بیژن کامکار:گروه اصلی کامکارها هر وقت دعوت شود، در سقز اجرا خواهد داشت

بیژن کامکار: اسرار کردآیدل را فاش نمیکنم
گروه اصلی کامکارها هر وقت دعوت شود، در سقز اجرا خواهد داشت”
واکاوی- ضمن خوش آمدگویی به شما (بیژن کامکار) خوشحالیم دوباره با شما مصاحبه میکنیم. برای سئوال اول اجرای کنسرت در سقز چطور بود و کار با ارکستر فیلارمونیک را چطور دیدید:
کامکار- من هم خوشحالم دوباره در سقز هستم، اجرای زنده همیشه با مشکلاتی همراه است، صدای من امشب یک مقدار گرفته بود، ولی سالن و جایگاه اصلا مناسب نبود بطوریکه نوازندهها نمیتوانستند آرشه را بکشند، به نظرم جای تأسف است شهری مثل سقز سالن مناسبی ندارد، اما باز هم با این تواصیف از نظر احساسی توانستیم ارتباط بسیار خوبی با مخاطب برقرار بکنیم. من با ارکسترهای زیادی کار کردم، اصلا فکر نمیکردم فیلارمونیک مکریان تا این درجه حرفهای باشد، وقتی توانایی آنها را دیدم با کمال میل پیشنهاد آنها را برای همکاری قبول کردم. به هر حال من همیشه حامی جوانها بودهام و معتقدم باید به جوانها میدان داد، من هم با کار کردن با آنها نیروی جوانی به خودم تزریق کردم امیدوارم مسئولین ارشاد و ارگانهای دولتی آنها را حمایت کنند مطمئنم ارکستر فیلارمونیک اگر چند سال پی در پی کار کند، میتواند با سمفونیک تهران رقابت کند.
واکاوی- شما با گروه بامداد به سقز آمدید، آیا این گروه پابرجاست و فعالیت میکند و اینکه گروه اصلی کامکارها چرا برای اجرا به کردستان سفر نمیکند، از آخرین کنسرتتان هم بگویید:
کامکار- بله هنوز بامداد فعالیت میکند ولی چون سرپرست گروه برای دیدار با خانوادهاش به آمریکا رفته و اعضای گروه پراکنده هستند فعلا اجرایی نداشتهایم؛ بعضی از اعضای گروه کرمانشاهی هستند و ما در تهران به هم پیوستیم. معمولا مرسوم است که گروهی بعد از چند کار از هم بپاشد و دلایل متفاوتی دارد ولی اصلی ترینش حمایت نکردن مسئولان است مسائل درون گروهی هم مطرح است که بازهم ناشی از حمایت نشدن است چون تنها در ایران هست که سرپرست گروه دستمزد نوازنده را میدهد، این کار باید توسط یک نهاد انجام میشد.
در رابطه با گروه کامکارها هم باید بگویم ما با گروه اصلی زیاد به کردستان سفر کردهایم ما هم دوست داریم در شهرهای کردستان اجرا داشته باشیم ولی باید ارگانیزاتورها از ما بخواهند تا بیاییم، سر خود که نمیشود! ما ۷ برادر و خواهر هستیم، کاک هوشنگ برادر بزرگترمان را بعنوان مسئول این هماهنگیها انتخاب کردهایم و اگر ارگانیزاتورها بخواهند باید با او تماس بگیرند. آخرین کنسرت غیر رسمی ما ده روز پیش با شهرام ناظری برای کمک به زلزله زدگان بود و به صورت رسمی هم سال گذشته در کرمانشاه کنسرت داشتیم.
واکاوی- شایعاتی در مورد حضور شما در کردآیدل بود و سپس جدایی شما از آن برنامه هم در محافل کردی سروصدا پیدا کرد، آیا جدایی شما به دلیل کسالت بود:
کامکار- ببینید هر خبرنگاری این سئوال را از من پرسیده فقط یک جواب داشتهام، من اسرار کردآیدل را فاش نمیکنم! ولی در کل یک مقدار مریض هستم الان هم سرگیجه دارم و باید زود برگردم به تهران و ام آر آی بگیرم.
واکاوی-سخن پایانی شما:
کامکار- بسیار خوشحالم دوباره به سقز آمدم، و از طریق این رسانه از سقزیها بابت این استقبال گرم تشکر میکنم. هر وقت من به سقز آمدم چه زمانی که با پدرم میآمدم و چه حالا، همیشه مورد لطف مردم قرار گرفتهام، امیدوارم دوباره بتوانم در میان این مردم حضور پیدا بکنم.
“رهبر ارکستر فیلارمونیک مکریان:
باید ملودیهای کردی را جهانی و هارمونیزه کنیم”
واکاوی- آقای فقیهزاده از نحوه شروع به کار ارکستر بگویید و اینکه نوازندهها اهل کجا هستند؛ در مورد اجرای در سقز هم توضیحاتی ارائه بدهید:
فقیهزاده-در دنیا ارکسترهای زیادی وجود دارد، اما در کشور ما موضوعی نو پا است بیشتر گروههای کوچک و یا تک سازی میبینیم به همین دلیل فکر ایجاد ارکستر همیشه در ذهنم بوده، به همین خاطر سال ۸۸ این ارکستر را پایه گذاری کردم. در این ارکستر موزیسینهایی از شهرهای پیرانشهر، ارومیه، نقده، بوکان و مهاباد حضور دارند.
در موسیقی کردستان ملودیهای خام زیادی هست و من معتقدم هنرمند باید فرهنگ و اصالت خودش را بشناسد، اجراهای امشب هم برگرفته از موسیقی فلکلور بود و ما هارمونیزهاش کرده بودیم. کارهای اجرا شده در سقز مختص به موسیقی مکریان بود و آهنگ ” ئای سێوێ” که اجرا شد مربوط به منطقه فیض الله بیگی است.
واکاوی- شما موسیقی خواندهاید آیا قبلا سابقه همکاری با بیژن کامکار را داشتهاید و اصولا فیلارمونیک مکریان چه هدفی را دنبال میکند:
فقیه زاده- سال ۹۴ هم با بیژن کامکار در مهاباد کنسرت داشتهایم و این دومین بار است که باهم همکاری میکنیم. بیشتر خوانندههایی که با این گروه بودهاند خواننده مهمان بودند و دوست داریم در آینده هم با خوانندههای دوروبر کار بکنیم و علاقمندیم با “عدنان کریم” هم اجرا داشته باشیم. من خودم موسیقی ایرانی خواندهام و شاگرد فرامرز پایور بودم هدف ما تولید موسیقی ارجینال است، ولی در کنار آن به موسیقی فولکلور هم اهمیت فراوانی میدهیم. معتقدم باید ملودیهایمان را جهانی و هارمونیزه کنیم.