انتقال آب های کوردستان به آذربایجانات به بهانه احیای دریاچه ارومیه؛ آز یا نیاز ؟

سالانه بیشتر از یک میلیارد متر مکعب آب حاصل از بارش های فصلی و چشمه ها و رودخانه های شهرستان #سقز به سمت “سد شهید کاظمی ” سرازیر می شود. سدی که تامین آب آن به عهده ی کوردستان و مدیریت سد در دست آذربایجان غربی است. چرا و چگونه مدیریت این سد در دست آذربایحان است سوالی است که سالها در اذهان عمومی وجود دارد اما هیچ گاه جوابی قانع کننده به آن داده نشده است.

در تازه ترین تحول فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ادعا کرده است که وزارت نیرو معتقد است که با توجه به بارش های اخیر نیازی به رهاسازی آب برای آبیاری کشاورزی نیست و در صورت این اقدام بخشی از آب ذخیره شده به هدر خواهد رفت. و در ادامه بنا بر استدلال های غیر کارشناسی خواهان رها سازی آب پشت سد ها به سمت ارومیه شده است .موضوعی که حداقل در مورد سد شهید کاظمی بسیار شک برانگیز است و اشاره به چند مورد ضروری به نظر می رسد:

با توجه به تعداد بسیار زیاد چاه های مجاز و غیر مجاز که در دو استان آذربایجان غربی و شرقی برای مصارف کشاورزی سالها ست ایجاد شده است و برخلاف استان کوردستان به ندرت شاهد برخورد با این چاه های غیر مجاز بوده ایم؛ عملا حجم آبی که به دریاچه می رسد بسیار ناچیز است و برای احیای دریاچه راهگشا نبوده و نخواهد بود.

مدیر دفتر ستاد احیای دریاچه ارومیه ادعا کرده است که امسال برای مصارف کشاورزی با توجه به ترسالی نیاز به استفاده از آب پشت سدها نیست. اما ظاهرن آن مسئول محترم با وضعیت و تبعیض همیشگی حاکم بر مناطق کوردنشین در موضوع اختصاص منابع آبی آگاهی ندارند و اطلاع ندارند که با وجود هزاران هکتار اراضی دیم در اطراف “سد شهید کاظمی” ، وزارت نیرو و لابی قدرتمند ترک ها در این وزارت خانه و مدیریت منابع کشور اجازه تبدیل این اراضی به آبی را نمی دهند و عملا کشاورزی ای در کار نیست که وی از اختصاص یا عدم اختصاص آب سد نگران باشند و یا این موضوع را برای رهاسازی گسترده تر بهانه کنند.

در مورد مدیران استانی هم لازم به ذکر است که چه استاندار قبلی و چه استاندار کنونی کوردستان همواره از موضوع عدم رعایت عدالت و انصاف در باب اختصاص حقه آبه این استان گله مند بوده اند اما هیچ گاه شاهد راهکاری عملیاتی برای اتمام این نابرابری و تبعیض نبوده ایم. باید دید و منتظر ماند تا به کی نمایندگان استان کوردستان و استاندار برای حل این موضوع عزم را جزم نمی کنند و راهکاری بهتر از مصاحبه و گله مندی از عملکرد وزارت نیرو را برمی گزینند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا