صالح آباد در گیر و دار مشکلات عدیده
از نبود دبیرستان تا کوچه های پُر گِل و لای

محلاتی که به واسطه های مختلف از جمله طرح تفصیلی، نزدیک بودن به شهر و… به محدوده شهر اضافه می شوند به یکباره محل خرید و فروش املاک شده که اگر به درستی مدیریت نشوند منشأ مشکلاتی خواهند شد که سال ها زمان جهت حل آنها لازم است، کم توجهی مدیران شهری را نیز بر آن بیفزاییم خواهیم دید که یک محله تا چه میزان می تواند از حداقل های توسعه شهری دور باشد.
محله صالح آباد با اینکه جزو محلات شهر است اما کماکان از حداقل های خدمات شهری بی بهره است و مدیران شهری تا این لحظه کمترین توجهات را به آن نشان داده اند. مردم محله بیشترین قصور را متوجه شورا و شهرداری دانسته و به صراحت از وعده های انتخاباتی انتقاد داشتند.
بافت قدیمی روستا کماکان به شکل خود باقی است، وضعیت پیاده رو سازی و آسفالت کوچه ها در حد بسیار نامناسبی است و به گفته ساکنین، با وجود بنرهای شهرداری مبنی بر انجام آسفالت مشارکتی، اما یک سانتیمتر آسفالت نیز انجام نشده است. آنچه که بتوان بر آن اسم خیابان گذاشت وجود ندارد. با اینکه در چند نقطه اقدام به احداث خیابان کردند اما تا این لحظه نیمه کاره مانده است. خبری از فضای ورزشی و فرهنگی نبوده و دسترسی علاقمندان به این حوزه ها در حد صفر می باشد.
جمعه بازار در بلوار شورا قرار دارد، به گفته اهالی، در روزهای جمعه و همزمانی آن با نماز جمعه بر ترافیک بلوار شورا می افزاید. در این زمینه از آنجا که پتانسیل فرهنگی و اقتصادی این بازار چشمگیر است نیاز به رسیدگی و نظارت متولیان امر به ویژه شهرداری احساس می شود که همانند شهرهای دیگر با اختصاص فضای مناسب، ضمن نظارت و ایجاد نظم در روزهای سرد و گرم سال فکری هم به حال فروشندگان و مشتریان کند.
کمبود فضای آموزشی یکی دیگر از مشکلات این محله است، به گونه ای که در نبود دبیرستان و یا هنرستان دخترانه و پسرانه، دانش آموزان این مقاطع مجبورند مسافت زیادی را طی کنند، تصور اینکه دانش آموز دبیرستانی از صالح آباد در شمالی ترین نقطه سقز به هنرستان دکتر حسابی در میدان مادر برود کاملا واقعیت دارد و این در صورتی است که هنرستان نیمه کاره این محله پس از گذشت ده سال کماکان مورد بهره برداری قرار نگرفته است و تنها مدرسه پسرانه این محله در دو شیفت بیش از ۸۰۰ نفر دانش آموز را در خود جای داده است و علاوه بر صالح آباد بار آموزشی شهرک شهرداری و شهرک گولان بر دوش می کشد.
مشکل زمین هایی که جزو ماده واحده به شمار می روند از عمده ترین مشکلات محله صالح آباد به شمار می رود. یکی از اهالی محل در این باره به واکاوی گفت: در سال های ۹۲ و ۹۳ املاک قابل توجهی در این محله به صورت قولنامه ای تفکیک و شهرداری وقت نیز بدون توجه به کاربری های مختلف به تمامی زمین ها اجازه ساخت داده است، تا اینکه در سال ۹۵ بحث ماده واحده پیش آمد و از هر نوع ساخت و سازی در زمین هایی که مشکل ماده واحده دارند جلوگیری شد. در ادامه مسئولین شهرداری با این عنوان که موارد ماده واحده در کمیسیون ماده ۵ مطرح خواهند شد قول مساعد دادند تا این مشکل برطرف شود، اما استانداری با این استدلال که چون قبلا ساخت و سازهایی در این زمین ها شکل گرفته پس قابلیت طرح در کمیسیون ماده ۵ را ندارند.
این مشکل ادامه داشت تا اینکه شهرداری اعلام کرد اگر مالکین نامه عدم نیاز از ارگان های مربوطه را دریافت کنند این مشکل قابل حل خواهد بود. ادارات مربوطه نیز موضوع عدم نیاز به فضاهای لازم را اعلام کرده اند و در این میان آموزش و پرورش نیز با مالکین به توافقاتی دست یافته است، با این حال این موضوع کماکان لاینحل مانده است و احتمال اینکه مسئولین و کارشناسان شهرداری که سهوا و یا عمدا مرتکب خبط و خطایی شده باشند نیز زیاد است.
در همین ارتباط صابر زارعی معاون شهردار سقز می گوید: پرونده این املاک در دادگستری استان در حال رسیدگی است و هرچند به لحاظ قانونی این مشکلات قابل حل است اما به طور قطع زمانبر خواهد بود.
با این حال این موارد نافی رسیدگی به وضعیت محله نبوده و اهالی صالح آباد نیز به عنوان شهروند حق دارند از حداقل ها برخوردار بوده و مسئولین نیز در این زمینه بایستی تسهیل گر امور باشند و توسعه محلات حاشیه را در دستور کار قرار دهند.
از اینکه خبرنگاری به انعکاس مسأله صالح اباد پرداخته است جای تقدیر و تشکر دارد.
به یاد داریم در هنگام انتخاباتِ شوراها برای کاندیداها نوبت می گذاشتن تا به بیان دیدگاههای آتشین خود در مورد مشکلات صالح آباد بپردازند
هزاران قول از معاونت های شهرداری هم شنیده ایم
دوصد گفته چون نیم کردار نیست