به مناسبت ۲۰خرداد روز جهانی صنایع دستی

✍️صلاح نصراللهی

صنایع دستی، روایتگر صنعت و هنر نیاکان و بیانگر فرهنگی‌غنی و ذوق مردم هر کشوری است که خالقان آن در آن کشور زیسته‌اند و سفیران فرهنگی یک قوم و قبیله‌اند که هیچ گاه از گزارش پیام خود دست نمی‌کشند.

این هنر صنعت تجلی ذوق و خلاقیت اقوامی است که با این صنایع سر و کار دارند. آثار هنری و فاخر صنایع دستی روایتگر زیبایی و حقیقتی بوده که آدمی همواره در جست و جوی آن بوده است. ضمن تبریک روز جهانی صنایع‌دستی بر تمامی هنرمندان، صنعتگران، فعالین، دست‌اندرکاران و کارآفرینان حوزه صنایع‌دستی استان کردستان و شهرستان برای تمامی این عزیزان آرزوی سربلندی، سلامت و سرافرازی را داریم.

مصنوعات دستی در ایران به تبع تنوع فرهنگی، سبک زندگی و شیوه معیشت،دارای تنوع بسیار گسترده ای است و هر استان،شهر و منطقه ای دارای صنایع دستی مختص به خود می باشد که در واقع بخشی از هویت فرهنگی مردمان آن منطقه می باشد.یکی از معضلاتی که امروزه دامن گیر صنایع شده است و باعث کاهش رونق تولید در این حوزه گردیده،گرانی مواد اولیه و بالا بودن هزینه های تمام شده تولید می باشد که در واقع توان رقابت با مصنوعات بی کیفیت وارداتی را از صنایع دستی داخلی گرفته است.

در شهرستان سقز خوشبختانه در حوزه مصنوعات دستی چوبی،چرمی و نیز در حوزه دوخت سنتی و رودوزیهای سنتی هنرمندان و صنعتگران شاخصی مشغول فعالیت و تولید هستند که این شهرستان را در زمینه های یاد شده سر آمد نموده است. از جمله مصنوعات دستی شاخص شهرستان سقز می توان به رشته های ساخت ساز های سنتی-منبت چوب-نازک کاری-سراجی سنتی-دوخت لباسهای محلی و تا حدودی گلیم بافی و کلاش بافی اشاره نمود.

استاد محمد والاامینی
محمد والا امینی/ استاد برجسته و صنعتگر شاخص ساخت سازهای سنتی

رونق صنایع دستی در کشور به عنوان یکی از مهمترین منابع در آمدی غیر نفتی، مستلزم توسعه حمایتهای دولتی با ایجاد بازارچه های دایمی عرضه این محصولات ،اعطای تسهیلات کم بهره و از سرگیری برنامه بیمه صنعتگران حوزه صنایع دستی و فرش دستبافت و نیز حمایت جامعه از این حوزه با خرید محصولات با کیفیت و اصیل محلی به جای محصولات بی کیفیت وارداتی می باشد.

اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان سقز در طول سال های گذشته اقدامات قابل توجهی را در رابطه با آموزش رایگان رشته های متنوع صنایع دستی در سطح شهر و روستا ، اعطای تسهیلات کم بهره به صنعتگران و معرفی بیشتر از ۶۰۰نفر از صنعتگران فعال حوزه صنایع دستی جهت برقرای بیمه تامین اجتماعی،انجام داده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا