بازگشت به فرهنگ اصیل کوردی به شیوه ای مدرن

فرهنگ و هنر، زبان و مرز نمی شناسد و هر کس در هر جایی که زندگی می کند بنا به اقتضای شرایط موجود محل زندگیش می تواند در راستای اعتلای فرهنگ اصیل آن منطقه گام بر دارد.
به گزارش واکاوی آزاده صالحیان که اصالتا اهل سمنان است و همسرش سقزی می باشد طی ۴ ماه سکونت در سقز توانسته کوردی را با لهجه ای شیرین و زیبا صحبت کند و با توجه به علاقه اش به فرهنگ این منطقه اقدام به برپایی نمایشگاهی تحت عنوان تن پوش های مدرن اجتماع در نگارخانه ی مجتمع فرهنگی ارشاد سقز کرده است.
صالحیان که تحصیلکرده ی رشته ی مهندسی آب و خاک است، دوره های دوخت فنی و حرفه ای را گذرانده و دانش آموخته ی طراحی لباس از دانشگاه علم و فرهنگ تهران می باشد و اکنون ۴ سال است تمرکز خود را روی طراحی لباس گذاشته است.
این اولین نمایشگاه طراحی تن پوش مدرن آزاده صالحیان در سقز است. در گفتگویی کوتاه او در جواب به پرسش واکاوی در مورد ایده طراحی هایش گفت: ایده ی اولیه ی طرح لباس های نمایشگاه از لباس های کوردی و ارمنی الهام گرفته شده و تلفیقی است از لباس سنتی کوردهای ارمنستان و کوردهای ایران؛ البته طرح یکی از لباس ها نیز از مسجد خیاط هه ولیر الهام گرفته شده است و شیوه ی کار بدین گونه است که با دیدن لباس های قدیمی و الهام از آن شروع به طراحی می کردم و پس از دوخت بر روی پارچه های جداگانه، آن را برای اجرا تست می کردیم.
صالحیان همچنین هدف از برپایی این نمایشگاه را بازگشت به فرهنگ اصیل کوردی عنوان کرد و اظهار داشت: به جای اینکه به سمت لباس های چینی و ارزان برویم از پوشش هایی استفاده کنیم که طراحی و دوخت آن توسط طراحان ایرانی و داخلی و طراحان کورد انجام گرفته که هم کیفیت بهتری دارند و به لحاظ اقتصادی نیز بتوان چرخه ی اقتصاد داخلی را به گردش درآوریم و به نوعی کارآفرینی هم ایجاد نماییم.
در ادامه این طراح در مورد نحوه ی انتخاب طرحهایش به واکاوی گفت: اولین بار که به سقز آمدم نحوه ی پوشش و لباس زنان کورد بسیار برایم جالب بود، البته نه به شیوه ی جدید و امروزی آن بلکه پوشش قدیم و حتی یکی دو قرن پیش که برش های متفاوتی در آنها وجود داشت و شباهت های زیادی به لباس کوردهای ارمنستان و ترکیه داشت و دوست داشتم از آنها الگوبرداری کنم و الهام بگیرم و دوست دارم این فرهنگ و پوشش اصیل و قدیمی کوردی را دوباره زنده کنم.
لازم به ذکر است نمایشگاه تن پوش های مدرن اجتماع از روز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه در نگارخانه مجتمع فرهنگی ارشاد سقز برپا شده است و تا روز چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه دایر می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا