استان بیست و هفتم

بلأخره پس از ۲۶ سفر رئیسی به استان‌های مختلف، استاندار کردستان از نهایی شدن سفر رئیس جمهور و برخی از وزرا و معاونین دولت به استان کردستان در روز جمعه هفدهم تیرماه خبر داده است. این سفر، بیست و هفتمین سفر استانی رئیس جمهور است و اگرچه مبنای ترتیب این سفرها مشخص نیست اما برخی آن را نشانه‌ای از میزان اولویت آن استان برای هیأت دولت می‌دانند.

اینگونه سفرها و حضور رئیس جمهور در میان مردم و شنیدن حرف‌های آنها باعث می‌شود تا در صورت محقق شدن وعده‌ها آن را تحسین و در صورت محقق نشدن، صدایی بلند داشته باشند که آمدید و دیدید، ولی چرا کاری نکردید؟

مدیران استانی و نمایندگان با پُر اهمیت خواندن این سفر و اختصاص و تخصیص اعتبارات جهشی به بخش‌های مختلف استان امیدوارند این سفر منشأ تحول در استان باشد. پیش از این و در آخرین جلسه شورای اداری، استاندار کردستان از مدیران خواسته بود مشکلات هر بخش را احصا تا در سفر پیش‌رو بررسی شود.

با این رویکرد چند موضوع ازجمله فرودگاه سقز، راه‌های مواصلاتی شهرستان، موضوع آب، معادن و طرح‌های پیشران جهت اشتغال را می‌توان از جمله موضوعات مهمی اشاره کرد که اولویت شهرستان سقز محسوب می‌شوند و باید دید مدیران و نماینده شهرستان تا چه میزان توانسته‌اند سطوح بالاتر مدیریتی را اقناع و این موضوعات به سرانجام مشخصی برسد و همین بعدها معیار قضاوت در مورد عملکرد آنها قرار بگیرد.

عید قربان گذشته پروازی آزمایشی در فرودگاه سقز انجام شد، طی این یک سال کمتر خبری از سوی دولت جدید در مورد فرودگاه سقز شنیده شده است. اگرچه استاندار در برنامه اخیر اتاق شیشه‌ای این پروژه را در اولویت خواند اما سفر اخیر می‌تواند در مورد آن تعیین کننده باشد.

در غیاب راه‌آهن و فرودگاه، راه‌ بعنوان یکی از مطالبات اصلی مردم سقز مطرح است، اما از وضعیت نامناسب آن هرچه گکفته شود کم است. سقز گسترده‌ترین حوزه راه ارتباطی را در استان به خود اختصاص داده اما شاخص آن از متوسط استانی پایین‌تر است. در کنار آن فرسودگی مشین‌آلات راهداری مزید بر وضعیت نامطلوب راه شهرستان شده است. بر اساس گفته‌های معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی استاندار، ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس‌جمهور به تقویت حوزه راه‌های استان کردستان اختصاص می‌یابد و باتوجه به سهم و وضعیت سقز انتظار توجه بیشتر در این حوزه وجود دارد.

آب و مشخصا سهم شهرستان سقز از آب در حوزه کشاورزی درحالیکه هر ساله بیشترین سهم را در تولید محصولات کشاورزی ازجمله گندم دارد از اهم مطالبات است. قصه تکراری وجود دو سد در دو طرف شهرستان با کمترین سهم در توسعه سقز نباید بیش از این باعث سرخوردگی تولیدگران این عرصه شود. مضاف بر اینکه اطمینان مردم از آب شُرب پایدار با تعیین تکلیف هرچه سریعتر سد چراغ‌ویس باید تأمین شود.

مسئولان می‌گویند اشتغال گمشده مردم شهرستان سقز است. استاندار خود از تعهد ایجاد ۳۳ هزار شغل در سال ۱۴۰۱ خبر داده است و فرماندار نیز در آخرین جلسه کارگروه رفع موانع تولید از تعهد ۴ هزار و ۵۰۰ شغل در این یک سال خبر داده است. این اتفاق جز با طرح‌های بزرگ و پیشران و جز با حمایت از تولیدگر میسر نمی‌شود و باید دید چه تصمیماتی در این حوزه اخذ می‌شود.

ضعف گسترش آموزش عالی در شهرستان و وعده‌های چند ساله در تأسیس دانشگاه و دانشکده‌های دولتی اعم از علوم پایه، فنی، پزشکی و… در سقز قابل اغماض نیست و بی‌توجهی‌ها به این مهم آزاردهنده است. تصمیم و تکلیف در این زمینه از مسئولان یک انتظار روا و بجاست.

در هر حال سفر انجام می‌شود و یکی از مسئولان (معاون رئیس جمهور یا وزیر) به شهرستان سقز سفر خواهد کرد که البته با توجه به مطالباتی که مهمترین آنها در بالا اشاره شد مهم است کدام معاون یا وزیر در سقز حاضر شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا