و در نهایت اینکه خرج بودجه سالن شهید ترکمن برای یک مدرسه دیگر اگر آن مدرسه در یکی از مناطق حاشیه باشد به خودی خود ایرادی ندارد، اما اگر این جابجایی برای یکی از مدارس در مناطق برخوردار شهر باشد قطعا محل ایراد است و این دیگر اولویت‌بندی نیست بلکه تبعیضی است در حق دانش‌آموزان حاشیه شهر و محلاتی که قرار است از سالن شهید ترکمن استفاده کنند.

یک پیشنهاد

در واکنش به این وقایع از نماینده مجلس و فرماندار ویژه سقز انتظار میرود در به‌کارگیری مدیرانی کە صرفاً قائل بە کارکرد بروکراسی هستند و به جز حفظ وضع موجود و تأمین حریم امن شغلی برای خود و اطرافیان راه و روش دیگری ندارند تردید به خود راه ندهند و هر چه زودتر اوضاع بغرنج ناشی از رسوب مدیریتی را بهبود بخشند!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا