۷۰درصد وجوه جو و ذرت کشاورزان با اجرای طرح قیمت تضمینی پرداخت شد

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام ، پرداخت حدود ۷۰ درصد از وجه محصول را در کمتر از یک هفته به کشاورزان، حذف عوامل واسطه در خرید و فروش محصول و شفاف سازی عملیات بازرگانی را از مزایای طرح قیمت تضمینی عنوان کرد.

علیرضا ولی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، صرفه جویی در هزینه های حمل ونقل، جلوگیری از تحمیل هزینه های افت و کسری ناشی از نگهداری بلندمدت محصول، جلب مشارکت بخش خصوصی در انجام خرید تضمینی را از دیگر مزیت های انجام این طرح برشمرد.
براساس تصویب نامه هیات وزیران و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی ‘طرح قیمت تضمینی جو و ذرت در سال ۱۳۹۵ توسط شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور’ اجرا شد، به طوری که با هماهنگی رییسان سازمان های جهادکشاورزی استان ها، در این طرح قیمت تضمینی جو در تهران، قزوین و کردستان به روش ‘گواهی سپرده’ و سایر استان ها به روش ‘عرضه فیزیکی’ عملیاتی شد.
به گفته وی، در روش گواهی سپرده کشاورز محصول خود را در یکی از انبارهای طرف قرارداد شرکت بورس ذخیره و کارگزار آن را در بورس عرضه می کند.
براساس روش عرضه فیزیکی، کشاورز محصول خود را به یکی از انبارهای تحت پوشش این شرکت تحویل داده و شرکت متبوع به وکالت از طرف کشاورز محصول را در بورس عرضه می کند.
وی اظهار داشت: در هر دو روش درآمد حاصل از فروش به ترتیب تاریخ تحویل، به حساب کشاورز واریز شد به نحوی که اجرای طرح خرید تضمینی جو در یکم اردیبهشت امسال آغاز و نخستین عرضه محصول در تابلوی بورس در ۱۹ اردیبهشت ماه انجام شد.
ولی تصریح کرد: از ابتدای طرح تا هشتم آبان ماه امسال در مجموع یک میلیون و ۱۴۵هزار تن جو در ۲۸ استان جمع آوری و در بورس به فروش رفت و وجوه حاصل در کمتر از یک هفته از تاریخ تحویل، به حساب کشاورزان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: همچنین قیمت مصوب خرید تضمینی جو در سال جاری ۱۰هزار و ۲۸ ریال برای هر کیلوگرم تعیین شده که این قیمت بر حسب شرایط کیفی محصول متغیر است.
به گفته ولی ، جمع کل ارزش جو جمع آوری شده امسال، ۱۱ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال بوده و تاکنون در مجموع بالغ بر سه هزارو ۲۲۰ میلیارد ریال( ۳۲۲ میلیارد تومان) از محل اعتبار تخصیص یافته پرداخت ما به التفاوت صورت گرفته است.
وی ادامه داد: قیمت فروش جو در تابلوی بورس در استان های مختلف از ۶ هزارو ۳۰۰ ریال تا هشت هزار ریال به ازای هر کیلوگرم متغیر بوده است.
وی اظهار داشت: به طور کلی به ازای هر کیلوگرم جو خریداری شده به طور میانگین مبلغ دو هزار و ۹۵۲ ریال به عنوان مابه التفاوت خرید تضمینی از سوی شرکت به کشاورزان پرداخت شده است.
ولی گفت: چنانچه در حال حاضر کشاورزانی باشند که از بابت تحویل جو، وجه آن یا مابه التفاوت آن را دریافت نکرده باشند می توانند برای رفع مشکل احتمالی به ادارات کل پشتیبانی هر استان مراجعه و مشکل اداری را برطرف کنند.

** ۳۰ میلیارد ریال به حساب ذرت کاران واریز شد
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: این شرکت خرید تضمینی ذرت را از ۱۹ شهریورماه امسال در استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل، فارس و قزوین آغاز کرد و در مجموع تا بحال حدود ۴۵ هزار تن ذرت به ایستگاه های ذرت خشک کنی تحویل داده شد.
ولی با بیان این که خرید ذرت در ۶ استان کشور که بیش از ۸۰ درصد تولید را دارند به روش گواهی سپرده انجام می شود، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۲۲ هزار تن ذرت با قیمت متوسط هشت هزار و ۵۶۰ ریال برای هرکیلوگرم به فروش رفته ، درحالی که طرح خرید ذرت تا پایان بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: قیمت مصوب خرید تضمینی (با کیفیت مطلوب) ۱۰ هزار و ۳۶۰ ریال به ازای هر کیلوگرم است که پیش بینی می شود در سال جاری ذرت کشت شده بالغ بر ۵۰۰ هزار تن باشد.
ولی گفت: تاکنون مبلغ ۳۰ میلیارد ریال بابت ما به التفاوت قیمت ذرت به کشاورزان پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ذرت و جو تاکنون به روش خرید تضمینی توسط دولت انجام می شد که پول این محصولات در صورت تامین اعتبار به حساب کشاورزان واریز می شد که زمان بر بود. در طرح قیمت تضمینی، کالا با قیمت تعیین شده از کشاورزان خریداری و بخش عمده پول پس از یک هفته به حساب کشاورزان واریز می شود و مابه التفاوت باقیمانده نیز که مبلغ اندکی است پس از تامین اعتبار پرداخت می شود.

منبع : ایرنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا