بیگلری چه در سر دارد؟

با نزدیک شدن به فضای انتخابات آتی، تغییرات مدیریتی در حوزه های مختلف شکل جدید و در عین حال جدی به خود خواهد گرفت. در این میان و بر اساس واقعیت موجود شخص نماینده قدرت خاصی در این چینشها داشته و به طور قطع تمام تلاش خود را برای حفظ موقعیت و جایگاه خود به کار خواهد بست.
صدرنشین این تغییرات #فرماندار_سقز بود که بعد از حدود چهارماه سرپرستی به این سِمَت گمارده شد. با اینکه فرماندار سقز از جبهه اصلاحطلبان بود و از سویی نیز #محسن_بیگلری رابطه نزدیکی با اصلاحطلبان در دو شهر #سقز و #بانه ندارد، ولی بعد از اما و اگرهای فراوان این اتفاق صورت گرفت و به همین دلیل گمانه زنیها در رابطه با انتخاب فرماندار بانه و معاونین فرماندار سقز و گره خوردن این امور به یکدیگر کماکان ادامه دارد و ظن اینکه بیشتر آنها از نزدیکان نماینده باشند قوی است.
اما اخیرا اخباری به گوش می رسد که در نوع خود قابل توجه است. بر اساس شنیدهها دو نفر از مخالفان محسن بیگلری برای دو پُست مدیریتی استان و شهرستان معرفی شده اند. #شهباز_محسنی و #محمد_برومند کسانی هستند که اسمشان برای دانشگاه آزاد استان کردستان و اداره فنی و حرفه ای شهرستان سقز در این تغییرات احتمالی عنوان میشود. نکته حایز اهمیت در این جا این است که هر دوی این افراد سابق بر این در شهرستان مدیر بودند و با فشار نماینده کنار گذاشته شدند و اکنون قرار است پُست جدیدی دریافت کنند. اینکه این افراد توسط نماینده معرفی شده باشند یا خیر در آینده نزدیک مشخص خواهد شد و دو نفر نیز تا حدودی به این سوال پاسخ داده اند، حتی اگر این معرفی از سوی نماینده صورت نگرفته باشد وی میتواند از آن بهرهبرداری کند، اما اگر این معرفی از سوی محسن بیگلری صورت گرفته باشد چند نکته در اینجا قابل ذکر است:
اول اینکه ممکن است نماینده شهرهای سقز و بانه به مرورِ عملکرد و نحوه مواجهه خود با مخالفان پرداخته است و در این مقطع زمانی صلاح را در این میبیند که جذب حداکثری داشته و جایگاه و سبد رأی خود را نزد حداقل بخشی از مخالفان خود تقویت کند.
دوم اینکه با این روش یکی از مخالفین خود را از گردونه انتخابات خارج کرده و با این کار علاوه بر تقویت جایگاه خود، یک نفر را از تعداد رقبای احتمالی کم کرده است و توان خود و تیم همراه را برای رقبای سرسخت تر بکار خواهد بست.
سوم، از آنجا که بازخورد منفی برخی اطرافیان نماینده روز به روز در میان شهروندان و افکار عمومی بیشتر میشود، به نوعی میتوان گفت انشقاقی احتمالی در تیم همراه وی بوجود خواهد آمد، نماینده با اطلاع از این موضوع سعی دارد تغییراتی در حلقه اطرافیان خود صورت دهد و بعد از دو دوره نمایندگی نوعی پوست اندازی در ستاد خود صورت دهد و در این میان با نزدیک شدن به بخشی مخالفان خود امیدهایش برای دوره بعدی انتخابات بیشتر خواهد شد.
در آخر اینکه نباید نقش فرماندار جدید را نیز نادیده گرفت. با توجه به اینکه در تغییرات مدیریتی نظر فرماندار، مدیرکل مربوطه و نماینده مورد توجه قرار می گیرد، فرماندار سقز جهت برقراری نوعی توازن در میان نیروهای سیاسی شهرستان چنین سیاستی در پیش گرفته و با این کار ضمن همراهی با نماینده توازنی حداقلی را مابین نیروها بوجود خواهد آورد و با این کار بخشی از توان خود را می تواند در راه توسعه شهرستان به کار برد.
در هر حال روزهای آینده واقعیات امر بیشتر روشن خواهد شد. وضعیتی که هم اکنون بر شهرستان حاکم است وضعیت بغرنجی است، تمامی نیروها در راستای منافع خود قدم برداشته و کمتر کسی به فکر توسعه شهرستان است و از آبادانی نیز خبری نیست، پس با توجه به این وضعیت و اهمیت و جایگاه مجلس و شخص نماینده، مردم و فعالین مدنی این امور را بیش از پیش رصد کرده و منتظر تحولات و تغییرات خواهند ماند.