ترک تحصیل ۱۵۱ هزار و ۴۶ دختر در سال جاری

معاون آموزش دوره متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش از ترک تحصیل ۱۵۱ هزار و ۴۶ دختر در سال جاری خبر داد.
به گزارش واکاوی و به نقل از ایلنا، عباس سلطانیان (معاون آموزش دوره متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش) با اشاره به آخرین آمار ترک تحصیل دانشآموزان دختر در مدارس کشور گفت: تعداد جمعیت دانش آموزان دختر که گروه سنی ۱۵ و ۱۶ ساله هستند در سال جاری، یک میلیون و هفت هزار و دو نفر است، از این تعداد دانش آموز ۸۱۷ هزار، ۹۵۹ نفر الان مشغول به تحصیل هستند. در کنار این آمار ما یک جمعیت ۱۵ و ۱۶ ساله هم داریم که در دورههای دیگر درس میخوانند یعنی بنا به دلایلی هنوز در دورههای متوسطه اول درس میخوانند، اما سنشان به دوره دوم متوسطه میخورد و تعداد اینها هم حدود ۳۷ هزار و ۹۹۹ نفر است.
وی ادامه داد: اگر ما جمعیت بازمانده از تحصیل را بخواهیم محاسبه کنیم، در سال جاری یعنی سال ۹۶-۹۷ تعداد دانش آموزان دختری که در هیچ پایگاهی ثبت نام نکردند و هیچ جا مشخصاتشان ثبت نشده و اصلا دانش آموز محسوب نمیشوند ۱۵۱ هزار و ۴۶ نفر هستند.
وی در پاسخ به این سوال که ترک تحصیل در میان دانش آموزان دختر بیشتر است یا پسر گفت: در کل ترک تحصیل ۴.۲۳ در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ بوده است و اگر دختران را بخواهیم حساب کنیم ۴.۱۷ بوده است. یعنی ترک تحصیل دختران به مراتب بیشتر از پسران است.
لازم به ذکر است که پدیده ترک تحصیل دختران دلایل متعددی دارد که یکی از چالش های جدی در نظام آموزشی به شمار میرود. در استان کردستان پراکندگی روستاها و عدم توزیع مناسب امکانات تحصیلی از مهم ترین دلایل بازماندن دختران از تحصیل می باشد. همچنین فقر فرهنگی از دیگر دلایل این امر است، به گونه ای که این دو مقوله یعنی عدم توزیع امکانات و فقر فرهنگی در کنار هم بیشتر به این پدیده دامن زده اند، چرا که برای برخی از والدین هنوز این مسأله حل نشده است که می توانند دختران خود را به روستا و یا شهری که امکان تحصیل دخترانشان در آن فراهم است بفرستند. همچنین ازدواج زودرس و به تبع آن عدم اجازه همسر در امر تحصیل می تواند از دیگر دلایل ترک تحصیل و بازماندن دختران از تحصیل محسوب شود.